perjantai 7. kesäkuuta 2013

Todays awful feeling


Mulla on ollut tänään aivan järkyttävä päänsärky johtuen tuosta viheliäisestä viisaudenhampaasta, joka puskee esiin tuolta takaa ja painaa toista hammasta vasten. Ensi viikon keskiviikkona olis sitten hampilääkäriaika varattuna, mutta tuskin silloin vielä irroitetaan hammasta. Oon kuullut niin kamalia kauhutarinoita viisaudenhampaiden poistoista, että mua hirvittää jo pelkkä ajatuskin ja mua harmitti niin paljon, kun huomasin, että munkin yksi viisaudenhammas puhkeaa.:( Mulla on tosi herkkä kipukynnys ja pelkään hammaslääkärikäyntejä (lääkärikäyntien lisäksi) ihan hirvästi. Lähinnä ehkä niiden piikkien takia, jotka on kuitenkin ihan pakko ottaa.
Lisäksi pelkään sitä, että yleensä hampaan poiston jälkeen poski on yhtä sinertävää mustelmaa ja näyttää, kuin joku olisi juuri vetänyt nyrkillä naamaan.:(

Mun oma hammaslääkäri on silti aivan huippu, kun on niin hellä ja kertoo aina mitä seuraavaksi tekee ja lopettaa heti, jos sattuu ja etenee varovasti. Silti tekee kaiken nopeasti eikä se koko operaatio loppujenlopuksi sattunutkaan ollenkaan! Mä käyn sen takia yksityisellä ja mielelläni maksan enemmän, kun saan hyvää palvelua ja saa varattua ajankin aina nopeasti, eikä tarvitse odottaa kuukausi tolkulla seuraavaa aikaa!:)

Onko teiltä poistettu jo viisaudenhampaita ja sattuiko se niin paljon, kuin pelotellaan?


35 kommenttia:

 1. Multa poistettiin n. Vuosi sitten viisauden hammas ja se helpotti oloa, olin saanu kestää sitä tuskaa nimittäin monta viikkoa loppuraskaudestani. En saanu öisin unta ja buranaakan ei saanut käyttää.. Minä en kunnolla edes panadolia.. Se poisto ja jälkimainingit ei ollu hirveitä, se oli vaan jännää ku hammastapoistessa mun leuka rutisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalaa, kun ei voinut syödä särkylääkettä lievittämään kipua.:( Onneksi, kuitenkin itse prosessi ei kuitenkaan ollut kauhea! Lähinnä siis vain helpotus!:D

   Poista
 2. Multa poistettiin kirurgilla leikkaamalla viisaudenhammas puol vuotta sitten, eli hammas vielä porailtiin moneen osaan ja ne osat revittiin veks ja ien leikattiin auki, luulisi että se jos joku ois sattunut jos koko toimenpide sattuis muttei se tehnyt yhtään kipeää, niin hyvät ne puudutukset. :)
  Tosin kun se puudutus lakkaa tulee särkylääkkeille käyttöä, poski turpos golf pallon kokoiseks :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaijai...:s Täällä täristään jo nyt! Kuinka kauan sulla kesti se turvotus? Tuliko "mustelmia"?:o

   Poista
 3. Ei oo poistettu viisureita, mutta kaks poskihammasta, kun ne viisurit oli niiden päällä. Nyt ne sitten pääsee tulemaan sieltä vapaasti tilalle ja vieläpä suoraan, kun ne poskihampaat oli ihan päin v*ttua.

