lauantai 25. tammikuuta 2014

Farkkujen värjäystä

Ostin joskus paljon kehutut mustat Dr. Denimit ja rakastuin monien muiden tavoin näihin totaalisesti. Mä menin kuitenkin sitten pesemään ne yks kerta pesukoneessa, vaikka ei ilmeisesti saisi. Tätä en voi vieläkään käsittää, koska eihän se paska mihinkään housuista katoa, vaikka miten niitä tuulettelis ulkona. Noh, väri liukeni ja housuista tuli todella kulahtaneen näköiset. Tästä syystä ne ovatkin jääneet kaapin perälle, enkä oo niitä sen jälkeen jalkaani vetäissyt. Haikein mielin oon niitä aina silloin tällöin vilkuillut ja yrittänyt metsästää uusiakin tilalle, mutta en ole löytänyt kokoani vähään aikaan mistään kaupoista.

008 014 008

Sitten hoksasin, että kaupoissahan myydään tekstiilin väriainetta ja niimpä kipaisin kaupan kautta ennen töihin menoa ja ostin pari pakettia mustaa väriainetta. Paketti maksoi n.2€, joten ei ollenkaan pahan hintaista! En halunnut ostaa väriä, joka laitetaan pesukoneeseen, koska muistan joskus muinoin äitini värjänneen jonkun vaatteen ja pesukone meni rikki värjäyksen jälkeen, joten ostin käsin värjättävän. Pakkauksen takana oli selkeät ohjeet, miten toimitaan ja värjäys olikin todella helppoa, joten tästä lähin, jos joku vaate kaipaa kunnostusta, ostan näitä värejä useamminkin!:)

Ensin laitoin ämpäriin lämmintä, noin 40 asteista vettä, jonka jälkeen liuotin veden joukkoon 5rkl hienoa suolaa, avasin yhden väripakkauksista ja heitin veden joukkoon. Tämän jälkeen kastelin housut ensin vedellä huolellisesti kraanan alla, jonka jälkeen upotin housut ämpäriin. Vaatetta kannattaa sekoittaa aluksi noin 10-15 minuutin ajan, jotta väriainetta pääsee vaatteen jokaiseen sopukkaan, tämän jälkeen sekoitetaan tasaisin väliajoin 45 minuutin ajan. Kun aika on kulunut, huuhdellaan vaatekappale kylmän veden alla ja lopuksi pestään lämpimässä vedessä. Pesun jälkeen vaate kuivumaan suojaan auringolta ja kuumuudelta.

Oon kyllä tosi tyytyväinen, kun näistä housuista tuli vähän mustemmat, eikä valkoisia viiruja näy! Nyt voin taas käyttää lemppari housujani!:) Oletteko te värjäilleet paljon vaatteita itse?

51 kommenttia:

  1. Pitäiskö noi sit pestä käsin jossei saa koneessa pestä :D ? Kyllähän se on sanomattaki selvä ettei housut peseydy tuulettamalla, ittellä on kans monia mustia housuja ja farkkuja ja yritän pestä mahdollisimman vähän ettei kulahda :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ilmeisesti.:D Aika tyyriit housut kyllä laatuun nähden!:(

      Poista
  2. Tuossa säästi kyllä ihan mukavasti! :) en oo ikinä itse värjännyt vaatteita mutta olen tiennyt että tuollaisia värejä myydään. :) pitääpä ehdottomasti itsekin testata kun tulee tarvis! :)

    Ihan loistavaa! :) halit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Ehdottomasti vaan väripakettia ostamaan, niin saa entisöityä kaikki kulahtaneet vaatteet melkein uuteen kuntoon!:)

      Poista
  3. riittikö yksi pussi? ja mistä ostit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitti yksi pussi, ostin Prismasta!:)

      Poista
    2. Voisiko samalla värillä värjätä myös valkoiset farkut mustiksi? Haluaisin tietää :-)

