keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Mökkijuhannus

Tänä vuonna juhlittiin taas juhannusta mökillämme, saariston rauhassa, mutta ei niin rauhassa. Oltiin molemmat mieheni kanssa aattona töissä, mutta heti töistä päästyämme pakattiin kimpsut kampsut ja Hessu autoon ja lähdettiin ajamaan kohti mökkirantaa. Mä olin odottanut koko viikon, että päästään mökille ja fiilis oli aivan mieletön, kun ilmakin oli todella lämmin, vaikka piti olla vähän viileämpää. Me jäätiin mökille koko viikonlopuksi ja tavaraa, lue: ruokaa, oli aikamoiset läjät ja näytti ihan siltä, kuin me oltaisiin jääty asumaan sinne pitkäksikin aikaa. Oltiin suunniteltu porukan kanssa yhdessä juhannuksen ruoat etukäteen ja luvassa oli vaikka mitä herkkuja.😛

Ei meinattu saada autoa enää parkkiin, kun veneranta oli aivan täynnä autoja mitä ihmeellisimmissä koloissa, mihin mahtui juuri ja juuri ja lopuksi jätettiin suosiolla tavarat odottamaan laiturille ja ajettiin auto vähän kauemmas tien reunaan.
IMG_0709
Pienen venematkan jälkeen mökkisaaremme näkyi horisontissa ja siellä meitä odotti ihanan iloinen vastaanotto! Mieheni veli, hänen vaimonsa ja lapsensa olivat myös parhaillaan piipahtamassa mökillämme sekä tietysti siskoni, hänen miehensä ja pilkullinen ystävämme, Hessun heila, Keke. Kilisteltiin sangriaa, istuskeltiin laiturilla auringosta nauttien ja höpöteltiin kaikenlaista. Aika vierähti todella nopeasti ja oli aika alkaa laittamaan vähän ruokaa tulille.
IMG_0720 
Pikku juhannusneiti sai myös oman lein🌸

Kun vieraamme lähtivät omalle mökkisaarelleen katsomaan nuorison perään, me jatkettiin vielä hetken aikaa laiturilla loikoilemista, syömistä ja musiikin kuuntelua, kunnes oli aika... IMG_0733 Olin järjestänyt yllärinä pienet juhannusolympialaiset, josta toisilla ei ollut hajuakaan!😜 Ilta meni hauskasti erilaisia tehtäviä ratkoessa ja kisa oli yllättävän tiukka!  Pistelaskussa tosin piti myös vähän improvisoida ja lopulta mieheni voitti 0,25 pisteen erolla.😅 Jokeritehtävän suorittivat miehet, me oltiin siskon kanssa mamiksia. Täytyy olla ihan super lämmin ilma ja melkein sinilevää vedessä, että mut saa uimaan Suomen vesistöissä. Ennen en ollut tällainen arkajalka, mutta sitä tämä vanhuus näköjään teettää!
peli IMG_0735

IMG_0742
IMG_0710 Olympialaisten jälkeen oli aika laittaa sauna lämpiämään ja miehet alkoivat kasaamaan kokkoa edesmenneestä laiturista. Mun mielestä juhannusperinteenä on sytyttää kokko vasta klo.24 ja ihmeteltiinkin ehkä vähän "tuohtuneena", kun toisissa saarissa näkyi tuli jo kympin-yhdentoista aikaan. Me sitten katseltiin odotellessa, kun toisten saarten kokot hiipui pikkuhiljaa, kunnes oli aika sytyttää oma kokko.
IMG_0772
IMG_0778 juhannuskollaasi IMG_0769 Oli ihan tyyni ilma ja oli niin upeeta istua laiturilla kokon lämmössä parhaiden tyyppien kanssa! Saunottiin ja pelattiin musavisaa aamukolmeen, jolloin ulkona oli jo valoisaa, kun aurinko alkoi nousta.
IMG_0784Aamubrunssi alkoi tämännäköisella herkkupöydällä:
IMG_0792 Koirat otti lepoa
IMG_0798 Lauantaiksi nousi ihan hirveä myrsky ja vietettiin se akalailla sisätiloissa pelaillen erilaisia korttipelejä, musavisaillen, saunoen  ja syöden herkkuruokaa. Tuuli oli puuskissa jopa 20m/s ja välillä pelättiin ihan tosissaan, että hajoaako meidän veneet kappaleiksi, kun aallot hakkasivat niitä laituriin. Vähän ironisesti naureskeltiinkin, että aina meille sattuu ja tapahtuu, kun ollaan yhdessä mökillä.. Ei annettu myrskyn ja sateen sen enempää haitata tunnelmaa ja illaksi tuuli jo vähän tyyntyikin.
Sunnuntaina kotiinlähtöpäivänä oli tietysti melkein helle ja aurinko paistoi ja paahtoi lauantainkin edestä. Lähdettiin aika ajoissa kotiin, sillä tuuli alkoi taas puhisemaan kovempaa eikä haluttu jäädä sen jalkoihin. Juhannus meni siis tooosi nopeasti ja oli vähän hassu olo, kun vasta me sinne mökille mentiin ja nyt ollaan taas kotona.😃 Mutta oma peti on 💗. Miten teidän juhannus meni?
IMG_0810

11 kommenttia:

 1. Kuulostaapa teidän juhannuksen onnistuneen mainiosti :-)

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Ihanat koirat ja ihana tikkataulu! :D

  VastaaPoista
 3. Hei! Kysymys liittyy enemmän villa hundvik blogiisi, mutta ajattelin että seuraat ehkä paremmin tämän blogin kommenttiboxia :)

  Teidän kylpyhuoneessa on ihana aaltoileva seinälaatta. Onko se sileä vai karheapintainen? Minkälainen on puhtaanapidon kannalta, mitä aineita pesuun käytät? Oletko katunut, että otit ns työläämmän laatan?

  Kiitos paljon ja ihanaa kesän jatkoa!<3

  VastaaPoista
 4. Heippa ja pahoittelut, että vastaaminen on venynyt! Aaltolaatta on aika sileää ja näin helppo pitää puhtaanakin. En ole katunut hetkeäkään tämän laatan valintaa, tämä on niin upea yksityiskohta kodissamme.😍💖 eli lämmöllä suosittelen, jos olette tätä laattaa miettineet!

  VastaaPoista
 5. Onks tossa kuvassa Marianna? Näyttää niiiiiin samalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh :) Miten ihmeessä voi olla niin täysin saman näköinen? Piti uudelleen katsoa, ja menisi kyllä täysin Mariannasta :D Kaksoisolento :)

   Mukavaa elokuuta sinulle <3

   Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.