  Ei mulla ainakaan ollu posket mustelmilla. En usko, että viisaudenhampaan poisto on yhtään sen kummempi ku poskihampaan poisto. Puudutuspiikit ei ees satu, en tuntenu ollenkaan niitä ikeniin laitettavia piikkejä!! Olin ihan ihmeissäni, että joko se muka pisti. Sitten varovasti se tökki jollain terävällä, että eihän varmasti tunnu kipua. Sitte se alko väsyttää sitä hammasta eli nitkutella ja kiskoa sitä ja se ei tietenkään sattunu, ku puudutus oli hyvä. Sitte ku se aikansa sitä väsyttää (ei kestä oikeesti kauaa) niin se hammas lähtee tosi nätisti, eli ei tarvi väkivaltaa. Ja suuria pihtejä ei kannata pelätä, nehän on vaa paremmat ku pienet pihdit. Luulin ensin, että sillä lekurilla lipesi ne pihdit niin oho, se hammas lähtiki. :D

  Ja ku se irrottaa sitä hammasta, niin ei siinä tarvi maata monttu auki. Suuta pidetään vaan vähä raollaan. Ku se hammas on irti niin tehdään sellanen puhalluskoe, että otetaan nenästä kiinni ja yritetään puhaltaa nenän kautta. Tällä tarkistetaan, että siitä hampaan kolosta ei tuu yhteyttä poskionteloon. Sitte sinne laitetaan tuppo, jota pitää kevyesti purra jonku aikaa.

  Samana päivänä söin jo jäätelöä ja karkkia ja ihan kiinteetäki, mutta en mitään kuumaa, että se puudutus ja pahin turvotus häipyy kyllä tosi nopeesti. Seuraavana aamuna tosin heräsin naama ja sänky veressä, ku mulla ei meinannu umpeutua ne kolot.

  Näin monen viikon jälkeen en kestä syödä vieläkään kylmää tai kuumaa ja varsinkaan vuorotellen, kun hampaita vihloo, mutta tämänki pitäis mennä ohi. Eli ei kannata pelätä sitä operaatiota! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, ihanaa kun kerroit niin yksityiskohtisesti!:) Ei kyllä kertomasi perusteella tunnu kamalalta! Tietysti se on ihmiskohtaista, mutta haluan ainakin uskotella itselleni niin.:D

   Poista
  2. Varmasti kaikista kamalinta on se odottaminen. :D Ja tosiaan, ei niitä rutinoita ja rusahuksiakaan kannata pelätä. Tietysti vähä ääntä kuuluu, ku sitä hammasta väännetään. Aika rajusti munki poskia venyteltiin, mut ei sekään tunnu puudutuksen ansiosta ja ainakaan mulle niitä mustelmia ei tullu. :) Sä selviät sentään yhen hampaan repimisellä! :D

   Poista
 4. Tosi nätti asu :) Mistä tuo paita on?

  VastaaPoista
 5. Ei kannata pelätä viisureiden poistoa! Multa leikattiin viime talvena alhaalta viisurit ja ylhäältä nykäistiin. Ekaks toiselta puolelta ja sitten vähän ajan päästä toiselta.

  Puudutus oli mulla ainakin niin hyvä, että poisto ei sattunut. Lähinnä se tuntuu tympeältä kun joku ronkkii suuta. Sitten lääkäri määräsi 600mg buranaa ja sitä söin muutaman päivän kolmesti päivässä. Kannattaa pitää kylmää poskella niin sekin auttaa paljon. Mä en väittäisi että kipu olisi ollut kovin tuskallista, kipeä se on joo, mutta se on ihan siedettävää. Pienempi kipu se hampaanpoiston jälkeen on kun esimerkiksi tulehtunut viisuri. Mulla tulehtui kolme kertaa ne ennen poistoa.

  Eli rohkeasti vaan, kyllä sä selviät ja muistat sitten sen säännöllisen kipulääkityksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Niin se tosiaan taitaa olla jo ennemmin helpotus, kun ne vedetään irti! Mulla ei satu nyt onneksi ihan hirveästi, mutta päähän särkee ajoittain.:( Ja pelottaa ihan hirveästi se, kun mun viisudenhampaasta näkyy vain ihan pieni huippu ja loput hampaasta on ikenen sisällä ja ällöttää ajatuskin siitä, että ikenet revitään auki siitä kohtaa!:s

   Poista
 6. Täytyy nyt ikävästi sanoa, mutta tuo sun meikkivoide on vähän tumma. Raja näkyy selvästi ja kun kattoo kaulaa/käsiä tms. ei kasvot sovi ollenkaan värin mukaan.
  Tämä ei siis ollu pahalla vaan vain huomautuksena.
  Sun kasvosi on tosi nätit, joten vähempikin meikki riittäisi :)

