maanantai 27. elokuuta 2012

Türkiye Matkapäiväkirja ☀ Day 6 Countdown


Viimeinen kokonainen päivä Marmariksessa. Tuntui ihan uskomattomalta, että viikko oli kulunut niin nopeasti, vastahan me tultiin! Joka päivä tuli kyllä vähän shoppailtua, mutta onni on, että tuolla on aika edullista kuitenkin. Vaikka mielestäni ostin vaikka mitä ja podin välillä syyllisyyttäkin siitä, että olin tuhlannut kauheasti, niin loppupeleissä mä en niin hirveästi ostellut. Mun siskokin oli ihan ihmeissään, että "et sä nyt niin kauheasti tuhlannut!". Sitäpaitsi, kerranhan tuolla nyt sitten ollaan enkä ollut koko lomani aikana mitään ostanut, kun säästin tähän reissuun. Joten, pois huono omatunto!:)

Tää päivä lojuttiin taas altailla, shoppailtiin, syötiin ja ihan vaan oltiin. Illan asuna toimi maximekko, joka onkin vilahtanut täällä blogin puolella kerran-pari, mutta vihdoin ja viimein näätte sen kunnon käytössä!

Tykkään tosta mekoska ihan mielettömästi ja se oli kyllä ihan nappiostos, vaikka jossain vaiheessa aloin epäilemään oliko ostos sittenkään hyvä. Oli se! Silloin, kun tuntee olonsa mukavaksi jossain vaatteessa, niin silloin se on parasta!

Illastimme Myamissa ja valittiin jälleen merenantimia: mustekalarenkaita, simpukoita valkoviinikastikkeessa ja kalmareita. En ollut ennen maistanut tollasia simpukoitakaan ja oivoi ne oli hyviä! Mä en keksi mitään pahaa sanottavaa ruoasta! Olen sitä mieltä, että jos joku Turkkilainen tulis pyörittämään tän tasoista ravintolaa, kuin Myami Suomeen, se menestyisi takuuvarmasti! Koko henkilökunta oli niin ihana, hymyilevä, avulias, kohtelias ja todella ammattimaista. Kaikesta jäi niin hyvä fiilis ja mikä ihaninta, että asiakas lähtee hymyillen, miltei nauraen kotio. Todella mielellään antaa tippiä ja siksi mekin tultiin koko ravintolaan jopa kolme kertaa!

Ihana lonkero tossa lautasella!:D


Ruoan jälkeen fiilisteltiin maisemia ja mentiin meidän oman hotellin baariin juomaan yhdet.. Sain oikein ilotulituksen mun drinksuuni! Pelkäsin kokoajan, että koska noi lasit tossa yläpuolella räjähtää..


Mun ennakkoluulot ja mielipide Turkkia tai ainakin Marmarista kohtaa muuttuivat valtavasti matkan aikana. Olen saanut kuulla paljon, että Turkki olisi mm. likainen maa, miehet ovat todella päällekäyviä naisia kohtaan eivätkä ota katsekontaktia, kun tekevät kauppoja ja vähän halveksuvat naisia ja sen takia epäilin hirveästi, että oliko tää nyt sittenkään hyvä paikka ja olisiko sittenkin pitänyt valita Kreikka.
Mä en saanut kertaakaan kokea mitään tuollaista.
Ensinnäkin, Turkkilaiset ovat todella siistejä! Kokoajan joku oli putsaamassa katua ja jokaisessa vaateliikkeessä ja ravintolassa oli todella siistiä. Ruokapaikoissa ne oikein väijyy siellä, että koska saa siivota pöydän! Miettii nyt kuinka paljon siellä on asukkaita ja turisteja ja kuinka siistinä ne pitää koko paikkaa!
Mua peloteltiin siitä, että kun oon vaaleatukkainen, niin Turkkilaiset hyökkää päälle, huutelee rivouksia ja yrittää ostaa kameleilla, mutta onhan siellä blondeja, vaikka kuinka paljon! Osa Turkkilaisista naisistakin on vaaleaverikköjä, eikä kukaan ketään ahdistellut. Ja kauppoja sain tehdä ihan rauhassa ilman välinpitämätöntä asennetta tai halveksuntaa. tinkasi kyllä mun puolesta suurimman osan, koska en itse voi sietää koko touhua. Saan kokea sitä ihan tarpeeksi omassa työssäni.:D
Mutta siis, tän jutun pointti oli se, että minä ekakertalaisena ulkomaanmatkailijana suosittelen oikein lämpimästi Turkin Marmarista! :) Loma oli niin onnistunut, että lähtisin milloin vain uudelleen!

