perjantai 10. helmikuuta 2017

Matkakuumeilua

siljas_rhodos Mulla on ihan hirveä matkakuume ja ollaankin pohdittu lähtevämme alkukesästä jonnekin lämpöiseen. Vahvoina vaihtoehtoina ovat tällä hetkellä Kreikka ja Espanja. Olisi kiva päästä jonnekin, missä on rantaa ja nähtävyyksiä mutta myös pieniä ostosmahdollisuuksia. Me ollaan mieheni kanssa aika seikkailunhaluisia ja halutaan kierrellä ja tutkia paikkoja mieluummin, kuin maata lahnana rannalla.  Meille jäi tosi kivat fiilikset Kreikan Rhodokselta, sillä siellä yhdistyi kivasti nämä kaikki edellämainitut toiveet! Samaan paikkaan emme Kreikassa tietenkään menisi, mutta esimeksiksi Kreeta, Korfu tai Zakinthos kiinnostavat todella paljon. Espanjassa taas houkuttaa kiehtovat tippukiviluolat, jotka olisi myös mahtava päästä joskus näkemään! Jos teillä on joku kiva paikka, jossa olette käyneet, niin kertokaa ihmeessä kokemuksia, olis todella kiva kuulla!
siljas_rhodos2

14 kommenttia:

  1. Me käytiin muutama vuosi sitten Portugalin Albufeirassa. Siellä kulki kivoja polkuja rantakallioilla rannalta toiselle, missä oli kiva seikkailla kun ei myöskään jaksettu rannalla maata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa kivalta paikalta! Juuri tuollaisesta tykkään kovasti, jossa saa ihan itsekseen kuljeskella ja nauttia näköaloista!:)

      Poista
  2. Kreetan Hania ja Creta Palm hotelli! Siitä on jo vuosia, kun kävin, mutta ehdottomasti haluisin takaisin! Ranta oli tien toisella puolella, hotellissa todella mukava henkilökunta ja hotellinkin puolesta ohjelmaa iltaisin. Ostoksia pystyi tekemään hotellin edestä menevällä kauppakadulla sekä keskustasta, jonne oli lyhyt bussimatka. Hopeakoruja siellä oli silloin ainakin paljon. :D Ihanan rauhallinen paikka ainakin silloin muutama vuosi sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa todella ihanalta paikalta ja Kreeta kutkuttaa kyllä todella paljon tällä hetkellä!:))

      Poista
  3. Suosittelen Kreetaa :) Siellä yhdistyy mukavasti nuo kaikki elementit, harmi ettei itse tullut käytyä Samarian laaksossa vaeltamassa silloin mutta se olisi varmasti huikea kokemus. (tietysti kuumalla kelillä myös aika tukala?) Lisäksi aina se kun vuokraa auton ja lähtee ajelee vuoristoon, on ne kaikkien muistettavimmat jutut matkoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuokrattiin viimeksi Rhodoksella ollessamme myös auto ja se oli kyllä hirmuisen näppärä, kun pääsi sellaisiin paikkoihin, joihin ei ilman olisi päässyt!:) Kiitos vinkistä, Kreeta taitaa olla tällä hetkellä meidän ykkösvaihtoehto!:D

      Poista
  4. Kreetalla oon myös käynyt tippukiviluolassa! Otettiin retki elafonissin laguunille (kannattaa googlata kuvia) ja bussimatkalla näki huikeita maisemia ja pysähdyttiin tutkimaan luolaa myös :) myös esimerkiksi Knossoksen rauniot on mielenkiintoiset jos vähänkään historia kiinnostaa. Autolla ja busseilla on helppo lähteä tutkimaan ympäristöä ominkin päin. Me ollaan oltu hanian rannikolla ja Rethymnonissa, molemmat tosi kivoja paikkoja ja molemmissa aivan ihanat vanhat kaupungit joista löytyy ihania kujia tutkittavaksi ja lisäksi hyviä shoppailupaikkoja. Haniassa on jopa sephora!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi sinä sen sanoit!♥♥ Kiitos kiitos kiitos! Täytyypä alkaa googlailemaan tota paikkaa ihan kunnolla! En tiennytkään, että Kreetallakin on tippukiviluolia, kiitos mielettömästi tästä vinkistä!:)

      Poista
  5. Kävimme Zakinthoksella kesällä -08. Tsilivissä oli ainakin upea ranta ja pienen saaren pääkaupungissa Zantessa mukavia pieniä liikkeitä ja muutenkin kaunista. Kreeta on myös monipuolinen saari ja Elafonissi ehdottamasti koettava, vaikka moni turisti sinne suunnistaakin ;). Manner-Kreikan Parga on myös idyllinen kaunis kohde. T. Kreikka-fani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon vinkeistä, kuulostaa todella ihanalta! Kreikka on kyllä todella monipuolinen maa ja erilaisia kohteita niin moneen makuun!:)

      Poista
  6. Voi että, ihania lomakuvia ♥ Täälläkin on matkakuumetta, itseasiassa sanoisin, että kärsin kroonisesta matkakuumeesta :D

    Kreetasta on hyviä kokemuksia mullakin, samoin Madeirasta, mutta jälkimmäisessä tosin toi rantapuoli ei oikein toteudu (jos altaalla löhöilyllä on valmis korvaamaan beachin niin sitten problem solved).

    Erityismaininnan haluan kuitenkin antaa ehdottomasti Nizzalle, johon saa kätevästi yhdistettyä Monacossa vierailun :) Se oli aivan huippureissu, jossa yhdistyi niin rannalla loikoilu, mukavat nähtävyydet (etenkin Monaco ja Monacossa mm.tippukiviluola, Monacon ruhtinaan palatsi sekä casino, mutta myös itse Nizzassa oli nähtävyyksiä, esim.sellainen kiva paikka vuorella, josta oli ihanat maisemat ja jossa oli myös pieni vesiputous), hyvä ruoka kuin kivat shoppailumahdollisuudetkin!

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!♥ Toi oli hyvin sanottu tuo krooninen matkakuume!;D Kiitos paljon vinkeistä, kyllä se Kreeta taitaa viedä voiton tällä kertaa, ihanaa, että teillä kaikilla on niin paljon hyviä kokemuksia sieltä päin!:) Innolla jo odotan, että pääsisi pakkaamaan ja rentoutumaan.♥

      Poista
  7. Mikäli pelkkä rannalla makaaminen ei kiinnosta, suosittelen ehdottomasti Kroatiaa! Löytyy kauniimpaakin kauniimpia maisemia ja loistavaa ruokaa. Itse olen käynyt Kroatiassa kaksi kertaa ja olen täysin rakastunut maahan, lähtisin ihan milloin tahansa uudelleen, vaikka yleensä en samaan paikkaan halua matkustaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos paljon vinkistä! Mun sisko ylisti myös Kroatiaa ja olen katsellut sieltä paljon kuvia. Näyttää tosi kivalta paikalta!:)

      Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.