lauantai 7. heinäkuuta 2012

Hiustenpidennykset ja niiden hoito


Mulle tulee paljon kysymyksiä liittyen hiuksiini ja aattelin tehdä nyt tällaisen pikku päivityksen tänne blogin puolelle omista hiuksistani, hiustenpidennyksistä ja niiden hoidosta yms.

Nykyään käytän teippipidennyksiä, kun ennen käytin klipsejä. Teipit on vaan niin kätevät, kun ei tarvitse jatkuvasti olla laittamassa tukkaa eikä pelätä, jos joku hiusosio roikkuu tai tippuu päästä julkisella paikalla ihmisten tuijottaessa, että "miksi tolta irtoaa tukkaa tuppoina päästä?!" O_O mm. sellaista on ainakin mulle joskus sattunut ja vähän nolostutti..:D
Klipsit on todella kätevät, mutta ainainen laittaminen alkaa jossain kohdassa kyllästyttää.
Käytän pidennyksiä, koska mun omat hiukset ovat niin ohkaset ja mun mielestä maailman ihanimmat unelmahiukset ovat pitkät vaaleat laineikkaat hiukset. Omilla hiuksilla se ei tulisi kuuloonkaan, mutta hiustenpidennyksillä olen tehnyt mun unelmahiuksista totta.


Teippipidennykset tilaan edelleen Rapunzel Of Swedenistä, 50cm mittaisena ja sävyssä #60,  mikä on vaalein teippihiustenpidennys, mitä saa. Rapunzelille on tullut nyt myös uutuutena sävyä #6001, mikä on todella vaalea platina, mutta tätä ei saa sitten taas valitettavasti teippipidennyksiin, mutta mm. klipseihin saa! (vink vink teille kaikille blondeille, jotka omistatte platinanvaaleat hiukset ja käytätte klipsejä, letitys tai ommel -tekniikkaa!)

Hiustenpidennykset ovat saapuessaan omaan hiustenväriini vielä liian tummat ja keltaiset, joten olen uskaltautunut vaalentamaan niitä vaalennusaineella. Tiedän kyllä, että voivat vaurioitua ja varmasti vaurioituvatkin, mutta tämän tavan olen todennut parhaimmaksi vaihtoehdoksi, jos haluan pidennysten mätsäävän omaan hiustenväriini, joka on erittäin platinanvaalea.
Hiusvärin annan vaikuttaa n. 15 min. tai niin, että hiukset alkavat näyttämään vaaleankeltaisilta. Kuitenkin mahdollisimman vähäinen vaikutusaika, mitä voi, ettei hiukset kärsisi hirveästi tästä käsittelystä.
Vaalentamisen jälkeen käytän Goldwellin vaahtosävytettä 10BS, anna vaikuttaa n.5-10min, jonka jälkeen laitan vielä hoitoainetta, annan vaikuttaa, huuhtelen, kampaan hellästi suht suoriksi ja jätän kuivumaan.


Kuivumisen jälkeen hiukset ovat vähän pörrössä, joten suoristan ne suoristusraudalla. Suoristussuihkeena käytän mun luottotuotetta Goldwellin Sleek Perfection -suihketta, joka on vedetön ja antaa todella sileän ja kiiltävän lopputuloksen.


ennen ja jälkeen
 
Tämän jälkeen kiinnitän teipit valmiiksi ja menen mun luottoparturille Matleenalle laitattamaan pidennykset kiinni!:) Hiuksia vähän tasoitellaan latvoista, eli leikataan hapsottavat hiukset pois ja näin on kauniit pitkät vaaleat hiukset taas päässä! Kun on aika nostaa tai uusia pidennykset, niin poistan ne itse hellävaraisesti irrottamalla ja vinkkinä kaikille, XZ Muumi hiustenselvityssuihke toimii tässäkin tapauksessa!

Hiuksiani hoidan tällä hetkellä näillä tuotteilla:

Shampoo - Tigi Dumb Blonde
Hoitoaine - Doven kosteuttava tehohoito
Vaahtosävyte - Goldwell 10BS
XZ Muumi hiustenselvityssuihke
"Silkkitipat" - Paul Mitchell Super Skinny Serum
Kuumuudelta suojaava suihke - Goldwell Hot Form
Suoristussuihke - Goldwell Sleek Perfection
Kiharrussuihke - Tigi Foxy Curls
Hiuslakka - Cutrin
Kuivashampoo - Biozell


Jos heräsi jotain kysymyksiä joistain jutuista, mistä en maininnut tai muissa postauksissa oo käynyt ilmi, niin kysykää ihmeessä!:)

Ihanaa viikonloppua!

