sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Lahjaideoita

Joululahjoiksi, pikkujoululahjoiksi, synttärilahjoiksi, piristykseksi perheenjäsenille, ystäville tai itselle..
Jos ei millään keksi lahjoja ja rahatkin ovat vähissä, niin tässä muutamia hyviä vinkkejä kotitekoisiin lahjoihin ja miksei siis ihan omaankin kotiin!:) Toivottavasti on apua jollekin!

Glögipullo, viinipullo, kuohari.. osta Alkosta terävällä maustettuna tai kaupasta ilman. Koristele pullo jouluaiheiseksi ja kiinnitä mukaan kortti tai runo kanelitangon ympärille kiedottuna.
kuva täältä
kuva täältä
kuva täältä

Makea lahja Leivo itse pipareita ja koristele. Jos et jaksa piparien koristelua, voit koristella rasian/ lasipurkin/ paperipussukan, johon piparit voi laittaa. Voit myös ostaa erilaisia karkkeja ja tehdä niille nätit pussit. Kyllä kelpaa antaa lahjaksi! Mut se on sitten toinen asia, raaskiiko lahjansaaja syödä noin kaunista karkkipussia!:D
kuva täältä


kuva täältä

kuva täältä

kuva täältä

Askartele itse helppoja nättejä koruja! Askartelukaupoista saa erilaisia korujenvalmistustarvikkeita ja helmiä. Tein itsekin muutaman korun, mutta en voi julkaista vielä kuvaa täällä, koska silloin yksi joululahjoistani paljastuisi.;)


Kotitekoista suklaata tai muita herkkuja. hyviä ohjeita täältä

Tee kotitekoinen saippua ohje täältä



Tee kotitekoinen kynttilä ohje täältä


Ystäville voit järjestää yhteisen hemmotteluillan jossa tehdään kasvonaamiot, kynsihoidot, päähieronnat, jalkakylvyt, meikit, kampaukset ja tietenkin hyvää ruokaa ja juomaa! Jos haluaa, niin jokainen voi tuoda tullessaan vaikka 5€ arvoisen kauneuteen liittyvän lahjan, jotka sitten arvotaan kaikkien kesken. Ystävät varmasti arvostavat ja viihtyvät!

Sydänkoriste
 lisäksi voit leikkiä eri kankailla, nauhoilla ja kirjoittaa vaikka jotakin sydämen keskelle kangasväreillä!

Pöytäkynttiläkoriste. Hanki lasipurkki/malja ripottele kahvipapuja pohjalle, laita tuoksukynttilä, sellofaaniin

Askartele led -valo koriste  rautalangasta tai kanaverkosta ja spraymaalaa hopeanväriseksi tai valkoiseksi ja sujauta ledit sisään!
kuva täältä
Kanaverkko koriste on tehty muotoilemalla kanaverkosta kartio ja laittamalla sitten paperimassaliimavesi -mönjää kehikon päälle. Annetaan kuivua, ledit siään ja valmis!:) Näitä voi tehdä eri kokoisia ja tietenkin muotoisia, jos jaksaa väännellä! Rautalangasta voi ehkä helpommin saada eri muotoja. Askartelukaupoissa myydään erikseen erimuotoisia kehikkoja, joiden ympärille voi kirtää rautalankaa. Valmiin rautalankatyön voi spraymaalata ja sisään voi sujaittaa vaikka lasihelmiä koristeeksi! Tai ledit!:)



Koristekranssi Osta valmiskranssi ja koristele se haluamallasi tavalla tai tee alusta loppuun itse vaikka risuista! Yksi helppo kranssiohje on, että keräät risuja, kierrät niitä pyöreän rautalankakehikon ympäri ja sidot aina sopivin välimatkoin kiinni pienillä rautalanganpätkillä. Spraymaalaa hopeaspraylla ja pujottele mukaan helmiä tai mitä vaan!