  Tuo paita on muuten super nätti! Mistä se on? :)

  Hyvää kesää sinulle!!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Se ei itseasiassa ole meikkivoidetta, vaan itseruskettavaa, jota laitan kasvoille ja kaulalle ja nyt kun en oo jaksanut laittaa itsaria muuhun kroppaan niin se näköjään vähän näkyy.://
   Mä levitän meinaan meikkivoidetta vaan tohon kasvojen T-alueelle, en kaulalle tai edes kauheasti poskille!:)
   Kiitos kuitenkin huomautuksesta! Täytyy levittää sitä vähän enemmän rintakehällekin, jos ei aina jaksa laittaa koko kroppaan! Ilman ruskettavaa meinaan näytän, kuin haamulta.:D
   Ihanaa kesää sinullekin!♥

   Poista
  2. Ja paita ostettu on H&M:lta!:) Mutta se on kyllä jo vanhaa mallia:(

   Poista
 7. Multa on poistettu kolme viisaudenhammasta ja neljäs on nyt puhkeamassa et voi olla et sekin joudutaan pian poistamaan. Just mun tuuria. Ekat kaks hammasta oli ihan ok mut kolmas piti leikata ja se oli ihan hirveetä, itkin vaan siellä hammaslääkärissä ja suu oli ihan täpötäynnä verta ja sattui niin maan perkeleesti, enkä voinut melkein 2 viikkoon sen jälkeen tehdä mitään järkevää kun kivut oli kovat ja syöminen ja juominen hankalaa. Mutta mulla oli toisaalta tosi pahassa jamassa kolmas viisaudenhammas, että ei ihan niin hirveetä pitäis olla normaalin viisaudenhampaan poisto! Ja usko vaan että se on sen arvosta, helpottaa sit loppujen lopuks oloa ihan hirveästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhh.:( Tuota mä juuri pelkäänkin, että jos mun hammas on jotenkin vaikeasti kiinni, esim jossain leukaluussa. Mä en kestä yhtään kipua enkä verta, kun oon verikammoinen.:D Taitaapi Silja pyörtyä siellä hampilääkärissä!

   Poista
 8. mulla poistettiin reilu vuosi aitten kaks viisaudenhammasta ja pelkäsin toimenpidettä etukäteen tosi paljon ja aloin qivan tärisemään kun menin siihen hammaslääkärin tuoliin...
  sanoin just sille hampilääkärille että mulla jännittää tositosi paljon ja että voisko se koko ajan kertoa mitä se on tekemässä. hlääkäri oli tosi mukava ja se kerto tosi silleen hienotunteisesti ja varovasti mitä just nyt tapahtuu ja kun itse rentouduin, huomasin että se kerto pahimmankuuloset jutut kertomatta tai kerto kaikki sellaset vähän sievistellen,kuten sen että kun se jouu viiltämään ientä auki jotta hammas mahtuu tulemaan.

  molemmat operaatiot oli oikeastaan täysin kivuttomia. toinen hammas lähti irti aivan kokonaisena ja toinen piti halkaista 3 osaan mutta sitä halkasuakaan ei kyllä juuri tuntenut, tai ei se ainakaan sattunut.

  varmaan inhottavinta siinä hampaan poistossa oli se että kun se hlääkäri repi sitä hammasta ni siinä piti käyttää voimaa ja tunu että pää heiluu vaan siinä mukana kun se yrittää pihdeillä vääntää siyä hammasta irti. tällöinkään ei kuitenkaan sattunut yhtään.

  myöhemmin söin pari päivää särkylääkettä ja hampaiden kuopat puhdistin aluksi muutaman kerran päivässä ennenkun kolo meni umpeen.

  itsellä ainaki ennakkoluuloja viisaudenhampaan poistoa kohtaan oli tosi paljon mutta todellisuus oli paljon paljon helpompaa ja kivuttomampaa. hammaslekuri oli tosi ammattitaitoinen, vaikka ei ollut ees yksityisellä puolella.

