Kuva: FoolMoon Photography, Edit: Silja S. |
Resepti: Jouluinen mousse
Tänään joulukalenterin luukusta paljastuu herkullinen jälkiruoka jouluiseen herkutteluun! Tämä jälkkäri sai ainakin kovasti kehuja ystäviltäni, joten toivottavasti se saa teidänkin makunystyrät kihelmöimään ja tanssimaan Tonttujen jouluyön tahtiin!
Ainekset:
2dl kermaa
3 kananmunan valkuaista
100g valkosuklaata
1dl kuumaa glögiä
1dl kylmää glögiä
2kpl liivatelehtiä
kanelia
pipareita
glögihyydyke: Laita 2kpl liivatelehtiä kylmään veteen likoamaan. Kuumenna 1dl glögiä, purista liivatteista vesi, liuota ne kuumaan glögiin ja lisää sekaan 1dl kylmää glögiä. Kaada annosmaljoihin ja vie kylmään hyytymään.
Valkosuklaamousse: Erottele kananmunista valkuaiset ja vatkaa ne vaahdoksi. Vatkaa myös 2dl kermaa vaahdoksi. Sulata 100g valkosuklaata ja kun suklaa on sulanut, anna sen jäähtyä hetki ja kaada sitten valkuaisvaahdon joukkoon. Lisää sekaan myös kermavaahto ja sekoita.
Kun glögihyydyke on hyytynyt, murskaa pipareita pieni kerros hyydykkeen päälle ja annostele valkosuklaamousse piparikerroksen päälle. Ripottele kanelia koristeeksi, vie jäähtymään ja tarjoile viileänä!
Oi nam! Ihan pakko kokeilla :)
VastaaPoistaTuon täytyy olla hyvää :P kiitos ohjeesta, testiin menee ilmanmuuta! :)
VastaaPoistaNams! Pakko tehdä tätä jouluna perheelle :) -Kiira
VastaaPoista