Led valopallo.Travitset paperinarua, askarteluilmapalloja(vahvempia, kuin tavalliset ilmapallot), liimaa ja vettä. Puhalla ilmapallo täyteen ja tee liimavesi-seos. Kasta paperinarua liimavesi -seokseen ja ala kierittämään sitä ilmapallon ympäri. Jätä pieni aukko johonkin kohtaan, mihin et kieritä kauheasti narua. Anna tekeleen kuivua ja puhkaise sitten ilmapallo. Ota rippeet pois ja lykkää aukosta, jonka jätit, led -valot sisälle. Helppoa ja siitä tuli tosi kaunis!:)


Valotaulu monet ovat ihastelleet näitä tekemiäni led-valotaulua.:) Nämä on todella helppo tehdä! Nakerra itsellesi halutun kokoiset raamit kapeasta puusta. Maalaa halutessasi raamien väri. Sitten vain kiertämään paperinarua ympäri ja sitten ledit sisään ja seinälle!:)


13 kommenttia:

  1. ihana toi valopallo ja -taulu! täytyykin harkita josko alkais itekkin askarteleen... :)

    VastaaPoista
  2. Tosi hyviä vinkkejä :) Voisin itsekkin askarrella tänä vuonna joululahjoja. :)

    VastaaPoista
  3. Musta on ihana että kerrot tällasia edullisia vinkkejä! :) ettei aina tarvitse lukea kuinka kalliita lahjoja muut ostelee yms vaan että edullisestikin voi tehdä ihania juttuja ystävilleen ja perheelle :) sinusta saa kyllä sellaisen kuvan että elät jalat maassa ja osaat iloita täysillä uudesta asunnostanne jonka eteen on selvästi nähty vaivaa remppaamisen ja sisustamisen eteen! :)

    VastaaPoista
  4. Noora: kannattaa!:) Ovat niin helppoja tehä ja todella nättejä ihan sisutuksessa!

    karoliinaaaa: Kiitoksia ja kiva, jos oli apua:)

    Anon: Kiitos paljon sulle kauniista sanoista <3 Itelle tulee niin hyvä mieli, kun lukee tällaisia kommentteja.:)

    VastaaPoista
  5. Tuo valotaulu on kyllä tosi kiva! Taidanpa tehdä jollekkin joululahjaksi tuollaisen! ;)

    VastaaPoista
  6. Ihania joululahjaideoita <3 Tulee ihan pakko aivaa jouluvalot jo esiin. Oon aina ollut se viimesen viikon ihme noissa joululahjoissa mut jos oikeasti tänä vuonna aloittais ajoissa ja tekis itse :)

    VastaaPoista
  7. KRIS: varmasti ilahtuu!:)

    pauliina: Mä oon kyl sellanen joulufriikki että...:D mun tekis suurinpiiretin kaivaa KAIKKI joulukoristeet nyt jo kaapeista!:D Jos nyt alottaa joululahjojen teon/hankkimisen, niin ainakaan ei jouluna tule paniikkia!:)

    VastaaPoista
  8. hei nyt ihan tupla-wow! tosi upeita juttuja! sitä tässä kyselisin, että mitäs ledejä oot nyt sit näissä kayttänyt? ja mistä olet ostanut? :)

    VastaaPoista
  9. Anon: Kiitoksia kovasti.:) Jos haluaa paljon ledivalopisteitä, niin kannattaa ostaa Ikeasta sellainen ledi-sarja.:) Tai ihan mistä vaan löytää sopivat! Itse tykkään sellaisista, missä on samalla valonkatkaisija, ettei aina tarvitse repiä töpseliä irti seinästä. Ledithän ei kuumene, joten ovat turvallsia käyttää noissa paperinarullisissakin jutuissa!

    VastaaPoista
  10. aivan ihana valotaulu!! miten paperinaru on kiinnitetty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos paljon!:) Paperinarun päät solmin aina tietyin väliajoin ja tungen päät muun narun joukkoon.

      Poista
  11. Hei tää oli ihana postaus, johon pomppasin tuosta tän vuoden (2014) joulukalenteriluukun linkistä. Oon pähkäillyt siskolleni sisustusaiheista lahjaa ja tässä oli ainakin muutama sellainen idea, jotka olis kiva toteuttaa persoonallisesti. mm. itsekoristellut kranssit olis aika kivoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, ihana kuulla, että olin jotenkin avuksi!:) Aina saa lisää puhtia itsekin blogin kirjoittamiseen, kun joku on tykännyt ja saanut inspiraatiota!:) Ihanaa joulun odotusta sinulle♥

      Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.