  voisin mennä millon vaan uudelleen viisaudenhampaan poistoon mutta nyt pitää oottaa että loputki hampaat eka puhkeaa :D
  tsemppiä sulle hampaanpoistoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi!:)♥
   Huh, kaikkea sitä joutuu ihmiset kokemaan oman terveytensä eteen.:D Apua! Mä oon meinaan huomannut, että muhun ei tehoo noi puudutusaineet niin helposti, kun silti tunnen välillä vihlontaa, jos hlääkäri tekee jotain lähellä hampaan hermoa! Mutta täytyy toivoa, että tällä kertaa olis jytymmät aineet käytössä eikä se sattuis niin paljoa. Jännittää..!:D

   Poista
 9. Ihana Silja tuo vika kuva ahahhahaah! :D♥♥ Multa ei oo koskaan poistettu viisaudenhammasta, mutta tunnen miten ne on tuloillaan... Ootan kans ihan kauhun sekaisin tuntein sitä hetkee, kun ne alkaa tekeen kipeitä, koska mulla on ihan sairas hammaslääkärikammo :D Toivotaan nyt et kipu hellittäs, niin voidaan sit hyvillä mielin siellä laivalla bailata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä!! Mä jo pelkään, että ne repäsee sen hampaan ihan yhtäkkiä mulle kertomatta ja sitte tuun sinne laivalle naama turvoksissa ja sinertävänä!:D Eikai.

   Poista
 10. Upea asu ♥♥ ei viisaudenhampaan poisto oo niin paha ku siitä puhutaan :) tsemppiä, kyllä selviit ♥

  VastaaPoista
 11. Multa poistettiin alkuvuodesta yksi viisaudenhammas. Oksettava oloni alkoi jo puudutuspiikeistä ja siitä, kun kuulin ja tunsin hieman koko toimenpiteen ajan mitä lääkäri teki. (hammasta poistettiin ensin repimällä, mutta lopulta se leikattiinkin) Kipu on aivan järkyttävää ja verta vuosi pari päivää. Itse kärsein neljä päivää pelkällä kylmällä keitolla ja jäätelöllä. Olin myös tyhmä ja menin "tutkimaan" kohtaa josta hammas poistettiin, ei ollut kaunis näky. :D

  Multa on puhjennut kaikki muutkin viisaudenhampaat, mutta toivon ettei niitä tarvi poistaa! Ainiin, ei kannata suunnitella toimenpiteen jälkeen viikkoon menoja, sillä itselläni oli poski aivan niinkuin hamsterilla :D

  VastaaPoista

 12. Lisään vielä edelliseen kommenttiin: Oletteko kaikki saaneet vain särkylääkkeitä poiston jälkeen? Mulle määrättiin antibioottikuuri, ettei haava pääse vaan tulehtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle vaan sanottiin, että kannattaa ottaa särkylääkettä mahdollisimman pian poiston jälkeen. Taisin vain poistopäivänä ottaa särkylääkettä, kun ei ollut kovin kipeä, vaikka kaksi hammasta poistettiinki. Ei määrätty mitään antibiootteja ja hyvin parantu.

   Poista
 13. Otetaanko sulta viisuri ylhäältä vai alhaalta? Yleensä ylhäällä olevien viisureiden poisto on ns "piece of cake", mutta alhaalta poistettavat hieman hankalampia. Yleensä siis, poikkeuksia toki on.

  Multa on otettu yks viisuri veks, ylhäältä, eikä se paha juttu ollut.Tosin kannattaa varautua että se sillon heti nyppästään irti! Riippuen juuri siis siitä kuinka helppo operaatio on edessä. Mäkin luulin että ekalla kerralla vaan tsekataan, ja luulin jopa ettei hammas ole tullut kokonaan pinnalle. Mutta eipä siinä, puudutusta laitettiin heti kehiin ja eikun poistamaan. Olen ite _todella_ kipuherkkä, mutta ei se sattunut. Toki oli inhottava tunne kun sitä voimalla kiskottiin ja tuntui sellanen paine tuolla. Fiilistä sinänsä pahensi ulkomaalainen hampilääkäri, jonka puheesta en oikein saanut selvää, mutta hyvinhän kaikki meni.
  Kyllä sä selviät hienosti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan siis, että munkin hammas olis helppo! Multa otetaan ylhäältä ja ärsyttää, kun en näe itse sitä kunnolla, vaan täytyy taiteilla peilin kanssa, jos haluaa nähdä!:D

