perjantai 6. joulukuuta 2013

Joulukalenteri - Luukku 6



2013-12-04
Oikein ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille! Leivoin meille tällaisen makean joulukuusen nakerreltavaksi, jos jostain syystä piparkakkutalo ei iske, niin tällainen on tosi kiva vaihtoehto ja makeaa riittää varmasti vatsan täydeltä!:)

Marenkijoulukuusi

4 kananmunan valkuaista
2,5dl hienoa sokeria

Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeria vähitellen joukkoon. Vatkaa niin kauan, kunns vaahdosta tulee kovaa. Hyvä keino kokeilla onko vaahto tarpeeksi kovaa on, kun kääntää kipon ylösalaisin ja jos vaahto pysyy jämäkästi kulhossa, eikä valu päällesi, se on valmista!;)

Levitä marenkivaahtoa lusikalla leivinpaperille eri kokoisiin osioihin isommasta pienempään ja jätä pariin pienempään nokareeseen huippu, jotta kuusi saa latvan!

Paista marenkeja uunissa 100 asteessa n. tunti tai vähän enemmän, kunnes marengit irtoavat paperista ja ovat kovia.

Keihästä marengit teräväkärkisellä ohuella puutikulla(saa elintarvikekaupoista) isommasta pienimpään. Koristele kuusi esimerkiksi sihdittämällä valkoista tomusokeria kuusen päälle ja kiinnittämällä sokerimassalla erilaisia nonparelleja kuusen oksille!:)

Muistakaa osallistua Liv-Boxin arvontaan tästä, jotka ette vielä ole osallistuneet!:)

5 kommenttia:

  1. Aika hauska idea. Pitääkin kokeilla. :-)
    Mukavaa itsenäisyyspäivää myös sinne!

    VastaaPoista
  2. Tää taitaa mennä kokeiluun, koska mä rakastan marenkia ihan hirmuisesti :)

    Oon huomannut, että bloggaajat ei usein enää vastaa vanhempien postausten kommentteihin kun uusia on tullu, ehkä niiden huomaaminen on vähän haastavaa. Siispä laitan tähän uudestaan sen mitä vastasin sun vastaukseen tonne Joulukalenteri - Luukku 4 postaukseen, sillä mua jäi kiinnostamaan tää asia tosi kovasti: "Oi että! Millaisia tilaustöitä esimerkiks teet? Voisin olla erittäinkin kiinnostunut :)" Ja lisään tähän vielä, että vieläkö luulet, ehtiskö joululahjaksi saada sulta jonkun tilaustyön?

    Ihanaa itsenäisyyspäivää ja viikonloppua! :)

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että oli mieluinen postaus!:) Herkullinen ainakin, jos ei muuta!;)

      Se vähän riippuu, että minkälaisnen tilaustyö olisi kyseessä! Postilla on kyllä varmaan aika hitaat postitukset nyt näin joulun alla, kun on niin valtavasti ruuhkaa siellä, joten en ole varma, että ehtisikö enää jouluksi.:( Olen tehnyt tilaustöinä mm. lasikaiverruksia kulhoihin, led-tauluja sekä tällaisen koristevalotaulun pienempänä mallina:
      http://bebeeh.blogspot.fi/2013/03/unique-work-of-art.html

      :)

      Poista
    2. Ja ihanaa viikonloppua sinulle myös!♥

      Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.