lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulukalenteri - Luukku 21


Joulun ABC

Jipii! Enää kolme yötä jouluun on, sen kunniaksi tein omat joulun aakkoset!:)

018
Pitsipaita - Vila, Neule - Sheinside(saatu)

A- Aamupuurolla alkaa jouluaaton vietto ja sekaan piilotetaan onnea tuova manteli, jonka siskoni löytää joka ainut vuosi! Damn!

B- Bells. Kulkusten ja kellojen kilinä on yksi kauneimmista äänistä, mitä voi kuulla joulun alla!

C- Candycanes! Mun ehdoton jouluherkkuni! Ostan näitä aina monta laatikollista ja ripustan meidän joulukuuseen. Monta laatikollista sen takia, että käyn aina napostelemassa näitä ja kuusi ihmeellisesti tyhjenee..

D- Disney on itselleni yksi tärkeimmistä joulutunnelman luojista! Disneyn iki-ihanat elokuvat luovat sitä ihanaa taianomaista tunnelmaa jouluun. Joskus olisi aivan mahtavaa päästä Disney Worldin joulumaailmaan! Ehkä vielä joskus..

E- Enkelit. Mulla on vanhempien luona sellainen yksi enkelikoriste, joka mun on aina joka vuosi ripustettava kuuseen mahdollisimman lähelle tähteä. Sieltä se sitten katselee ja suojelee meidän perhettä.:)

F- Fazer. Mä oon jo nyt syönyt suklaata enemmän, kuin laki sallii ja tällä kertaa tulee kyllä jo ehkä hieman korvistakin ulos!:D

G- Glögi on mun mielestä aivan taivaallisen hyvää. Voin juoda sitä niin kuumana, kuin kylmänäkin! Marlin glögi on ehdottomasti parasta!

IMG_4149

H- Hiljaisuus. Kun joulurauhan julistus on julistettu, (melkein)koko maahan laskeutuu rauhallinen ja hiljainen tunnelma, kun kaikki vetäytyvät viettämään joulun kaunista aikaa..

I-iso paketti. Kuusen alla on aina yksi iso paketti, joka eroaa selkeästi muista paketeista ja josta et saa silmiäsi irti..kenelleköhän se annetaan tänä vuonna?

J- Joulukuusi, sen koristelu ja sen kauneudesta nauttiminen!

K- Kinkku. Meillä oli joskus Berninpaimenkoira Massa, joka haukkasi meidän uunituoreesta kinkusta kauhean palasen, kun silmä vähän vältti. Tottakai hänenkin piti saada oma osuutensa!:D

L- Lumi, se ihana kaunis valkoinen maa, jota kaipaan tällä hetkellä niin paljon..huoh, kumpa tulisi edes pari astetta pakkasta ja pieni edes lumipeite.

M- Musiikki. Meillä on vanhempieni luona piano, jolla soitetaan siskoni kanssa oikeastaan ainoastaan ja vain jouluisin ja nautitaan kaikki yhdessä jouluisista kauniista lauluista.

N- No onkos tullut kesä nyt talven keskelle? Siltä ainakin näyttää, kun lunta ei juuri maassa näy.:(

O- Omenat! Sellaiset oikein joulupunaiset ja vahapintaiset!

P- Piparit tottakai ja piparkakkutalo, jota voi nakerrella salaa kulmista, kun makeanhimo yllättää!

Q- Quutamo. En keksinyt tähän kohtaan muutakaan!:D Mutta joka tapauksessa, mä olen kuuhullu, enkä saa millään unta, jos ulkona on täysikuu!

R- Ruoka! Jouluruoka on vain niin taivaallista, saahan sitä sentään vain kerran vuodessa! Mun lempparijouluruokiin kuuluu ehdottomasti: kinkku, isän tekemä tuju sinappi, itsetehty sienisalaatti, jäiset herneet ja maissit, maksalaatikko kera rusinoiden, hillosipulit sekä uusi tuttavuus, jota aiomme tehdä poikaystäväni kanssa perheellemme jouluaattona, nimittäin punajuuri aurajuustolaatikko! Aijai herkkua!

023

S- Sauna. Meillä on perinteenä mennä joulusaunaan, jonka jälkeen laittaudustaan ja pukeudutaan parhaimpiimme. Sitten on ihanaa alkaa viettämään joulua suihkun ja saunan raikkaana!:)

T- Tontut. Ne pikkuruiset punalakit, jotka vilahtelevat vielä jouluaattonakin ikkunoiden takan.. Pienenä olin aina nenä kiinni ikkunassa ja yritin saada edes yhden tontun kiinni verekseltään vakoilemasta, mutta en ikinä onnistunut!

U- uusivuosi ja uudet kujeet! Kohta on taas aika sanoa heipat vanhalle vuodelle ja toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi kera uusien yllätyksien!

V- Viinirypäleet ja juustolautanen. Meillä on aina tapana lahjojen jaon jälkeen istua ison pöydän ääreen pelailemaan lautapelejä, syömään juustoja ja rypäleitä ja maistelemaan viiniä.

W- Walking in the air. Yksi joulun kauneimmista lauluista, joka saa aina kyyneleet silmiin.

X- mas. Ihanaa ja rauhallista joulua myös muille maille!

Y- Yhdessäolo on se joulun tärkein asia. Kun saa vain nauttia perheestä ja rentoutua.

Z- Zabaglione, tää oli joku Pandan konvehtirasian yhden suklaakonvehdin nimi. Mitä? En mä mitään suklaata tässä samalla syö! Kuinka niin??

Å-n tämä niin vaikea kirjain, että en tähän mitään keksi.:(

Ä- Ähky, se ainainen paha, mikä seuraa joka jouluaterian jälkeistä oloa.

Ö-hh, ihanaa joulua kaikille!!!

011

6 kommenttia:

  1. sun blogi on niin täynnä joulutunnelmaaaa, ihanaaa!:)

    VastaaPoista
  2. Voitko josksu tehdä postauksen Hessusta? :-) Miten teiän kämppä muuten pysyy siistinä kun teillä on tuo koira? :D Pesetkö sen tassut aina kun se tulee sisälle ulkoa vai miten? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mietin minäkin, nimimerkillä kahden koiran omistaja :) (ja kolmen lapsen, kauniin kodin saa melkeimpä unohdaa, yritän silti taistella kaaosta vastaan :D)

      Poista
  3. Täältä sun blogista saa kyllä niin paljon lisää joulufiilistä ja joulumieltä! Kiva postaus ja tosi ihania kuvia :) Ja täällä Tampereellakin näyttää muuten siltä, että musta joulu olis tulossa...Toivottavasti se vielä muuttuu, mun mielestä lumi on niin oleellinen osa joulua :(

    Erika

    VastaaPoista
  4. Sulla on paras blogi ylivoimaisesti!!! :)) <33 oot ihana ja aito!

    VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.