tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kesämökin oleskeluhuoneen muodonmuutos

Heippa vaan kaikille! Mulla on nyt ollut lomaa jo tässä puolitoista viikkoa ja toiset samanverran jäljellä. Tää ei tosin oo ollenkaan ollut mitään lomailua, vaan täyttä työtä, mutta yhteiseksi hyväksi!:) 

Raksa edistyy täyttä vauhtia ja maanrakennushommat alkavat olemaan kohta hanskassa, jonka jälkeen päästään vihdoin ja viimein rakentamaan ylös päin! Tuntuu, että rahaa menee suoraansanottuna maahan, eikä missään näy mitään, mutta hyvät perustukset ovat koko talon perusta ja ne on hyvä tehdä kunnolla.:)

Mulla on jo pitkään ollut kova turhautuminen päällä, kun en oo päässyt ideoimaan ja luomaan mitään uutta. Meidän talo, kun ei tosiaan vielä oo siinä kunnossa, että sitä pääsisi sisustamaan ja tätä nykyistä asuntoamme on turha alkaa laittamaan, kun lähdemme tästä  kuitenkin ensi vuonna(?) pois enkä halua hankkia tänne mitään uutta.

Sisustamisen palo on kytenyt hurjana sisälläni ja roihahti oitis liekkeihin, kun iskin silmäni jälleen kerran meidän kesämökkiin. Oon yrittänyt ehdotella sinne pinimuotoista pintaremppaa jo aikoja sitten, mutta kun mökki on äitini suvun ja osapuolia monia, ei kaikista asioista ole sen takia aina ihan helppo päättää. Aloitin kuitenkin suunnittelemaan pientä piristystä mökin ulkonäköön ja lopulta siunauksen saaneena, alkoi hihat heilumaan, kun lähdettiin yhtenä iltana A:n kanssa kohti mökkiä vene niin täynnä tavaraa, että pelkäsin että se uppoaa. Työn tulos miellytti silmää kovasti ja nyt onkin ihana viettää mökillä juhannuspäivää ystävien kanssa!

ENNEN:
Mummoni ja hänen edesmennyt miehensä rakensivat tämän(ylämökin) ja toisen(alamökin) mökin ja pikkuhiljaa sisälle on kertynyt kaikenlaista huonekalua ja pieniä muistoesineitä elämän varrelta. Mökki sijaitsee saaressa, pienen venematkan päässä ja on ihana rentoutumispaikka arjen kiireiltä. Tänne ylämökille on tullut sähköt vasta pari vuotta sitten. Minä olin aluksi sitä vastaan, koska halusin, että mökki pysyisi mökkinä, eikä sinne tulisi mitään sähkölaitteita, mutta helpottihan se kaikenlaisia askareita kovasti, kun ei tarvitse kaikkea ruokaa grillata tai raahata paristoja mukana, jos haluaa kuunnella musiikkia jne. Mökin ulkonäkö on silti jämähtänyt siihen tilaan, mitä se on ollut vuosikymmeniä ja kaipasi pientä piristystä, jotta mökillä olisi vielä monien vuosienkin päästä kiva viettää aikaa. Vuodesohva on ollut jo kaikilla kauan mielessä, koska on ollut ikävää nukkua lattialla patjojen päällä, kun sänkytilaa ei ole ollut tarpeeksi. Onneksi siihenkin tuli nyt muutos!

JÄLKEEN:
Takka maalattiin valkoiseksi tuomaan lisää valoa ja raikkautta. Hatun jätimme alkuperäiseen tilaansa. Uudistuneesta imeestä tuli niin mahtava, että haikein mielin lähdettiin takaisin kotiin, kun mökillä olisi viihtynyt vielä pitkään tuijottamassa takkaa ja uutta sisutusta! 

Askosta kävimme ostamassa kauniin puisen Minea -vuodesohvan, joka olikin sopivasti tarjouksessa 399-, (norm. 669-,). Minä innostuin nakertamaan A:n avustuksella trukkilavoista pienen sohvapöydän. A kiinnitti kaksi lavaa toisiinsa kiinni ja sahasi vähän pienemmäksi ja minä maalasin koko hökötyksen valkoiseksi kalustemaalilla. Mökillä kiinnitettiin pohjaan pyörät ja päälle hankitaan vielä lasilevy. Pöydästä tuli ihanan kevyen näköinen ja kätevien pyörien ansiosta pöytää voi helposti siirrellä vuodesohvan tieltä pois.

