sunnuntai 4. tammikuuta 2015

I CAN FINALLY LOVE MY HAIR

HIUKSETTILANNE
Heippa kaikille ja oikein ihanaa uutta vuotta 2015!:) Tää onkin nyt tämän vuoden ensimmäinen postaukseni ja ajattelin aloittaa sen tekemällä katsauksen yhteen naisen tärkeimpään ulkomuotoseikkaan, hiuksiin.

Muistatteko vielä hiusten hellimisprojektini(tästä ja tästä)? Otin teippipidennykset pois syyskuussa 2013 ja tasaisin väliajoin olen napsinut kuvia tuloksista, mitkä on muuten todella huomattavia! Hiukseni olivat teippien jäljiltä suoraan sanottuna ihan hirveässä kunnossa. Kuivat, kuin sahara, katkenneet ja erittäin epätasaiset ja täynnä kaksihaaraisia. Häpesin pitää omia hiuksiani näkyvillä ja piilotinkin ne aina klipsipidennysten sekaan, enkä kehdannut näyttää omia hiuksiani kenellekään. Tänään tilanne on aivan toinen. Hiukseni ovat kasvaneet mittavasti verrattuna lähtötilanteeseen ja ovat tällä hetkellä jopa hiustenpidennyksiäni pidemmät eli n.50cm! Hiukset ovat myös tuuhentuneet ja ovat paljon terveemmät, mitä pitkään pitkään aikaan.  Edelleen tykkään käyttää klipsipidennyksiä, koska oma hiuslaatuni on niin ohut, ettei siihen oikein saa tehtyä kummoisiakaan kampauksia ja histenlaittajan rakastajana se harmittaa aika paljon, mutta nyt minulla ei ole ollut huolta lähteä ilman pidennyksiä ulos tai edes töihin ja se kertoo jo paljon!:)

Hiusteni hyvinvointiin on vaikuttanut suuresti:
1. Shampoon ja hoitoaineen vaihtaminen erittäin kosteuttaviin Tigin Urban anti-dotes sarjan tuotteisiin, joita en muuten ole vaihtamasta mistään hinnasta!
2. Lämpökäsittelyjen vähentäminen. Olen esimerkiksi käyttänyt hiustenkuivaajaa ainoastaan varmaan 2 - 3 kertaa vuodessa eli annan hiusten kuivua itsestään suihkun jälkeen. Hiukset kiharran vain silloin tällöin.
3. Harjaan hiukset kuivana hellävaraisesti Tagle Teezeria käyttäen, enkä koskaan märkänä, jolloin hiukset venyvät ja katkeilevat helposti.
4. Olen lisännyt huomattavasti veden juontia, mikä puhdistaa elimistöä kuona-aineista, lisää aineenvaihduntaa ja kosteuttaa myös hiuksia!
5. Söin yhdessä vaiheessa biotiini -kuurin. Biotiini nopeuttaa hiusten kasvua vahvistaen samalla sekä hiuksia että kynsiä.
6. Lisäksi huuhtelen hiukset aina pesun jälkeen kylmällä vedellä. Kylmä vesi silottaa hiuksia ja sulkee hius-suomuja ja hiuksista tulee ihan mielettömän kiiltävät ja sileät.

Onko teillä hiustenkasvatusprojekti meneillään ja mitkä on teidän must jutut hiustenhoidossa?:)

30 kommenttia:

  1. Vau mitkä hiukset sulla on nykyään :) huippua nähdä miten ne on kasvanu noin paljon ja tullu paksummiks :) oon miettinyt että pitäisikö itekkin kokeilla tuota biotiini kuuria mutta en oo vaan uskaltanut vielä kokeilla ! Niitä taitaa saada jostain luontaistuote kaupoista ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan!:) Mä käytin eläimille suunnauttua biotiinia, jota saa apteekista. Aluksi olin todella epävarma ja vähän hirvitti, että alkaako nyt kaikki karvat kasvamaan, kuin apinalla, mutta niin ei tietenkään käynyt! Eikä hiuksissakaan tuloksia heti huomaa, vaan vasta kuukausien jälkeen.:) Kynsissä huomasin nopeasti eron, kun eivät enää lohkeilleet ja katkeilleet, kuin ennen.

