maanantai 25. helmikuuta 2013

Talomalli

Kävimme vuoden 2012 asuntomessuilla Tampereella ja ihastuimme täysin Lammi Kivitalon talomalliin Villa Ilo. Pohjaratkaisu oli juuri sellainen, kuin olimme haaveilleet, yksinkertainen ja toimiva. Emme kuitenkaan tee ihan täysin samanlaista, vaan mukaillaan mallia hieman lisää meille sopivammaksi.
Alkuperäisessä mallissa oli aivan liikaa neliötä, joten pienennämme neliömäärää ja unohdamme täysin kellarikerroksen, koska sellaista me emme tarvitse. Lisäksi ollaan ajateltu vaihtaa takan paikkaa sekä suihku- ja saunatiloja vähän eritavalla. Ylimääräinen wc pois suihkusta ja yläkerran parveke pois jne. turhat tilat pois. Emme kuitenkaan ole tekemässä mitään suurperhettä.:)

Portaiden alapuolelle jäävä tila jää yleensä käyttämättä ja turhaa tilaa jää, mutta me keksittiin sillekin kiva ratkaisu! Portaiden alapuolelle tehdään atk -tila, jonne tulee pöytä tietokoneelle ja pari lack -hyllyä mappeja ja muita papereita varten. toinen pää suljetaan siis seinällä ja tilan saa piiloon liukuovella tms. Mielestämme todella toimiva ratkaisu!:)

Autotallin/autokatoksen suhteen emme ole vielä ihan varmoja, että rakennammeko sen talon yhteyteen vai täysin erilleen talosta. Täytyy käydä mittailemassa vähän maata, että sopiiko se sinne tällaisenaan vai erikseen. Ympärillä on kuitenkin vähän ojia, joten ne täytyy ottaa huomioon. Terassi ei tule olemaan näiden piirustusten mukainen vaan suunnitellaan sekin itse ja se tulee olemaan talon toisella puolella auringon valon mukaan.
Pihasta tehdään mahdollisimman yksinkertainen, kumpikaan ei tahdo nurmikkoa, vaan kun metsässä muutenkin ollaan, niin käytetään metsämaisemia hyväksi.:) Itse en ole mikään viherpeukalo, kun kasvit tuppaa kuolemaan sisätiloissakin, niin tahdomme mahdollisimman helppohoitoisia kasveja, kuten tuijia pihaan. Joku pieni kukkapenkki saa olla, mutta ei sen enempää. Nurmikkoa saadaan ihailla vanhempiemme luona senkin edestä!:)
Näin ollaan suunniteltu ja innolla odotamme seuraavaa askelta!:)

17 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin ihanalta. En malta odottaa lisää talo/sisustus tms postauksia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekään en malttaisi pysyä housuissani rakentamista odotellessa!!:))

   Poista
 2. Mielenkiinnolla alan seuraamaan taloprojektianne :) Kuinka paljon (noin suunnilleen) olette ajatelleet neliöitä taloon? Ihanaa, että saitte vanhan asunnon myytyä!:) Oletteko jo tämän vuoden puolella aloittamassa rakentamista?

  Tosi kiva blogi sinulla muutenkin, liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!:) Ollaan ajateltu sellaista perus omakotitalon neliömäärää, eli -korkeintaan- se 200 neliötä, mieluiten alle.:) Ollaan siinä määrin aloittamassa, että raivataan tontille talon verran tilaa ja haetaan kaikki luvat valmiiksi jne..:) En osaa vielä sanoa, etä pystytetäänkö ensimmäistä tolppaa, mutta ainakin toivon kovasti!:)

   Poista
 3. Mulle toi pohjapiirros on koovin sekava, saisitpa jossain vaiheessa vähän yksinkertaisemman version kaltaisilleni amatööreille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lammi-Kivitalon Villa Ilon kuvista voi katsella suuntaa antavasti talon mallia.:) Tuohan on noissa kuvissa ihan ökytalo, mutta me halutaan vain tuo malli.

   Poista
 4. Oon jo tosi pitkään seurannut sun blogiasi! :-) Välillä tottakai blogi ei ole niin mielenkiintoinen, mutta aina luen innolla postaukset ja odottelen niitä <3!

  En tiedä muistatko kun joskus aikaisemmin kirjoittelin sinun rakentamispostauksiin... Mutta me ostimme kihlattuni kanssa joulukuussa omakotitalon ja alan seuraamaan innolla blogiasi! :-) Vuosi etsittiin sopivaa kotia ja tonttikin oli varattu, mutta lopulta löydettiin täydellinen jo valmis koti!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti:) Ja paljon paljon onnea kodin johdosta!:)

   Poista
 5. Todella ihanalta kuullostaa! Tuo Villa ilo oli myös viime vuoden asuntomessuilla oma suosikkini. Se vaan oli meidän budjetille liian kallis.. Sen kustannusarvio kuitenkin on lähes 700 000 euroa ja vaikka kuinka sitä olisimme muokkailleet, toteutus jäi vain haaveeksi.. Budjettimme oli 450 000.

  Saako udella millaisella budjetilla te aiotte taloprojektin toteuttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on hieman vielä pohdinnan alla, että teemmekö kivitalon vaiko tiilitalon. Budjetoinnista en sano täällä blogin puolella vielä mitään, katsellaan sitä lähempänä.:)

   Poista
 6. Mäkin löysin tän blogin nyt vasta sattumalta. Liityn heti mukaan lueskelemaan. Ihana ulkoasu ja paljon juttuja jotka kiinnostavat iseänikin. :)

  <3: http://beautybyemilia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon ja toivottavasti viihdyt jatkossakin blogini puolella!:)

   Poista
 7. Toi oli ehdottomasti paras talo messuilla, ja odotan kyllä innolla postauksia sen rakennusvaiheista. Olis meinaan ehdottomasti omakin unelmakämppä ;) ♥

  VastaaPoista
 8. Jokos sit perheenlisäystä tulee ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun puolesta sais jo tullakin, mutta tuo miehen köriläs ei oo ihan vielä samaa mieltä!:D

   Poista
  2. Koitas nyt suostutella se alkaan yrittään kesällä ;). Sit saatais vauvat suurinpiirtei samaa aikaa :D

   Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.