      Poista
  4. oho, täytyy kyllä kokeilla tuota! :-) mulla on kaapissa jopa kolmet farkut, jotka on menettäneet värinsä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan!:) Hintakaan ei kirpaise! :)

      Poista
  5. mulla on viidet dr.denimit ja aina oon pessyt ne koneessa niinku mun muutkin farkut.. onpa outoo et sun housuille kävi noin:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outoa!:O Mäkin pesin ne silloin vain yhden ainoan kerran, 40 asteessa ja ihan mustalle tarkoitetulla pesuaineella. Oon kuullut muiltakin, että housut ei oo kestäneet pesua ja että housuissa lukisi, että niitä ei saisikaan pestä. En oo muuten tarkistanut edes pesulapusta!

      Poista
    2. Ano, kerro salaisuutesi? Nimittäin itse pesin ko. housut mustille vaatteille tarkoitetulla pesu- ja huuhteluaineilla ja väri lähti.... hmm..

      Poista
  6. mistä kaupasta nuo ostit? :) etein joskus itekin noita värejä, mutta en saanu niistä oikeen mitään selkoa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin Prismasta!:) Ja tää pakettiväri oli ainakin tosi selkeä!

      Poista
  7. Vau kuinka onnistunut lopputulos! Mä en kyllä ymmärrä miten monilla on näin huonoja kokemuksia dr denimien pesusta, mä oon pessyt omia denimeitä pesukoneessa ehkä noin 50 kertaa, mutta ei se väri oo mihkään mennyt.. ne on vaan löystynyt ärsyttävästi mutta kai kovalla käytölläki saattaa olla osuutta asiaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla et noi värit on helppoja! En myöskään ymmärrä miten joku voi olla ekat puoli vuotta pesemättä farkkuja, kuten kaupassa neuvotaan...yök? :D Mutta mä oon ainakin pessyt farkkuja pesukoneen denim-ohjelmalla, joka ei oo niin rankka etenkään linkouksen osalta, ja käyttäny farkuille tarkoitettua pesuainetta. Myöskään huuhteluainetta ei missään nimessä saa käyttää, sehän ne farkut saa sit ainakin löystymään :-)

      Poista
    2. Ihan outoa kyllä!:D Mun täytyy varmaan oikeesti ostaa silti uudet ja kun niiden pesuaika koittaa, kokeilla uudemman kerran! Harmittaa kyllä, että joas nekin kulahtaa.:( Mä pesin omat ihan 40 asteessa mustalle pyykille tarkoitetulla aineella enkä käyttänyt huuhteluainettakaan!:o

      Poista
  8. Pakko kokeilla! Mitä luulet onnistuuko käsin värjäys myös perustrikoopaidalle? Niistä kun väri kuluu tosi nopeesti.

    smilebyheidi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä voi löytyä apua!:) Pitäisi onnistua!
      http://dylon.fi/usein-kysyttya/

      Poista
  9. Eikös farkkumyyjät nykyään neuvo pakastamaan farkut pesun sijaan? Kuulostaa hassulta, mutta kuulema toimii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitää!?:D Haha empäs olekaan aikaisemmin kuullutkaan, mutta voi tosiaan toimia! Nyt on ainakin hyvät pakkaset ulkona, joten voisi kokeilla!:)

      Poista
    2. Joo pakastaminen sillon tällön toimii samoin ku pesu :)

      Poista
  10. munkin dr demimeistä on lähteny väri ja oon kans miettiny tota värjäämistä. Saako noita värejä vaan ihan normikaupoista ja riittääkö yksi pussi? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin nuo Prismasta ja ite laitoin omiin housuihin vain yhden pussin ja hyvä lopputulos tuli!:)

      Poista
  11. Yks keino on laittaa denimit pakastimeen, ja kun ne on jäässä niin vaan rapsutella ne liat sieltä irti:) toimii !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa täytyy tosiaan kokeilla!:D Eikun vaatteet parvekkeelle jäätymään ja likaa poistamaan! Jotain hyötyä noista kovista pakkasistakin!:)

