maanantai 28. syyskuuta 2015

Healthy and Juicy

IMG_1266
Mun on ihan pakko hehkuttaa tällaista yhtä erittäin makeeta juttua! Sain A:lta viime jouluna joululahjaksi mehupuristimen, koska oltiin sovittu, että annetaan lahjaksi toisillemme vain kotiin liittyviä juttuja. Avattuani paketin, ihmettelin hetken aikaa, että mitä ihmettä me tällaisella vekottimella tehdään, että taas uusi laite keittiön laatikoita täyttämään. Nyt kun päästiin muuttamaan meidän uuteen kotiin, otettiin mehupuristin käyttöön ja voin sanoa sen olleen siitä lähtien käytössä joka ikinen päivä! Me tehdään usein aamupalaksi mehut, koska aamut on parhaita aloittaa hyvällä ja terveellisellä aamupalalla, jotta jaksaa energisenä päivän läpi. Usein tehään mehut myös iltasella, kun katsotaan jotain elokuvaa tai mennään saunaan. Voin sanoa, että energiaa on paljon enemmän, mitä ennen ja musta on tosi upeeta, että kasviksia ja hedelmiä tulee käytettyä paljon paljon enemmän nyt mehuissa, kuin koskaan ennen syömällä! Vastapuristettu mehu on aivan eri makuista, mitä missään mehupurkeissa, vaikka niissä kuinka lukisi 100% täysmehu. Enkä ole mehupuristimen jälkeen ostanut minkäänlaisia kaupan mehuja.

Mehupuristimia on erilaisia, eikä sitä saa sekoittaa mehulinkoon. Mehulingolla kasvikset linkoutuu liian nopeasti, jonka vuoksi suurin osa kasvisten ja hedelmien ravintoarvoista häviää, kun taas hitaasti puristavalla mehupuristimella saadaan suurin osa juuri niistä tärkeimmistä ravintoarvoista talteen. Meillä on käytössä Hurom HE-DBF04 mehupuristin. Suosittelen tätä oikeasti suurella sydämellä! Aivan loistava vekotin!

Kannattaa katsoa myös Netflixista erittäin avaava dokkari "Fat sick and nearly dead". Sen katsottua oikeesti avaa silmänsä erilaisten kasvisten ja hedelmien tärkeydestä. Dokkari kertoo ylipainoisesta miehestä, Joe Crossista, joka sairastaa muun muassa diabetestä ja vaikeaa nokkosihottumaa, joihin hän joutuu syömään kovan määrän lääkkeitä ja steroideja. Alettuaan 60 päivää kestävälle mehupaastolle, jossa hän juo ravinnokseen ainoastaan erilaisia mehuja, hän pudottaa tietysti hurjasti painoa, mutta pääsee samalla eroon kaikista sairauksistaan. Tällä videopätkällä Joe Cross kertoo hedelmien ja vihannesten tärkeydestä.


IMG_1377
IMG_1380

Tässä muutama esimerkki mehuista, joita ollaan tehty:
IMG_1161
granaattiomenaa, puolikas sitruuna ja vihreää omenaa. Päällä mintunlehtiä.

IMG_3657 Tää mehu ehkä näyttää ällöltä, mutta oli super hyvää! Vastapoimittuja  luumuja ja omenaa pihapuusta. Oikea syksyinen energiapommi!
IMG_3547 IMG_3585 Appelsiinimehu puolikkaalla sitruunalla. Nektariini on myös erinomainen lisä tähän!
IMG_1463
 Granaattiomenaa ja veriappelsiinia.
IMG_1372
Tää mehu oli ehkä mun lempparein. Sitruunaa, kurkkua, selleriä ja vihreää omenaa. Ihan tajuttoman terveellistä, puhdistavaa ja raikasta!
IMG_1381
IMG_1387
Appelsiinia, porkkanaa ja sitruunaa. IMG_3536
Sitruunaa ja vihreää omenaa.

Energistä päivää kaikille!

