tiistai 11. lokakuuta 2016

Nyt jännittää!

IMG_6163
Huomenna silmäleikkaukseen, apua! Monet ovat kysyneet, että jännittääkö mua paljon. Sanotaan näin, että alussa mua ei jännittänyt oikeastaan yhtään, kun en osannut ajatella sitä, mutta mitä lähemmäs operaatiopäivää ollaan menty on vatsanpohjassa perhoset alkaneet lennellä tiuhempaan ja nyt voi jo sanoa, että aina huomista ajatellessa vatsaa kääntää aika vietävästi, mutta samalla odotan tietysti myös todella innoissani! Huomenna tähän aikaan mä näen taas omilla silmilläni!

Tämä viimeinen viikko on pitänyt olla ilman piilolinssejä ja käyttää silmälaseja, jotta sarveiskalvo ehtii palautua kunnolla. Oli kyllä aikamoinen säätäminen noiden silmälasien kanssa, kun mulla ei oikeastaan ole omilla vahvuuksilla olevia silmälaseja ollenkaan olemassa. Anttilan loppuunmyynnistä ostin kahdet silmälasit, jotka olivat lähinnä omia vahvuuksiani, mutta koska kehykset olivat haperaa muovia, ovat molemmat lasit tällä hetkellä ihan säpäleinä. Toisia yritin korjata pikaliimalla ja ovat nyt viidestä kohtaa liimatut. Ei auttanut muu, kuin kaivaa ikivanhat kakkulat kaappien kätköistä ja käydä vielä kiertelemässä eri kaupoissa, josta voisi löytyä uudet lasit. Valitettavasti miinuslaseja ei oikein myydä kaupoissa, koska ne ovat vaativammat, kuin pluslasit, jotka käytännössä ovat, kuin suurennuslasit. Silmälasiliikkeistä miinuslaseja olisi toki saanut, mutten viitsi maksaa 100€ viikon käytettävistä laseista. Tigerista löysin onneksi muutaman silmälasiparin, jolla oon pärjännyt töissä. Tää silmälasillinen viikko on vain vahvistanut entisestään päätöstäni leikkauksesta, sillä on tää kyllä yhtä piinaa tällaiselle, joka ei ole tottunut käyttämään laseja!:D Huh!

Leikkauksen jälkeen on tulossa vielä toinen piinaviikko, sillä ensimmäisen viikon aikana on vältettävä saunomista, uimista, silmämeikkiä sekä raskasta fyysistä rasitusta. Silmiä ei saa hieroa, eikä niihin saa joutua vettä. Suihkussa käymisestä ja kasvojen pesemisestä tulee siis varsin mielenkiintoista. Ajattelinkin kaivaa uimalasini hyödyksi näitä toimenpiteitä varten. Mahdan olla aika pelottava näky suihkussa!:D
Tuntuu myös aika alastomalta olla viikko töissä ilman silmämeikkiä. Ja nyyh, viikko ilman saunaa.. Onneksi se on kuitenkin vain se yksi viikko ja tärkeintä on, että saan näköni takaisin! Tuun kertomaan sitten fiiliksiäni leikkauksen jälkeen. Toivotaan, että kaikki menee hyvin.

7 kommenttia:

 1. Tsemppiä leikkaukseen ! :) Minäkin jonain päivänä tämän kyllä toteutan, lasit on vähän hankalat joissakin tilanteissa. :D

  VastaaPoista
 2. Noi uimalasit on hyvä vaihtoehto, muistelisin että mun tätini hommasi tuota varten kans jotkut uimalasit tai ainakin sen tyyppiset. Kun silmiä piti varoa kokoajan ja yötä vastenkin muistelisin että sillä oli silmässä joku suoja - hän leikatutti silmät yks kerrallaan. Ainakin muistaakseni, siitä on kyllä ihan hemputisti aikaa, kohta 20v.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä leikkaukseen!! Mä oon myös käyny laserissa tasan vuosi sitten lokakuussa, näkö ennen leikkausta oli suunnilleen -6 molemmissa silmissä. Ja leikkaus onnistui hyvin, näen ihan kirkkaasti nyt. Ainoa ongelma on silmien kuivuminen, joudun edelleen käyttämään kosteutustippoja. Mulle tais piinaavinta olla toi silmien hieromiskielto...

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa. Tuskin maltan odottaa uutta postausta. Tsemppiä kaikkeen silmien kanssa nyt leikkauksen jälkeen. Itsellä haaveissa sama juttu.

  T: Helmi10

  VastaaPoista
 5. Heissan! Odotan innolla tunnelmistasi leikkauksen jälkeen, sillä itse olen suunnitellut käyväni leikkauksessa jo muutaman vuoden ajan, mutta ajatuskin pelottaa. Olisi kiva kuulla kokemuksistasi!
  xIida

  p.s. Jos kiinnostaa, käyhän kurkkaamassa mun blogia, northboundkitchen.wordpress.com! :))

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti kaikki meni hyvin ♥ Mullakin varmaan jossain vaiheessa sama leikkaus edessä niin kiinnostavaa päästä kuulemaan sun kokemuksesta tarkemmin :) Tsempit toipumiseen ♥

  Erika

  VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.