      Poista
  2. Hei! Ihanat hiukset, itellä vähän omalaatuinen kasvatusprojekti menossa. Mulla oli kaks kevättä sitten vanhojen tansseja varten aikalailla kahen alemman kuvan välimaaston mittaset hiukset. Kasvatin niitä ihan sikana, mutta suoristelin kuitenkin ja en huolehtinut niistä. Sanoin kampaajalleni (serkku) että näitä ei leikata ennen vanhoja koska haluan hyvän kampauksen. Sen jälkeen oon sitten leikannut kaikki huonot latvat pois ja nyt oon samassa jamassa kun ylemmät kuvat. Enkä oo vanhojen tanssien jälkeen suoristellut/kiharrellut kuin vain harvoihin tilaisuuksiin, useimmiten vaan leikittelen erilaisilla kampauksilla. MUTTA oon nyt päättänyt lopettaa hiustenvärjäyksen kokonaan (ehkä satunnaisia raitoja lukuunottamatta) ja koska mun hiukset on kuuluisan maantienharmaan väriset niin joudun kasvattamaan sen tietty takas. Päätettiin sitten ihan ammattilaiskampaajan kanssa, että vaalennetaan mun tukka, jotta juurikasvusta ja sitten kasvuvaiheesta tulisi sellanen ombre-efekti. Joten ensin tapatan lähestulkoon mun luonnonkiharat ja sit annan kasvaa pois :D mutta kärsivällisyyttä se vaatii, ja sit pitkän ajan kuluttua saa nauttia terveestä, pitkästä omasta tukasta ♥ Itellä ei tän vaalennusprojektin aikana oo kamalasti tukka kärsiny, mistä on kampaajaki ollu ihmeissään. Ootko muuten kuinka usein tässä projektin aikana leikellyt hiuksiasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh, kuulostaapa hurjalta, mutta varmasti paras ratkaisu, jos haluaa saada terveet hiukset taas takaisin.:) Suosittelen hei koittaan tota Biotiinia, hiukset vahvistuu ja ehkä kasvaa jopa vähän nopemminkin!:) Onnea hiustenkasvatusprojektin kanssa!♥

      Poista
  3. Vau! Onpas sun hiukset kasvanut nopeasti! Ja paksuuttakin tullut ihan selkeästi! :) itse oon suunnitellut kokeilevani tuota biotiinia mun ohuisiin ja lohkeileviin kynsiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Essi♥ Voi jos saiskin joskus samankaltaiset hiukset, kuin sinulla, niin olisin taivaassa!!♥♥ Hei kantsii tosiaan kokeilla, mulla vahvistui kyllä ihan selkeästi kynnet eivätkä lohkeile enään niin kuin ennen!:)

      Poista
  4. Miullaki on pientä hiustenhoitoprojektia meneillään. Enää en kyl tavoittele kamalan pitkiä hiuksia, tällaiset keskipitkät (sinun eka syyskuu 2013 kuva) saavat riittää:). Miullaki oli hiukset tosi huonossa kunnossa pitkään kun aina suoristin ilman lämpösuojaa ja värjäsin talveksi tummaksi ja kesää myöten vaalensin eli hiukset kärsi tästä aika paljon. Nyt oma väri kasvanut kokonaan takasin (tummanruskea) kun en oo värjännyt kohta kahteen vuoteen. Tässäkin omat ilonsa kun aurinko vaalentaa päältä ja eri valoissa näyttää erilaisilta niin ei oo ollut tarvetta värjäillä enää.. Nykyisin käytän aina lämpösuojaa kun rupean kuivaamaan hiuksia. Pitäisi muistaa myös kylmällä vedellä kastella pesun jälkeen mutta se tuntuu niin inhottavalta varsinki näillä pakkasilla :D. Mutta huomaa kyllä että hiustenlaatu parantunut tosi paljon kun värjääminen jäi pois. Vielä kun perehtyisi erilaisiin kosteuttaviin shampoihin (käytän edelleen värjätyille hiuksille tarkoitettua shampoota xd) niin kuin sinulla tuo mistä mainitsit niin varmaan olisi vielä parempi. :) Täytyy kyllä sanoa että siullaki tosi paljon kasvanut hiukset! Mikä on siun luonnollinen hiustenväri ? Eikö siulla sit alituinen vaalentaminen häiritse hiusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpösuoja on kyllä ihan ehdoton, kun käyttää kuumia rautoja!:) Mun luonnollinen hiusväri on valitettavasti se kuuluisa maantienharmaa, jota en kyllä halua koskaan takaisin.:( Mulla ei kyllä vaalentaminen hirveästi rasita enää hiusta, kun vaalennan aina vain pelkän tyven, enkä koskaan latvoja.:) Omat hiukset ovat vain sen verran ohkaiset, että kaikki kosteuttavat ja ravitsevat aineet on niille enemmän, kuin tarpeen.:/

