maanantai 8. helmikuuta 2016

35 never looked so good!

IMG_5398 IMG_5334
Tää alkuvuosi on ollut todella tapahtumarikasta aikaa ja tuntuu, että koko aika ollaan menossa jonnekin. Viime lauantaina vietettiin rakkaan isosiskoni synttäreitä! Teemaväreinä toimi raikas turkoosi ja juhlava musta. Mä kun tykkään askarrella ja panostaa esillepanoon, halusin ilahduttaa siskoani ja tein hänelle yllätykseksi pieniä kauniita koristuksia juhliin. Siskoni tykkäsi tosi paljon ja munkin mielestä nää piristivät kivasti pöydän kattausta!:)
IMG_5362 IMG_5337
IMG_5384
Ilta alkoi maljan nostamisella, josta siirryttiin siskoni miehen valmistamaan maittavaan menuun. Alkuruoaksi tarjottiin kasvissosekeittoa ja leipää, pääruoaksi lihapataa ja kermaperunoita ja jälkiruoaksi siskoni bravuuria, herkullista mutakakkua. Nam nam Siskoni oli kutsunut paikalle hänen läheisimpiä ystäviään ja oli hauskaa nähdä joitakin todella pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia ja myöskin saada tutustua muutamaan uuteen ihmiseen! Kaikki tulivat todella hyvin juttuun ja mun mielestä on upeeta, että kaikki juttelevat keskenään, eikä porukka jakaannu tiettyihin ryhmiin esimerkiksi miehet ja naiset omiin porukoihinsa.
IMG_5312
IMG_5328
IMG_5339 
Olin suunnitellut illaksi myös pientä ohjelmaa. Olin kirjoittanut pienille lapuille erilaisia pieniä tehtäviä, jotka tulisi suorittaa illan aikana. Lapuissa luki mm. "halaa päivänsankaria", kerro päivänsankarista 5 adjektiivia, jotka tulevat ensimmäisenä mieleen", "ota selfie päivänsankarin kanssa", "laita päivänsankari laulamaan" jne. Porukka toteutti tehtäviä kaikessa hiljaisuudessa illan mittaan ja oli tosi hauska seurata vierestä, kun jollain oli joku tehtävä menossa!:)

Toinen ohjelmanumero piti sisällään pientä kiusoittelua. Siskoni silmät sidottiin huivilla ja hänen mieheensä iskettiin kiinni pyykkipoikia, jotka siskon oli määrä löytää. Tätä oli myös hauska katsoa, kun pyykkipoika roikkui nenästä ja siskoni tunnusteli kasvoja, eikä siltikään löytänyt!:)
IMG_5422
IMG_5439 IMG_5452
IMG_5408 Loppuillasta höpöteltiin, naurettiin ja laulettiin karaokea ja siinähän se ilta hujahti! Kun väsy alkoi painamaan silmiä, huomattiin, että kellohan on jo puoli kuusi aamulla! Mutta niin se aika rientää, kun on hauskaa!:)

Me höpöteltiin illan aikana muunmuassa erilaisista murre sanoista. Musta on aina hauska kuulla erilaisia merkityksiä sanoille eri paikkakunnalta tulevilta ja usein kysynkin, että onko kuullut ja mitä heidän mielestään tarkoittaa sana puljata. Kun joku saa puljut? Tiedättekö te?:) Porilaiset tietävät, sillä tämä on porin murretta, eli älkää kertoko heti oikeaa vastausta!;)

IMG_5329

17 kommenttia:

 1. Nyt on pakko sanoa etten muista mitä tuo puljata tarkoitti. Olen sen kyllä kuullut mutta en ole satavarma sen tarkoituksesta. Muistain kyllä itsekin käyttäneeni sitä nuorempana. Aavistus on mitä se vois tarkoittaa mut...

  VastaaPoista
 2. Muistutatte jännällä tavalla siskosi kanssa toisianne tosi paljon, mutta toisaalta olette ihan erinäköiset!:D Onko teillä muita sisaruksia?:) Rennot ja mukavat pippalot näyttää olleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, hymyssä jotain samaa ja silmät on samanlaiset :)

   Onko siskollasi vielä lapsia?

   Poista
  2. Kiitos molemmille!:) Minulla on vain yksi sisko.:) eri näköä löytyy, mutta kuulostetaan ihan samalta ja monesti on ihmiset sekoittaneet meidät äänen perusteella, jopa meidän vanhemmat!:D

   Poista
 3. Pitäisi kans aloittaa yhden ystävän vauvakutsujen koristelut, vielä on jonkun aikaa aikaa tehdä. Koulutehtäviä ollut tässä niin paljon, että ne pitää suorittaa ekaksi alta pois.

  Sitten vielä ystävänpäiväkortit pitäisi saada valmiiksi, niillä alkaa pian olemaan kiire.

  Itse en tiedä mitä puljata tarkoittaa. Mutta itse käytän sanaa pulju ja tarkoitan sillä jotain tavarakauppaa tai rakennusta. Mutta se ei taida liittyä tähän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huono veikkaus, mutta ei tarkoittanut tuota.;) itsekin käytän pulju sanaa jostain kaupasta!

   Poista
 4. Teillä on aivan samanlainen hymy siskosi kanssa! :) paljonko teillä on ikäeroa? Onko teitä sisaruksia enemmänkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon.:) meillä on kuusi vuotta ikäeroa, ei ole muita sisaruksia.:)

   Poista
 5. Ei tietoa mitä se tarkoittaa.
  Haha tulee vaan mieleen joku puliukkojen kännääminen.. puljata.. :D
  Terveiset vaan Päijät-Hämeestä.

  VastaaPoista
 6. Ihana dallu!<33 Eikös tää ollu se Hessun tyttöystävä? Oliko Hessukin mukana bilettämässä? :D<3

  VastaaPoista
 7. Tiedetään vanha porilainen kun olen. Mä rakastan Porin murretta, se on ilmeikästä.
  Lisäksi monet hassut ilmaisut eivät oikein aukea ihmisille täällä Hämeessä.
  Esimerkkinä vaikka; fyyrkanttine, sykkeli, pootoori, kakko yms.
  Aika paljon murteessa on ruotsista tulleita sanoja.
  Tuon puljata sanan alkuperää en tiedä.

  VastaaPoista
 8. Hmmm...aina kai vääriin kohteisiin huomio...täs duunista kun just tuli,tekis yhteen kohteeseen mieli iskeä hampaat,perso sillekkin...kakku nimittäin näyttää herkulta...

  VastaaPoista
 9. Oli varmasti huippukivat juhlat! :) Ja toi kasvissosekeitto sai veden kielelle nams! :)

  Puljata tarkoittaa mulle (ja mun lähipiirille) sitä, että öö...Niin mites sen nyt selittäis! :D No vähän niinkuin sitä, että muuttelee mieltään kokoajan jonkun asian suhteen. Siihen sitten voidaan tokaista, että "lopeta se puljaaminen ja tee päätökses/valintas!" Siellä päin ilmeisesti tarkotus on ihan eri, päätellen tosta saada puljut-jutusta. Mielenkiintonen aihe, murteet on hauskoja ja kiehtovia! :D (T.(Toivottavasti) tuleva äikän ope)

  Erika

  VastaaPoista
 10. Ihanilta vaikuttavat juhlat, ei ihme, että aika riensi nopeasti! :) Mä olen asunut Porissa usean vuoden ajan, mutta ei kyllä ole hajuakaan, mitä puljaaminen on! Valaisehan asiaa :D

  VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.