   Poista
 14. mulla oli lähes viiden vuoden tauko kun olin edellisen kerran käyny hammaslääkärissä. sit kun kävin niin lääkäri sano et tarvis poistaa yks viisaudenhammas, että otetaan kuvat ja varataan seuraava aika. jännitin sitä operaatiota sen kaks viikkoo jolloin mulla oli hampaan poisto. puudutepiikki sattu ja väkisin tule vedet silmään, mut hampaan poisto ite ei sattunu eikä tuntunu miltään. olinki vähä hölmistyny et joko te sen pois otitte :D kipua ei juuri oikeestaa ollu yhtään myös poiston jälkeenkää. otin säännöllisesti kyl pari päivää särkylääkettä, kaiken varalta. ehkä hiukan oli turvoksissa. en muista sitä enää..
  mulla ei tuota ennen ole siis tehty mitää muuta hampaisiin kuin poistettu hammaskivee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite jännitän kanssa ihan hulluna tuomiota, että koska se sitten kiskaistaan irti.:( Kyllä tää ainakin mua häiritsee jo sen verran että saatan olla yhtä hammasta vähemmän keskiviikkona ja lommoposkena laivareissulla.:p :D

   Poista
 15. Mulla ei mennyt poistot ihan niinkuin piti :D ÄLÄ SILTI PELÄSTY ! Mulla poistettiin ensin molemmat oikealta puolelta... Ylhäälle ei tullut mitään ongelmia, mutta alaviisuri; poski toki turposi niinkuin normaalisti, mutta en saanut mitään mustelmia.. Luukudosta alkoi tulemaan ja se oli hieman kipeä jonkin aikaa.. aloin silti ihmetellä miksi se reikä ei mennyt umpeen ja poski oli niin jomottavan kipeä, että elin särkylääkkeillä viikoista toiseen. Laitettiin piikillä antibioottia ja tipoilla suoraan poistokohaan monesti, mutta ei apua. Kuvattinkin uusiksi, jos olisi hampaanpaloja jäänyt sisälle, mutta ei.. Koko leukaluu oli tulehtunut ! Oli ollut jo pitkään, jos ei oltaisi huomattu, niin pitkään jatkuessaan leukaluu olisi alkanut pikkuhiljaa murentumaan. Kunnon lääkkeillä ja hoidoilla tämä saatiin onneksi hoidettua, tätä kun kestikin 3kk ! Ihan järkyttävää. Toiselle puolellekaan ylös ei tullut mitään, mutta alas alkoi kertyä mätää nyt pari kk sitten ja sen yhden mätäpallon poiston jälkeen parani oikein hyvin ! :)
  Ei kaikille tulekaan komplikaatioita vaan poistot menee hyvin, mutta kaikkea toki voi tulla :) Olen silti tyytyväinen, että nyt jokainen viisuri on pois mua kiusaamasta ! Mene ihan rohkeesti vaan poistamaan. Mulla kaikkiin vaikutti tietysti perussairautena diabetes, mutta kestetty on :D
  niin ja oon kans Porista, täällä on osaavia ihmisiä ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aapeeuuaa! Onneksi sulle ei sattunut pahemmin että huomattiin ajoissa tuo, että saatiin lääkitys ajoissa!♥ Kiitos paljon, toivotaan , että menis hyvin!:)

   Poista
 16. Huomasin muute itekki et mullaki tulee ylös molemmille puolille ja alas mut ei oo ollu mtn päänsärkyy tai mitää ja noi mahtuu näköjää hyvin mun suuhun niin ei tartte varmaa poistattaa noita :) mut jos tarttis ni pyytäisin varmaa nukutuksella ku tuntuu ettei ne puudutukset auta mtn :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olis ihan unelmaa, jos ei tulis ollenkaan viisaudenhampaita tai ainakaan niiden poistoa!!:) Olispa vaan tää yks ja sen jälkeen ei koskaan enää mitään.:D

