keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Buon Appetito ♥

annos
Pääsin mukaan Indiedaysin ja Lidlin mahtavaan kampanjaan, jossa pääsimme tutustumaan uuteen mureaan Irish Dry Aged Hereford Rib Eye Steak lihaan ja luomaan sen ympärille oman näköinen annos. Me hypittiin ihan innosta, kun päästiin suunnittelemaan omaa herkkuateriaa ja A oli luonnollisesti mukana tässä, sillä hän on mestari keittiössä ja rakastaa yli kaiken ruoan laittoa!

Me tehtiin mureaa Rib Eye -pihviä hollandaisekastikkeella ja paahdettuja timjami-rosmariinijuureksia ja oltiin tosi tyytyväisiä annokseemme! Yleensä mä olen todella nirso lihan kypsyyden suhteen ja syön pihvini aina kypsänä, sillä en voi sietää lihan punaisuutta ja pienintäkään "veren" makua, vaikka yleensä pihvi on silloin parhaimmillaan. Tässä lihassa kävi kuitenkin toisin ja söin pihvini mediumina, mistä olen todella yllättynyt, mutta olihan kyseessä erittäin laadukas liha! Pihvi oli niin mureaa, mehukasta ja suussasulavaa, että tullaan varmasti käyttämään tätä monesti ja kokeilemaan muitakin sarjan lihoja ja suosittelen ehottomasti teillekin, jos haluaa tuoda huippuravintolan makuelämyksen kotiin! Takaan, että ette tule pettymään!:)

Käykää kommentoimassa ja peukuttamassa meidän annostamme täällä, niin osallistutte samalla mahtavaan kilpailuun, jossa voit voittaa viikonlopun safkat, eli 100€ lahjakortin Lidl -ruokakauppaan!

Aterian valmistus kannattaa aloittaa juureksista, sillä niissä kestää kauimmin sekä lihan voi ottaa jo valmiiksi huoneen lämpöön odottamaan vuoroaan.:)
Uusi kansio IMG_0294
Paahdetut timjami-rosmariinijuurekset

Ainekset
1 kg perunoita ja porkkanoita tai muita juureksia makusi mukaan
3 - 4 rkl Olio Di Oliva oliiviöljyä
1 - 3 valkosipulinkynttä murskattuna
muutama timjamin ja rosmariinin oksa
ripaus Kania merisuolaa ja mustapippuria myllystä

1. Kuori perunat ja porkkanat. Lohko juurekset sopivan kokoisiksi paloiksi, pilko valkosipuli, timjamin ja rosmariinin oksat ja lisää kaikki ainekset kulhoon oliiviöljyn kanssa ja anna maustua hetki.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Kuumenna syvä ja vahva uunipelti hellan levyillä. Lisää perunat ja porkkanat pellille, mausta runsaalla suolalla ja pippurilla ja paista pellillä noin 5 - 10 minuuttia. Siirrä uunipelti sen jälkeen uuniin.
3. Paahda perunoita uunissa välillä käännellen 30 - 40 min, kunnes perunat ovat kullankeltaisia, kypsiä ja rapeita.

Kollaasit Uusi kansio1
 Hollandaisekastike

Ainekset
1 ½  dl Acentino valkoviinietikkaa 
3 kananmunankeltuaista
1 dl vettä
3 salottisipulia
200 g Milbona voita kuutioituna
puolikkaan sitruunan mehu
1/4 tl Kania valkopippuria
1/2 tl kuivattua rakuunaa

1. Laita valkoviinietikka, vesi ja hienoksi pilkotut salottisipulit kattilaan ja keitä, kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
2. Siivilöi liemi teräskulhoon ja anna jäähtyä hetki. Täytä tässä välissä toinen kattila puolilleen vettä ja laita kiehumaan.
3. Sekoita liemi ja keltuaiset teräskulhossa ja siirrä kulho sen jälkeen hiljakseen kiehuvan toisen vesikattilan päälle.
4. Vatkaa vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu ja lisää sen jälkeen mukaan kuutioituja voipaloja edelleen vispilällä sekoittaen. Varo, ettei astia kuumene liikaa kiehuvan kattilan päällä ja seos juoksetu. Kastike on valmista, kun seos on tasaista ja kuohkeaa.
5. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja mausta vielä valkopippurilla ja rakuunalla.
Uusi kansio2
Irish Hereford Rib Eye -entrecôtepihvit 

Ainekset
400 g Irish Dry Aged Hereford Rib Eye Steak, 2 pihviä
Kania merisuolaa ja mustapippuria myllystä

1. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. 2. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla molemmin puolin ja paista tulikuumalla pannulla ensin 3 minuuttia, käännä pihvit ja paista 1 - 2 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyydestä. 3. Anna lihojen levätä ennen tarjoilua muutama minuutti.

Buon Appetito!

15 kommenttia:

  1. Apuaaa!! Kuola vaan valuuu :'D näyttää niin hyvältä <3 plussaa tarkoista ja selkeistä ohjeista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitooos Emilia!:D♥ Nyt vaan kokkailemaan!

      Poista
  2. Apua, ettekö käytä leivinpaperia paistaessanne uunipellillä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai käytetään!:) Mutta tässä annoksessa juurekset ensin _paistetaan_ pellillä, jonka jälkeen pelli laitetaan uuniin.

      Poista
    2. Nyt on kyllä todella tyhmä olo, mä en ole kuullut ikinä pellillä paistamisesta! Siis laitetaanko pelti aluksi kuumalle hellalle? Huomaa, ettei ole kokkailu ihan mun juttu kun täytyy tällaista kysyä!:D

      Mutta kiitos ihanasta ohjeesta, tuli kova nälkä! Täytyy varmaan huomenna poiketa Lidlissä ;) Nyt on pakko tyytä vain edessä olevaan jogurttilautaseen :D

      Poista
    3. Juu ensin hellan levyt kuumaksi, jolloin pellillä paistetaan aluksi 5-10min, kunnes pelti siirretään lopuksi uuniin. Kunhan pelli on täysin puhdas ja rikkumaton, niin sillä voi paistaa vähän suurempiakin annoksia!:) Mullekin tuli nyt nälkä, kun puhutaan ruoasta ja muistelen, kuinka herkkua tuo annos oli!:D

      Poista
  3. vitsi miten hyvän näköistä! :D

    VastaaPoista
  4. Onpa herkullisen näköistä, noita juureksia pitää itsekin kokeilla! ♥

    VastaaPoista
  5. Oi, kun näyttää herkulliselta! :) Nämä ruokapostaukset ovat siitä huonoja, että näitä katsoessa tulee aina nälkä - niin kuin nytkin :D

    VastaaPoista
  6. Oisko tuo kastike kuitenkin bearnaisea, aika samalainen pohjahan hollandaisessa on mut bearnaiseen tulee tuota rakuunaa ja se tarjoillaan yleensä lihan kanssa :)

    VastaaPoista
  7. Bearnaise ja hollandaise menee multa ainakin aina sekaisin...

    VastaaPoista
  8. Vaikka olen ammatiltani kokki niin en ole koskaan kuullut hellalla paistamista pellillä. :D Aina oppii uutta! Kyllä näyttää niin herkullisilta toi annos, namm! <3

    VastaaPoista
  9. Ää miten hyvältä toi näyttää <3

    Erika

    VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.