Sohvalle täytyy hankkia vielä lisää tyynyjä ja kunnon peite, jotta patja ei likaannu istumisesta. Aah, voin jo niin kuvitella itseni tuohon sohvalle lojumaan takkatulen ääreen! Verhotkin voisi vaihtua käteviin kauniisiin laskosverhoihin, mutta niihin tarvitaankin sitten jo mummoa tai äitiä, minä, kun en taas tuota tekstiilialaa hallitse niin hyvin!:D

Mummon tuohitossut.:)
Ruokapöytä siirrettiin ikkunan eteen, jotta on kiva katsella kaunista maisemaa merelle, kun istuskelee pöydän ääressä syömässä. K-Raudasta löysin alesta tummat rottinkiset aluset, jotka maalasin spraymaalilla valkoiseksi. Lasimaljakoihin hain mökin rannasta kiviä ja laitoin raikkaat tuoksukynttilät palamaan. Vanha piironki siirrettiin myös ikkunan alle. Ilme muuttui täysin ja loihti kivan tunnelman ruokapöytään!

Ikkunan päälle pieneksi yksityiskohdaksi taiteilin meidän tontilta löytyneitä kuivuneita oksia ja maalasin nekin spraymaalilla valkoiseksi. Oksille ripustin ongenkohot, jotka löytyivät mökin piironginlaatikoista. Näitä voi sitten halutessaan käyttää, jos ongesta katkeaa siima!:)

Tällaisen kivan pienen muodonmuutoksen koki meidän mökin oleskeluhuone! Vielä olisi pientä puuhasteltavaa keittiön ja pienen makuuhuoneen parissa, mutta eiköhän nekin kohta saa kyytiä, kun tästäkin lopputuloksesta tuli niin hieno!:) Vai mitäs olette mieltä?12 kommenttia:

 1. Kivoja muutoksia, mutta olisi tosiaan sopinut ehkä paremmin jonnekin eri väriseen tilaan. Tuollaisen puun värisessä tilassa valkoiset huonekalut siellä täällä näyttävät siltä kuin olisivat eksyneet väärään paikkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat näitä sisustamisen mielipiteitä, mutta kiitos omasta mielipiteestäsi!:)
   Omasta ja meidän muiden mielestä tämä oli ehdottomasti paras ratkaisu. Luonnollisuutta voi tuoda mukaan juuri erilaisilla kankailla, kuten pellava -laskosverhoilla, tyynyillä ym.

   Poista
 2. Ehdottomasti nuo valkoiset huonekalut käyvät juuri tuommoiseen tilaan missä puun syyt kuultaa lattiassa, sekä seinissäkin.
  Tuo raikasta fiilistä, kuten valkoinen takka ja seinustakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minunkin mielestäni!:) Nyt tila tuntuu raikkaammalta, valoisammalta ja jopa suuremmalta!

   Poista
 3. Ooooi me päästään sitten tähän vasta sisustettuun uuteen mökkiin iiiihan pian ;) en malta odottaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, tervetuloa♥ En jaksa minäkään odottaa!

   Poista
 4. Ihanan raikas lopputulos:) tuo sohvapöytä on ihan huisi:) sopii hyvin mökille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!:)♥ Pöytä sopii tosiaan kivasti mökin tunnelmaan!:)

   Poista
 5. Minunkin mielestä sopii noi valkoiset huonekalut tuohon tilaan, kun ei tuo puun väri oo kuitenkaan sellainen kellertävä vaan juuri tuollainen koivumaisen haalea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti!:) Ja valkoisuus toi ehdottomasti enemmän valoa tilaan!:)

   Poista
 6. Hyvä toi Hessu tuolla ekassa kuvassa :D Oma sisälenkki vissiin menossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, juu! Pakko aina ängetä joka kuvaan mukaan.:D

   Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.