Jatkuu seuraavassa numerossa...

9 kommenttia:

  1. Toivon, että kerkeät vastata kysymyksiini ennen kuin meidän koneemme lähtee kohti Turkkia! :-)
    Mutta siis pakkaamisesta. Pakkasitko jotain turhaa? Tai olisitko tarvinnut jotain mitä ei tullut mieleen pakata!? Mulla on pakkaamisen kanssa kauhea ongelma!!

    Toisekseen osaatko sanoa yhtään kuinka paljon teillä meni rahaa tuolla eli siis kuinka paljon reissuun pitäisi varata käyttörahaa? :-) Aamiainen meillä kuuluu hotellin hintaan niinkuin teilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kerkeen vastata!:)

      Turhaa pakkasin mukaan lenkkivaatteet, kun aateltiin ihan tosissaan, että urheillaan tuollakin, mutta eihän siinä kuumuudessa voinut!:D Parit shortsit jäi käyttämättä, kun hame oli kevyempi pitää päällä. Muuta ei kyllä turhaa ollut eikä oikeen olisi tarvinnutkaan, kaikki vaatteet osui aika nappiin ja sitten käytin vaatteita, jotka ostin paikan päältä.:)

      shoppailu/kulutusrahaa varattiin molemmat 500€, mutta meille molemmille tuli tili kesken matkan, joten meni varmaan 600€. Meille kuului myös aamiainen hotelliin.:) Ruuat maksoi joku 50€/päivä ja tietysti riippuu, missä ja mitä syö!:)

      Ihanaa matkaa!♥

      Poista
  2. Jes kiva, kiitos! :-)

    Ajattelinkin, että kaikki ns. ilmavat vaatteet voivat olla mukavimpia päällä!
    Pitkiä vaatteita ei varmaan tarvitse? Vai!? :-D

    Itse olen ajatellut ottaa tuon 500e matkarahaa. Palkkaa minulle tulee ikävästi juuri viides päivän kun palataan Suomeen! :-/

    Mutta kiitos vinkeistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinne ottaa jonkun ohkasen pitkähihasen mukaan, ainakin lentokoneeseen, kun siellä mä jäädyin!:) Mutta muuten et tarvi kyllä mitään!:D Ja rahat riittää varmasti!:)

      Poista
    2. kiitti vinkeistä<3 ihanaa että joku jaksaa olla noin ystävällinen myös tuntemattomille :-) anteeksi kun huomautan mutta oisko mahdollista saada kommentoinnista sanavahvistus pois?!

      Poista
    3. haha, en ollut huomannutkaan, että siellä oli se päällä! Itseeki aina ärsyttää se! Kiitos itsellesi, kun vinkkasit!:D♥

      Poista
  3. Ihania matkakuvia taas kerran :) ja toi mekko, ihan unelma!

    VastaaPoista
  4. Heippa! Aivan ihana matkapäivis reissustas :) Luen tätä ihan lumoutuneena.. Vaikka oon ennenki Turkissa käyny niin tää on hyvä muistutus siitä tunnelmasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, ihana kuulla<3 Itekin aina välillä lueskelen näitä uudelleen ja uudelleen, kun iskee kova matkakaipuu:)) <3

      Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.