keskiviikko 21. elokuuta 2013

Old Town


Rodoksen yksi kiehtovimmista historiallisista nähtävyyksistä on vanha kaupunki, joka perustettiin vuonna 408 ennen ajanlaskumme alkua. Ajatella, että me talsittiin noinkin vanhoilla kaduilla tuolla. Näitä historiallisia tapahtumia pysähtyy ehkä ajattelemaan vasta nyt, kun saa rauhassa katsella kuvia ja lukea, mitä kaikkea tuolla oikein on tapahtunut. Paikka nimittäin on nykyään basaarien ja krääsäkojujen valtaama, eikä katuja kulkiessa osaa oikein ajatella, että sen ajan ritarit kulkivat niitä samoja mukulakivikatuja pitkin, taistelivat ja jopa asuivat siellä.

Ritarien palatsi


Kierreltyämme kapeita mukulakivikatuja ristiin ja rastiin, löysimme mukavan kattoterassilla sijaitsevan ravintolan, josta näki yli koko Rodoksen Vanhan kaupungin. Oli ihanaa juoda viilentävät tuolla korkeuksissa katsellen meisemia samalla tuulen viilentäessä mukavasti oloa.


Pienen tauon jälkeen jatkoimme nähtävyyksien katselua ja basaareissa kiertelyä, kunnes käveltiin yhdelle aukiolle, jossa sijaitsi tämmöinen hauska papukaijaravintola..


Ihailtiin kaijoja hetken aikaa ja otettiin kuvia, kunnes ravintolan sisäänheittäjä iski meille yhtäkkiä linnut ranteeseen nököttämään ja mä olin aivan kauhuissani kun pelkäsin, että kohta se papukaija kaatuu ja tipahtaa ihan just lattialle tosta mun kädestä!:D


Oli muuten yllättävää, että kuinka kevyitä ne oli ja miten hellästi ne pitivät kiinni, vaikka jalat näyttää isoilta ja kynnet teräviltä! En oo koskaan pitänyt papukaijaa kädessä, vaikka olenkin ollut eläinkaupassa joskus töissä.:)
Päätettiin mennä syömään myöhemmin tähän ravintolaan, sillä sekin sijaitsi kattoterassilla ja vaikutti kaikin puolin kivalta paikalta!:) Mutta siitä lisää sitten myöhemmin.


Sen sijaan mentiin juomaan pienet välipalat smoothiebaariin ja ai että, miten virkistävää oli saada tuollainen hedelmäpommi tähän väliin! Oltiin kävelty varmaan 10 kilometriä 40 asteen hohkaavassa kuumuudessa, jalat huusi hoosiannaa ja mekko oli hiestä märkä!


Oltiin tuolla vanhassa kaupungissa koko päivä aamusta iltaan asti, jonka jälkeen lähdettiin bussilla Falirakin keskustaan syömään ja jälkkäreille minnekäs muuallekaan, kun Stone Gardeniin.;)


Oltiin illalla ihan poikki eikä mennyt kauaakaan, kun päätettiin jatkaa matkaa suoraan sängyn pohjalle.:)

5 kommenttia:

  1. Ihania ja tuttuja maisemia. Muistan tuon silmäpuun. Harmi, että itellä ei jäänyt niin hyviä muistoja tuolta kun osa meidän porukasta joutui ryöstön ja huumauksen kohteeksi.:s

    VastaaPoista
  2. Vitsi mikä kaulakoru! Mistä oot ton hommannut? :) Ja milloin tulee videopostaus kysymyksiin?? <3

    VastaaPoista
  3. Tykkäsiks Kreikasta enempi ku Turkista? :)

    VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.