lauantai 6. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERI - LUUKKU 7.

luukku7
Kuva: FoolMoon Photography, Edit: Silja S.
Minijoulutortut

Pientä jouluista reseptiä taas tarjolla! Monille joulun ehdottomiin herkkuihin kuuluu perinteiset tähtitortut, mutta mä kuulun niihin, jotka eivät ole niistä kauheasti ennen piitanneet, koska minusta ne ovat reunoista aina kovin kuivia ja lehtevä taikina varisee usein pitkin poikin syliin ja naamalle. Mutta tämä resepti, jonka sain Susanilta, upposi minuunkin ja ihastuin todella näihin herkullisiin suussasulaviin suupaloihin!

Tarvitset:
Torttutaikinaa
luumuhilloa
maitorahkaa
piparimuotteja

IMG_9092
IMG_9094
Aloita  levittämällä lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle ja painele piparimuoteilla erilaisia kuvioita taikinaan ja irroita ylimääräinen taikina pois muottien ympäriltä.

IMG_9096 Paista uunissa valmiit kuviot 255C asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes niissä on kaunis kullanruskea väri.

IMG_9098 IMG_9100 Anna leivosten jäähtyä hetki ja halkaise ne sitten kahtia, laita luumuhilloa pohjalle sekä luumurahkaa(rahkaa ja luumuhilloa sekoitettuna, hyppysellinen sokeria) leivosten väliin ja asettele kansi takaisin päälle. Ripottele halutessasi vielä tomusokeria siivilän läpi torttujen päälle. Nyt herkulliset minijoulutortut ovat valmiita syötäväksi!:)

IMG_9102
lumitähti

7 kommenttia:

  1. Miten söpöjä :')<3 aina kaikki tortut mitä oon maistellut on tehty peruskaavalla, nää näyttää vieläkin herkullisemmalta ja houkuttelee maistamaan <3 ps. Ihania nuo kaikki "luukku"kuvat sinusta mitä oon tähän asti nähny <3 säteilet kauneutta!!

    VastaaPoista
  2. vau :o hei kiitos ideasta, taidanpa toteuttaa tän, kun ensviikon perjantaina vietetään hyvällä porukalla iltaa ystävien kanssa :)

    VastaaPoista
  3. Hei vähä kiva idea, vähän vaihtelua perinteisiin torttuihin. Tuonne väliin vois sopia vaikka joku luumurahkaki. :P

    VastaaPoista
  4. Ihania! <3 kiitos taas hyvästä ideasta :) tein muuten eilen sitä jouluista moussea :P nam! Tosi hyvää oli, joten kiitos vielä siitäkin ohjeesta <3

    VastaaPoista
  5. Oi kun suloisia, tänä vuonna täytyykin tehdä joulutortuista ton näköisiä! :)

    Erika

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania! Pakko kokeilla joku päivä ehkäpä pelkällä luumurahkalla. Itse en tykkää tähtitorttujen luumuhillosta kun se maistuu niin voimakkaasti, mutta luumurahka on kyllä namia. Jos sen kanssa tortut maistuisi paremmin minullekin :)

    VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.