      Poista
  12. Mäkin oon pessy Dr. Denimeitä ihan normisti pesukoneessa.. on ne tietty vähän haalistunu, mut tummansinisissä se ei onneks niin haittaa kun mustissa! Pesun jälkeen ne on aina hetken sellaset hauskat barbihousut kunnes venähtää taas :D

    Mä joskus keksin värjätä yhden beigen takin mustaks, enkä siinä kiireessä malttanu kunnolla lukee ohjeita tai varsinkaan käyttää omia aivoja.. niinpä siitä takista tuli muuten musta mut kaikki tikkaukset ja resorihihansuut jäi beigeks.. oli aika karmee näky :D ei kauheesti tullu käyttöö enää sille takille :p Mut esim. pyyhkeitä oon värjännyt ihan onnistuneesti ja keväällä ajattelin yhdet kulahtaneet valkoset tennarit heittää pinkin värin kans pesukoneeseen :)

    Heini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustat on tosiaan aika arat väriltään, kun kulahtaa helposti! Nää värjäyspaketit on kyllä näppäriä!!:D

      Poista
  13. Mäkin pesen Dr. Denimit muun farkkupyykin kanssa, eikä mitään oo tapahtunut. :D Käytän tumman tekstiilin pesuohjelmaa neljässäkympissä (ei linkousta) ja mustalle pyykille tarkoitettua pesuainetta, jota laitoin kylläkin paljon vähemmän, mitä pakkausohjeessa sanotaan... Tilanteesta riippuen oon sitten laittanut siitä suoraan kuivumaan ne, tai sitten käyttänyt pienimmän linkouksen perään, siis VAAN jos tuntuu, että farkut on jääny ihan litimäriksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tais olla joku maanantaikappale housuissa, kun oon tosi tarkka pestessäni vaatteita ja varsinkin mustaa pyykkiä ja silti ne housut vaan kulahti sillon.:( Mutta toivotaan, että parempi onni ens kerralla, jos nyt meen ja hankin uudet housut!:)

      Poista
  14. Mikä sun koko noissa dr denimeissä sitten on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi on S kokoa, mutta nettikaupoista ei oo vähään aikaan löytynyt ja Porin kaupoissa ei myydä Dr Denimeitä.:(

      Poista
  15. Mä oon pessy omia Dr. Denimejä pesukoneessa, mut laitan ne aina mahollisimman pienee myttyy tai pesupussii :) toimii, eikä väri haalistu niin paljoo sillee :)

    VastaaPoista
  16. Mäkin pesin mustat Tigerit pesukoneessa neljän kuukauden käytön jälkeen, ja ne haalistu jonkin verran. Onhan se ihan mahdotonta olla pesemättä housuja ollenkaan... Täytyy kokeilla värjäystä seuraavan pesun yhteydessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, onneks on keksitty noi tekstiilivärit!!:)

      Poista
  17. Omistan kans noi mustat dr.denimit ja oon pessy niitä ihan 40 asteessa pesukoneessa ja käyttäny viel semmosta mustille vaatteille tarkotettua pyykinpesuainetta ni mulla ei oo kyl kauheen pahasti kulahtanu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika erikoista tosiaan.:( Oon kuullu monilta mun kavereilta, että niilläkin on ihan kulahtaneet noi, eikä ne pese housuja ollenkaan, vaan vain tuulettaa ja harjaa likaa pois. Ja pesin ne sillon kerran kyllä kans mustien kanssa ilman huuhteluainetta, mustan pesuaineen kanssa alhaisessa lämpötilassa. Täytyy kyllä ostaa uudet jossain vaiheessa ja kun aika tulee, että ne täytyy pestä, rukoilla ettei ne taas kulahda!:D

