torstai 19. heinäkuuta 2012

Loman tarpeessa


Mulla on enää seitsemän työpäivää! Ja ne kaikki yhdeksän päivää ennen lomaani tuntuvat yksi päivä aina kahdelta viikolta. Oonkin tässä nauranut itselleni, kun joka päivä tuijottelen kalenteria ja lasken päiviä, kun eihän ne miksikään muutu eikä aika kulje sen nopeampaa, vaikka kuinka niitä päiviä tuijottelis..

Jazzailemassa en oo kerennyt vielä käymään, mutta tänä viikonloppuna, kun on vapaata, vois piipahtaa kadulla.. Mun on aivan pakko käydä ostamassa pussillinen niitä erimakuisia toffeefudge -kuutioita,  kun viime jazzeilla en niitä ostanut, enkä oo sen jälkeen ainakaan huomannut, että niitä saisi jostain muualta ja  oon jo melkein nähnyt niistä unta! Nam!

Muutenkin tämä mun shoppailulakko ennen matkaa tuntuu jo ihan tuskalliselta! Oon yrittänyt olla ostamatta mitään, jotta jäisi mahdollisimman paljon säästöön Turkin ostoksia varten, mutta oon joutunut hölläämään nyörejä, koska kaikki mun meikit ja hiustuotteet ovat päättäneet loppua kaikki samaan aikaan, enkä voi olla sitten ostamatta niitä..Eilen otin yhteyttä solarium ja rusketus-studio 4eversun iin ja varasin ajan suihkurusketukseen päivää ennen matkallelähtöä. Tahdon pikkuisen väriä pintaan, koska olen valkoinen, kuin lokki ja ruskea kuin mikä, jonka takia vaihdan välillä variä myös vihreän suuntaan...

Itseruskettavilla en saa niin pitkäaikaista rusketusta, enkä jaksa sitten matkalla alkaa läträämään enempien voiteiden kanssa, kun tavaraa on muutenkin liikaa mukana, joten suihkurusketus on minun tapauksessani parhain vaihtoehto.:)

4-ever sun:in pitäjä kertoi, että hyvän rusketuksen aikaansaamiseksi enne matkaa myös suihkurusketuksen pohjalle olisi hyvä käydä 5-10 kertaa solariumissa, jotta valmistaa ihoa kovaa paahdetta vastaan ja palamiselta myös. Muutenkin kohteessa ruskettuu eri tavalla, vaikka olisi kuinka vaaleaihoinen.
Suihkurusketus kestää 6-12 päivää ja rusketuksen kestoa voi pidentää esim. liikkeestä ostettavilla itseruskettavilla aurinkosuojavoiteilla, jotka suojaavat myös sitten ihon palamiselta.

Onko kellään teistä kokemusta suihkurusketuksesta? Miten rusketus kesti uimisen ja hikoilemisen?


14 kommenttia:

 1. Kauheaa, että ammattilainen SUOSITTELEE solariumiin menoa - ja vielä noin tiheästi/usein! Ei hyvää päivää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TOTTAKAI suosittelee, kun kysyn, miten saan kestävämmän rusketuksen.:) Oma valintahan se on mennä solariumiin.

   Poista
  2. ja onhan se totta, kun menet niinkin kuumaan paikkaan, kuin Turkki, jossa UV arvot omat 11, kun Suomen 6, ottamaan aurinkoa, että iho on herkempi palamaan, jos et ole ottanut aurinkoa tai käynyt solariumissa ennen sitä.

   Poista
 2. Suihkurusketus on kätevä ja helppo tapa saada väriä pintaan. Mutta itseruskettavien tavoin, se värjää vain ihon pintakerroksen ja pintakerroksen uusiutuessa rusketus saattaa lähteä pois jättäen vaaleita "laikkuja". Siksi kannattaa kosteuttaa ihoa mahdollisimman paljon rusketuksen jälkeen, jotta väri pysyisi hyvänä ja tasaisena. Jos haluat pitkittää sävyn kestoa, lisää vartalolle jotain kevyesti päivettävää kosteusvoidetta, esim. Dove summer glow. Kasvoista väri lähtee nopeasti meikkien pesun jne. takia, joten kasvoille suositteklen ehdottomasti jotain kevyesti päivettävää tuotetta.