      Poista
  5. Komppaan anonyymiä tuosta värjäämättömyydestä: blondatun ja oman hiuksen ero on valtava. Värjäämätön hius ei mene saharan kuivaksi millään. Minkä värinen sinun oikea värisi on? Oma väri yhdistettynä vaaleilla raidoilla vois olla tosi kiva ja luonnollinen! Toisi vähän pehmeyttä ja arvokkuutta täysblondiin. Ja kun ikääkin alkaa (meillä) olla, platina ei millään enää sovi - varsinkaan pitkänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun oma väri on sellainen ruma maantienharmaa, enkä halua koskaan omaa väriäni takaisin.:/ Oon kyllä koittanut moneen otteeseen erilaisia raitoja ja tummempaa vaaleaa, mutta se ei vaan sovi mulle ja saa mut näyttämään jotenkin tosi "sotkuiselta". Kun värjäsin takaisin kirkkaan vaaleaksi huomasin, miten kasvot alkoivat tavallaan taas loistaa ihan eri tavalla. Mulle ei vaan sovi ruskean sävyt eikä tummat värit mun todella valkoisen ihon värin kanssa yhteen ja viihdyn kaikkein eniten vaaleassa ja niin kaikki muutkin ovat sanoneet, että se on paras.:) Enkä mä nyt miellä itseäni kyllä vielä kovin vanhaksi enkä halua alkaa näyttämäänkään vanhalta!:D Ja rakastan pitkiä hiuksia!

      Poista
    2. Nyt on pakko kommentoida, hyvässä hengessä :) Mutta ei kukaan ole sanomaan kenellekkään, että minkä mittaiset tai minkä väriset hiukset kenellekkin ja minkä ikäiselle sopii? En minäkään mene sanomaan 85% yli 40-vuotiaisille naisille, että hei toi lyhyt ja tylsän värinen tukka ei vaan pue sua. Kaikki olkoon sen värisessä ja pituisessa tukassa kun itse tykkää ja viihtyy, eikös se ole kaikkein tärkeintä? :) Sitäpaitsi, mikä siinä on, että kaikkien pitäisi tavoitella mahdollisimman luonnollista tukkaa? Miksi ei saisi olla vaikka pinkit rastat? Kukaan ei varmaan synny sellaiset päässä, mutta moni on onnellinen niin, olematta silti "luonnollinen" if u know what i mean. :) Ihana Silja ja ihanat hiukset!

      Poista
    3. Kiitos tsemppauksesta!:)♥ Mä oon myös monesti miettinyt, että miksi vanhemmiten pitäisi alkaa muuttumaan pikkuhiljaa tylsäksi ja vanhan näköiseksi, leikata se lyhyt kiharainen mummokampaus ja antaa harmaiden kasvaa. Mä olen törmännyt aivan upeisiin vanhoihin ihmisiin, ketkä eivät ole sitä tavallista vanhusmuottia, vaan ovat uskaltaneet näyttää erilaisilta ja se on vain hyvä! Meillä käy asiakkaana eräs vanha mummo, jolla on yhtä vaaleat ja puolipitkät laineikkaat hiukset ja täytyy sanoa, että hän on mielestäni ehkä yksi kauneimmista vanhuksista, joita olen nähnyt!:)♥
      Ja nyt mulle tuli todella kummallinen olo, kun olen vasta 27 -vuotias ja puhutaan jo, että alan käymään vanhaksi!:D

      Poista
    4. Mitäääääh :0 ootko sä 27?!?!? Luulin että oot jotai. 23 :D kuinka usein leikkasit ton projektin aikana tukkaa tai kuinka usein ylipäätään leikkaat :)

      Poista
  6. Värjäätkö hiuksia itse vai kampaajalla 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värjään hiukseni mieluiten itse.:) oon pariin otteeseen joutunut niin kovasti pettymään kampaajakäsittelyn jälkeen, että oon todennut sen turvallisemmaksi vaihtoehdoksi.:D