18 kommenttia:

 1. Kuinka pitkän ajan välein noita tarvii nostaa ylemmäs? :)

  VastaaPoista
 2. Itse nostan 2kk välein, kun hiukset kasvaa kuukaudessa sen sentin verran.:)

  VastaaPoista
 3. Pakko sanoa että vaahtosävyte ei kyllä ole mitenkään vaalennusaine, tuo on taittoväri, jolloin se siis taittaa sitä keltaisuutta pois ja hiukset näyttävät vaaleammilta kylmemmän värisenä blondina kuin kellertävänä blondina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kyllä sen tiedän.:) Vaalennan siis hiukset ensin hiusvärillä, jonka jälkeen käytän vaahtosävytettä taittamaan sen tuoman keltaisuuden pois.

   Poista
 4. Onko sun tukka leikattu kerroksittain? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun omat hiukset on pikkusen "kerroksittain", mutta siis ei ole leikattu.:) Latvoja vaan leikellään.

   Poista
 5. Aivan ihanat hiukset ! Olen itsekkin nyt harkinnut teippipidennyksiä ja olen juuri ajatellut tilata tuolta rapunzelilta, sillä olen käyttänyt heidän Clip Oneja jo monen vuoden ajan ja todennut ne todella hyviksi! Missä kävit laittamassa hiukset päähän, vai oliko sinulla joku kaveri kuka teki sen sinulle :)? Ja kuinka paljon hiusta päässäsi on grammoina ? Kiitos paljon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiios paljon:) ♥ Käyn mun luottoparturilla Matleenalla laitattamassa pidennykset.:) Hänen liikkeensä on Noormarkussa ja liikkeen nimi on Manuela.:) Mulla taitaa olla joku 100g tukkaa päässä tällähetkellä, eli juuri sen verran, kun paketissa on Rapunzelilta tilattaessa.:)

   Poista
  2. Okei kiitos tiedosta! Osaatko vielä kertoa paljonko maksaa käydä laittamassa pidennykset kyseisessä paikassa, jos tuo omat hiukset mukanaan ? :) Noi on niin ihanat ja hyvin laitettu mielestäni!

   Poista
  3. Eikun hups, huomasin että liike on porissa, joka on vähän liian kauakana minulle :) Kiitos kuitenkin!

   Poista
 6. olisi mielenkiintoista saada nähdä joskus, kuinka pitkät omat hiuksesi ovat. onko mahdollista? :')  www.koskaolentytto.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä http://bebeeh.blogspot.fi/2011/04/paiva-kampausmallina.html
   löytyy ainakin yksi kuva ilman pidennyksiä.:) Kuvasta on jo aikaa ja hiukset pikkasen vielä tuosta kasvaneet. Täytyy katsoa, jos kerkeen nappaamaan seuraavalla kerralla omasta tukasta kuvaa, kun meen nostattamaan pidennyksiä!:)

   Poista
 7. Värjäsitkö pidennyksen ihan markettivärillä vaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep!:) Schwarzkopfin Ice Blonde -värillä. Toimii!:)

   Poista
 8. Ihanat hiukset sulla on! :) Teippipidennyksiä tulee nykyisin käytäytettyä... Itsekkin kyllästyin klipsipidennyksiin totaalisesti kun sain olla laittamassa niitä joka ikinen aamu. Rapunzelin hiuksia on tullut joskus tilattua, mutta menivä helposti takkuun :/ Nykyisin on tullut tilattua teippipidennykset hiustenpidennystukusta http://hiustenpidennystukku.fi

  VastaaPoista
 9. Tosi hyvännäköinen tukka ja laadukkaita kuvia. Myös sun neuvot hyviä, kunpa kaikki "ammattilaiset" tietäisivät asiasta yhtä lailla ja neuvoisivat oikein niin ei tulisi pidennysten käytöstä niin paljon huonoja kokemuksia! Nuo listatut hoitotuotteet voimme mekin allekirjoittaa, ja tuotteilla on todella iso merkitys kuinka pitkään pidennyshius pysyy kunnossa.

  VastaaPoista
 10. Hei. Hyviä neuvoja, kiitos. Kysyisin vielä, että miten minun kannattaisi tehdä sinettipidennysteni kanssa. Ne on päässä jo, mutta ne ovat hieman kellertävät omaan hiukseen verrattuna. Hiukseni ovat hieman kylmemmän, beigen/tuhkasemman väriset. Värjäämään ei ehkä kannata mennä kun ovat jo laitettuna, mutta olisiko jokin muu keino sävyttää niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla, että postauksesta on ollut apua! Itse voisin aatella tuohon sinun tilanteeseen kokeilla vaahtosävytettä - Goldwell 10BS, jolla saisi vähän taitettua keltaisuutta pois, mutta ei tuo omaan hiukseen liikaa kylmää taittoa! Kannattaa ainakin kokeilla! Itse olen käyttänyt useasti omiin pidennyksiin tuota ja sävy on ollut loistava!:)

   Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.