  Ennen suihkurusketusta kannattaa myös kosteuttaa ihoa päivittäin, että siihen ei jäisi kuivia kohtia, sillä niihin väri saattaa tarttua rumasti (yleensä nilkat, polvet, kyynärpäät...). Päivää ennen suihkurusketusta kuori vartalo ja kasvot, jotta kuollut ihosolukko on poissa ja rusketus pääsee "uudelle" iholle (joissain paikoissa saatetaan tehdä kuorinta ennen rusketusta). Loman aikana muistat sen kosteuttamisen/päivettävien tuotteiden käytön, jotta rusketus pysyy kauniina pidempään. Kannattaa myös muistaa, että rusketus ei millään tavalla suojaa palamiselta, joten päivisin aurinkosuojavoiteet käyttöön ;) (tuota solariumia en kyllä itse suosittelisi)

  Huh, tulipas avautuminen! Varmasti tiesit jo paljonkin tästä, mutta tulipas nyt kuitenkin sanottua :D Kaunista ja kestävää rusketusta sinulle ja huippukivaa lomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi!:) Juu itse kanssa läträän paljon itseruskettavien kanssa, joten kokemusta on siltä saralta keston ylläpitämisessä ja kuoriutumisessta, mutta kiitos kun kerroit tuosta kosteuttamisesta! Täytyykin ostaa joku päivettävä hyvä kosteusvoide sieltä liikkeestä, niin pysyis se suihkurusketus paremmin kiinni, eikä tulis länttejä! :)

   Poista
 3. Mun kysymys ei nyt liity mitenkään aiheeseen, mut luin noita sun vanhoja kommentteja ja aattelin kysellä hius juttuja! Ootko mitä mieltä tosta rapunzelin teipistä, jääkö kiinni omiin hiuksiin tai irtooko pidennys osiot helposti? Itselläni on tällä hetkellä hairtradelta tilatut pidennykset ja teipin laatu ei ainakaan minun hiuksiini sovi sitten ollenkaan.. Kiitos jo etukäteen vastauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on itellä huonoja kokemuksia Rapunzelin teipistä, joten en suosittele sitä.:( Mulla se takertui tukkaan, kuin purkka, eikä lähtenyt sitten milllään irti..Jäi inhottavia liimalönttejä ja kesti kauan, ennenkuin sain kaikki irroitettua pois.
   Nykyään tilaan Jonna & Joonas -nimisestä nettikaupasta Siply Naturalin teippiä, mikä on todella hyvää!! Pysyy kivasti tukassa eikä jää liimalönttejä! :)

   Poista
 4. Tosi nätti paita sulla tossa kuvassa!:) Mistä oot sen hankkinu? Löysin sun blogin tänään ja oon lukenu tän kokonaan läpi!:) Vaikutti heti kiinnostavalta ja sä oot upee persoona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sulle ihanista sanoista♥ Paita on tosi vanha ja hankittu aikoinaan Vilasta.:)

   Poista
 5. käytkö sit solariumissa muuten tai ootko koskaan käyny?(-:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käynyt, mutta pidän sitten kuukausien taukoja välissä, jottei tuu ihan liiallista UV -altistusta. Auringonottajatyyppiä, kun en ole, niin kivan pienen päivetyksen saa sitten solkussa käymisellä.:)

   Poista
 6. Saat pelkästään jo noin monella kertaa solariumista hyvän päivetyksen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kyllä oon niin vaaleaihoinen, että en rusketu kuin ihan vähän vain UV valon alla.:( Nyt oon jo maksimiruskeudessani, joten itseruskettavat kovassa käytössä!

   Poista
 7. Ihon ruskettuneisuus vastaa suojakerrointa 4 maximissa....eli älkää yhtään ajatelko että palaisitte vähemmän jos teillä on jo rusketus, ette vain huomaa sitä silloin...aurinko rasvaa käytettävä aina ja solarium on erittäin paha....

  VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.