      Poista
  7. kyllä lopputuloksen huomaa muuttuneen parempaan, vautsi! <3 itsekin yritän helliä hiuksiani mahdollisimman paljon, mutta lämpökäsittely aiheuttaa ehkä suurimmat vauriot :/ en vain pidä tästä pehkosta jos en tee sille mitään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos♥ Itsellä oli myös vähän vieroitusoireita kaikenlaisesta lämpökäsittelystä, mutta kunhan käyttää hyvää lämpösuojaa, niin suojaa aika paljon hiuksia!:)

      Poista
  8. Todella hyvältä näyttää ja kivalla tahdilla on kasvaneet! Mulla myös kasvatusprojekti menossa ja toivon vaan, että hiukset pysyisivät hyväkuntoisina. Mäkin syön biotiinia ja tuntuu kyllä, että se auttaa. Mun on pakko harjata hiukset märkänä, koska kihara kuivuu muuten ihan kauheaan takkuun, mutta en ole huomannut että se ratkasevasti olis pahentanut hiusten kuntoa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Reetta!:) Olen myös todennut tuon biotiinin hyväksi syödä aina silloin tällöin, niin pysyy hiukset ja kynnet vahvana!:)

      Poista
  9. Vauuu, onpa tukkasi kasvanut ihan älyttömästi <3 Näyttää tosi hyvä kuntoisiltakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Emilia♥ Vielä saisi kyllä tuuhentua ja kasvaa lisää!:)

      Poista
  10. Oho, kuinka hyvännäköiset hiukset. Näyttää niin terveiltä ja paksuilta. Ihanat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jenna!♥ Paksuista en nyt tiedä, mutta on tietysti vahvemmat, kuin alkuvaiheessa!:)

      Poista
  11. Oletko leikkauttanut huonot latvat pois tässä välillä vai antanut kasvaa ns. vapaasti? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen leikannut huonoja latvoja pois, ettei hiukset ala katkeilemaan huonojen latvojen takia.:)

      Poista
  12. Ihana näköiset! Joudutko kuinka usein pesemään hiukset? -Heitu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti!:) Pyrin pesemään hiukset aina joka-kolmas päivä, jottei hiukset kuivu liiallisesta pesemisestä ja saavat näin ollen välillä omaa luonnollista öljyä! Pidemmässä pesuvälissä on myös se hyvä, etteivät hiukset rasvoitu enää niin nopeasti!:)

      Poista
  13. Mä oon kans alkanut käyttää tota kylmällä vedellä huuhtelua suihkun jälkeen, sillä tulee huomattavasti sileämmät hiukset :-)
    Koitan tasaisin väliajoin myös tehdä tehohoitoja, sekä öljyhoitoja hiuksiin :-)

    VastaaPoista
  14. Käytätkö hiuksiisi muita hoito/muotoilutuotteita kuin nuo mainitsemasi? Hopeatuotteita? Entä miten oot pitänyt hiuksia yöllä? Itsellä on kanssa ollut parin vuoden urakka tässä kasvatella tukkaa teippipidennyksien jälkeen, blondin värin kanssa ei vaan oo aina niin helppoa :D Tuntuu että pituutta on tullut tosi vähän, vaikka tukka selvästi on paksuuntunut ja hyväkuntoinen. Elämä ilman pidennyksiä on kuitenkin niin helppoa, että ne eivät enää houkuttele, eikä omassakaan pituudessa ole sinänsä mitään vikaa. Mutta olisi se kiva jos olisi aidosti pitkä tukka, nyt mittaa on kainaloihin asti. Itsellä suurin hiusten kuntoon vaikuttanut tekijä on ollut kanssa kosteuttavien tuotteiden käyttö, ennen käytin vain rakennepaikkaavia ja korjaavia ja tukka katkeili vaan lisää kun ei saanut kosteutta. Nuo mainitsemasi Tigin tuotteet ovat täälläkin käytössä, aivan mahtavat! :) Hiukset pesen 2-3 krt viikossa, en suorista mutta tällaisen laineikkaan hiuslaadun omaavalle hiukselle tekee kevyt föönaus ja ilmakihartimen käyttö vaan ihmeitä, vaikka parempi varmaan olis ilman.. -Heitu

    VastaaPoista
  15. Kiitos vinkeistä! T. takkutukka

    VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.