14 kommenttia:

  1. Oi, itsepuristettu mehu on kyllä niin hyvää ♥ Todella herkullisen näköisiä juomia ootte saannut aikaiseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja auttaa muuten makeanhimoon!:) Oon ollu ihan ihmeissäni, kun ei oo tehnyt vähään aikaan mieli karkkia, sokerihiiri, kun olen.:D

      Poista
  2. Mistä nuo hauskat mukit kahvalla ovat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin ne viime talvena Tigerista!:) Toivottavasti niitä tulis sinne vielä lisää. Clas Ohlsonilla olen nähnyt myös myytävän!:)

      Poista
  3. Ihania herkkumehuja. Oon niin onnellinen kun postaat jälleen. On ollut ikävä sun juttuja. :)
    T: Helmi

    VastaaPoista
  4. Meilläkin on mehupuristin, joka Patun piti ehdottomasti hankkia ja muutamat kerrat sillä tehtiin mehuja. Sitten se vaan jäi, nyt tarvis aktivoitua taas, kun sillä tulee kyllä aivan mielettömän hyvää mandariinimehua. Me ei olla mitään sekoituksia oikein kokeiltu. Vesimelonista koitin mehua tehdä, mutta se ei oikein toiminut :D

    Omistetaan itse Wilfan mehupuristin ja aikoinaan vanhassa blogissa sitä hehkutinkin. Yhtään kommenttia en siihen saanut. Aattelin josko muut olisivat innostuneet kyseisestä laitteesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantsii ehdottomasti kokeilla kaikkia erilaisia mehuyhdistelmiä ja ihan vihermehujakin! Todella terveellisiä ja herkullisia.:)

      Poista
  5. Vitsi toi kuulostaa unelmavekottimelta ja noi mehut näyttää niin hyviltä! Nyt tiedän mitä mun pitää toivoo joululahjaks :) Sopis mun laihdutusprojektiinkin varmasti hyvin! Ja hei kiitti tosta dokumenttivinkistä, katon ton heri viikonloppuna :)

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä koukuttava vekotin ja varsinkin, kun siitä on niin paljon terveydellistä hyötyä!:) Ostettiin prismasta myös sellanen mehukirja, josta löytyy kaikenlaisia uusia ihania ja puhdistavia reseptejä!

      Poista
  6. Meillä on Philipsin mehulinko ja oikeesti niin paras ostos pitkiin aikoihin. Joo, kuiduthan siinä jää mutta se kuitu tulee kuitenkin saatua päivän aikana muista ruoista niin sinänsä ei haittaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuitu on siis sitä "ylimääräistä töhnää", mikä tulee ulos koneesta, eli tässä puristimessakin, mutta ravintoarvoina tarkoitan, että linko ei ota talteen kaikkia vitamiineja, antioksidantteja ym, mitä on ja kuitu jää usein kosteaksi, kun taas puristin ottaa suurimman osan irti, mitä saa ja kuitu on melko kuivaa.:D sekavasti kirjoitettu, mutta googlettamalla ehkä selkeämpää, kuin mun sepustukseni:D

      Poista
    2. Mutta tärkeintä ehdottomasti, että on keksitty tuollaisia vekottimia! On kyllä tosiaan paras ostos aikoihin!:)

      Poista
  7. Me juodaan tosi vähän tuoremehuja mutta marjojen ja hedelmien syöntiä oli haaveena saada lisää ruokavalioon.
    Oon pitäny näitä blendereitä ihan "muoti-ilmiönä" ja oon ajatellu etten jaksaisi semmosia vääntää aamuisin.
    Nyt hankittiin Wilfan tehosekoitin,ja pari kuukautta jo joka aamu syöty erilaisia marjahedelmämix smoothieita :)
    Iso pakkanen on täynnä marjoja,ja mies jo tuumaili kesän jälkeen että kukahan ne kaikki syö,nyt on murehtinu lähinnä sitä että riittääkö ne talven yli tällä tahdilla :D
    Ja tosiaan vatsa voinu hyvin,energiaa ollu eri tavalla ja ehkä kaikista huomattavin asia että iho on puhdistunu ihan eri tavalla.
    Kärsin koko kevään ja kesän aikuismuodon aknetyyppisestä ihottumasta kasvoissa,ja olin hyväksyny asian kunnes huomasin että tällä on jotain vaikutusta kun iho puhdistuu ja kirkastuu :)

    VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.