   Poista
 17. Mulla on poistettu kaikki neljä, kolme lähti ihan vetämällä, mutta yksi piti leikata. Sain puudutuksen ja tokihan ne piikit vähän sattui, mutta itse hampaanpoisto ei sitten tuntunut missään. Mulla kesti myös särky vaan yhden päivän eikä ollut muutenkaan isompia ongelmia. Älä siis huoli ÄLÄKÄ lue mitään kauhutarinoita netistä, ite sorruin siihen ennen leikkausta ja hammaslääkärissä mua jouduttiin rauhoitteleen ekat 5 minsaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, pysyn siis visusti poissa kaikista pelottelusivustoista!:D

   Onneks te kaikki ihanat lukijat ootte osanneet helpottaa mun oloa ja kertoneet omia kokemuksianne, tää auttaa oikeasti tosi paljon, enkä ehkä jännitäkään ihan niin paljoa!:)♥

   Poista
 18. Moi! Itseltä poistettu viime vuonna leikkauksella kaikki 4 viisaudenhammasta. Eka poistettiin oikealta puolelta ala- ja yläviisurit ja sitten vasemmalta. Välissä oli n. 2kk taukoa. Hampaat ei olleet vielä puhjenneet esiin, mutta oli alkaneet hieman jo vaivata: piti poistaa koska ne kasvoivat vinosuunnassa painaen omia hampaita. Pelkäsin aika hemmetin paljon just ku olin lukenut niitä kamalia kauhutarinoita keskustelupalstoilta, ja varasin ajan yksityiselle.. :D Ei se loppujenlopuksi niin kamalaa ollutkaan. Puudutuspiikkien laitto ei tuntunut oikein miltään, vähän nipisti, ja koko toimenpide itsessään oli kokeneen kirurgin tekemänä todella nopeasti ohi, ehkä 10-15 minuuttia niin molemmat hampaat ylä- ja alapuolelta oli poissa.. Puudutuspiikkejä oli ainakin tarpeeksi kun toimenpide ei tuntunut miltään, välillä vaan kuului jotain rusahduksia, ja tuntui jotain pientä painetta kun hampaita laitettiin osiin ja revittiin irti. :D
  Ensimmäinen päivä leikkauksen jälkeen on pahin. Silloin on eniten kipuja, mutta onneksi särkylääkkeet vähän helpottaa. Pari päivää sen jälkeen oli ärsyttävää kun ei pystynyt syödä kunnolla, verta vuosi välillä haavoista ja ym. mutta kipuja ei juurikaan enään parin päivän jälkeen ollut. Jonkinasteinen mustelma tuli, mutta ei mitään niin pahaa etteikö sitä meikillä olisi voinut peittää. Ei siis mitään sinertävää, vaan lähinnä kellertävä mustelma vaan. :) Turvotusta itsellä kesti aika monta päivää, hieman vajaa viikon ehkä, ja ainakin ekat 2-3 päivää poski oli aika pallo, ja se olikin koomisen näköistä... :D Onneksi sain sairaslomaa 3 päivää. Kun leikkauksesta oli joku 2-3 viikkoa ei ollut enää tietoakaan siitä että jotain olisi tehty, kaikki oli palannut ennalleen. Ei ollut mitään komplikaatioita.. Ainiin ja itse sain antibioottikuurin syötäväksi juuri ennen leikkaukseen menoa tulehdusten välttämiseksi.
  Ainut miinuspuoli oli aika järjettömän kova hinta yksityisestä, mutta eipähän tarvitse huolehtia enää kun ne on nyt poistettu. Muuten kokemus oli ihan ok ja siedettävissä. :)
  Mutta joo, toivon että kaikki tulee sun kohdalla menemään myös hyvin, tsemppiä sulle!! :)

  VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.