      Poista
  18. mä käytän farkkuihin omaa pesuainetta :Dolikohan bio luvilin vai mikä onkaan :D se kai vaikuttaa just siihen ettei kulahda ja just tehtykkin farkku kankaalle, tosi hyvää pesuainetta eikä oo mun mustat housut tai farkut kulahtanu :) mut mä kyl välttelen tosi paljon muutenki mustien housujen pesua koska ne kulahtaa jos joka käyttökerran jälkee pesis :D

    VastaaPoista
  19. kai pesit väärinpäin :o 30 asteessakin voi pestä.. :o : )

    VastaaPoista
  20. Mä oon monet kerrat värjännyt tekstiilejä ihan pesukoneessa käytettävällä värillä, eikä koskaan pesukoneeseen oo tullut mitää vauriota tai värjäymiä! :)

    VastaaPoista
  21. Jos, käytät huuhteluainetta, niin älä missään tapauksessa pistä ensi kerralla, kun peset näin mulle neuvottiin! :-) ja pakastimee oon tosiaan myös pistänyt on ja on toiminut!

    VastaaPoista
  22. Jos, käytät huuhteluainetta, niin älä missään nimissä pistä seuraavalla kerralla, jos laitat koneeseen. Näin mua neuvottiin ja onki toiminut ei mee niin äkkiä löysäksi vaan pysyy kireinä! :-) Ja pakastinta kantsii kokeilla, niikuin tuolla jo sanottiinkiin. Onhan se vähän outoa, mutta toimii ;-)

    VastaaPoista
  23. Kommenttini ei millään lailla liity tähän postaukseen, halusin vain tulla kertomaan miten ihana blogi kokonaisuudessaan sulla on! Oon tienny tästä blogista erittäin kauan aikaa, mutten ole ikinä kunnolla tullut selailemaan blogiasi. Toissapäivänä tänne eksyin ja luin kaikki tekstisi läpi!!:D Oli jotenkin hauska lukea tätä, sillä sulla on tismalleen samanlainen pukeutumistyyli kuin minulla, sisustusmaku samanlainen, olen aina haaveillut kultaisestanoutajasta joten hessun kanssa ulkonäöltä paljon samaa ja alko vielä huvittamaan, että miesystävämme ovat aika paljonkin samannäköisiä:D Vaikutat niin mukavalta, ystävälliseltä ja kiltiltä ihmiseltä!:) Pidä blogisi samanlaisena!!<3

    VastaaPoista
  24. Mä olen testannut noita samanlaisia käsivärejä collegehousuihin ja toppiin, molemmissa tapauksissa toimi hyvin.

    VastaaPoista
  25. Kuulin viimekerralla dr. Denimeitä carlingsista ostaessani että niitä siis valmistetaan kahdessa eri paikassa, thaimaassa ja sitä toista en muista. Kuulemma thaimaan versiot on paljon kestävämpiä, ei lähe väri pesussa eikä löysty niin nopeesti. Kannattaa siis kysellä liikkeessä tarkemmin jos tää oikeesti pitää paikkansa! Mulla ei oo ikinä ollu ongelmia noitten kanssa. Vaan yhet on menny pilalle kun oli vahingossa päätyny pyykin sekaan johon oli lisätty huuhteluainetta.

    VastaaPoista
  26. yks kysymys mihin en löytänyt täältä vielä vastausta! ton värjäyksen jälkeen, tarttuuko noista housuista sitä mustaa väriä esim jalkoihin?

    VastaaPoista
  27. Mistä kaupoista tollasia väriaineita saa, löytyykö isommista ruokakaupoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipa!:) prismoista ainakin löytyi ja varmasti muistakin isommista kaupoista.:)

      Poista
  28. Mulla on yhet vaaleet farkut minkä väri ei oo ihan mun mielee ni kanttisko värjätä ne mustaks?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa sitä ainakin kokeilla, jos et käyttäisi niitä sellaisenaan?:) Voi olla että menee kerralla tai sitten vaatii toisen värjäyskerran.:)

      Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.