lauantai 13. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERI - LUUKKU 13.

uusi13
Kuva: FoolMoon Photography, Edit: Silja S.
DIY  Havupallo koriste

Luukku 13. pitää sisällään kauniin havupallo askarteluohjeen! Olin marraskuussa ystäväni Tiinan luona askartelemassa joulukoristeita ja hän opetti minut tekemään itse havupallokoristeen. Tiina tekee paljon kukka-asetelmia ja koristuksia käyttäen erilaisia luonnon materiaaleja, mikä on mun mielestä todella upeaa ja vielä ihan itseoppineena! 
Tarvitset: 

Kanaverkkoa
Sivuleikkurit
Rautalankaa
Havun oksia
Koristeita

havupallo
1. Kerää erikokoisia kuusen oksia ja erottele pienet ja isot eri kasoihin helpottamaan asetteluvaihetta. Tässä minun havupallossani on käytetty hopeakuusta, jolloin havupallosta tuli kauniin harmaahohtoinen. Leikkaa kanaverkosta sopivankokoinen kappale ja muotoile siitä pyöreähkö. Jätä kuitenkin pieni aukko, jotta saat sullottua sisään muutaman havun oksan ja laita aukko sen jälkeen kiinni rautalangan avulla. Oksat pallon sisällä auttavat muita havunoksia pysymään paikoillaan.


2. Ala työntämään pidempiä oksia pallon sisälle. Tässä vaiheessa kannattaa laittaa pienestä verkkokohdasta joku tukeva nauha kiinni ripustusvaihetta varten.

3. Pallon täyttyessä, täytä pienemmillä oksilla kaikki kolot umpeen niin, ettei kanaverkkoa näy laisinkaan. Kun pallo alkaa olemaan täysi, on sitä vaikea enää pidellä ja saada laitettua alapuolelta oksia, joten sido nauhalla pallo roikkumaan vaikkapa kaapin oveen, jotta saat kaikki viimeisetkin kolot täytettyä. 

4. Nyt havupallo on valmis ja voit koristella sen mieleiseksi; laittaa pienet led-valot, käpyjä, joulupalloja ja vaikka tekolunta tai kimaltelevaa hilettä koristukseksi! Pallo pysyy hyvänä viileässä, joten sitä olisi paras säilyttää ulkotiloissa. Pallosta tuli mielestäni ihanan eläväinen, itse tykkään, kun hajaoksat vähän töröttävät!:) 

IMG_9324

lumitähti
Koko näytön kaappaus 12.12.2014 210327.bmp
Psst.. Joulukalenterin 8. luukun Hersecretin arvonnan voitti 52. kommentoija, paljon onnea! Sinulle on lähetetty sähköpostia!:)

16 kommenttia:

 1. tosi ihanan näköinen tuo havupallo<3 varsinkin tuo viimeinen kuva, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti♥ Sai meidän parvekekin vähän jouluista ilmettä.:)

   Poista
 2. Ihan ylisöpö havupallo ♥ itellä ei ole kämpässä parveketta, joten viileään en tuollaista saisi, mutta eteinen on sen verran viileä paikka että säilyisi varmasti siellä... täytyy ehdottomasti taas kerran vain kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Nyt vaan askartelemaan!:) Tuo on onneksi tosi helppo tehdä, hanskat vain käteen, ettei pistele niin paljoa!:D

   Poista
 3. Mukavaa askartelua pitänee tehdä

  VastaaPoista
 4. Tuota on kokeiltava :) Kivalta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kaunis ja helppo tehdäkin vielä!:)

   Poista
 5. Tosi kiva koriste! :) Onpa muuten kaunis kuva susta, pysähdyin oikein hetkeks ihastelemaan. Ja on moni muukin näistä vastaavista kuvista kyllä ollu tosi onnistunu! :)

  Erika

  VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.