tiistai 23. kesäkuuta 2015

♥ Wedding diary part 2. Kyyneleitä?

IMG_1712
Oletteko kuulleet vanhan kansan uskomuksen, jossa häissä ei saisi pitää helmiä, sillä ne tuovat kantajalleen kyyneleitä? Mä ihan kauhistuin, kun kuulin tästä ensimmäisen kerran muutama kuukausi sitten ja olen sen jälkeen törmännyt tähän uskomukseen ihan liian usein ja se on saanut mut miettimään ja epäilemään, että haluanko sittenkään pitää helmiä häissämme, että mitä jos..? Samana päivänä, kun kuulin tämän uskomuksen, eräs asiakas tuli ostamaan minulta kastelahjaa vauvalle ja mun lemppareihin on aina kuulunut pienet suloiset klassiset kastehelmet, jotka voivat kulkea mukana ihan sinne aikuisikään saakka. Esittelinkin innoissani ensimmäisenä helmiä ja nainen sanoi heti, että etkö ole kuullut, että helmet tuottavat kyyneleitä? Päivän päätteeksi työkaverini rauhoitteli vielä , että älä ota sitä niin vakavasti, mutta kun oikein ajattelee, niin hän ja hänen ystävänsä ovat pitäneet omissa häissänsä helmiä ja ovat tällä hetkellä molemmat eronneita. Voitte vain kuvitella mun kauhistuksen, olen kuitenkin aina rakastanut helmiä, niiden kauneutta ja herkkyyttä ja sopivathan ne nyt ihan täydellisesti meidän häidemme meri teemaan. Helmet ovat kuitenkin aina olleet osa hääpukeutumista ja tuntuu ihan kamalalta ajatella, että mun pitäisi luopua ajatuksesta pitää helmikoruja häissämme. Haluan ajatella, että jos helmet tuovat kyyneleitä, ovat ne silloin onnenkyyneleitä.

Mitä mieltä te olette?

27 kommenttia:

 1. Jos on kyyneleitä niin tosiaan onnenkyyneleitä. Miksi tuommoinenkin tarina on keksitty? Onhan vaikka mitä erilaisia uskomuksia aina perjantai 13päivästä alkaen. :)
  Älä ihmeessä muuta hääsuunnitelmiasi sen takia. Nauti vain häiden odottelusta ja järjestelyistä! :)
  -Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli mieleen, että ihan varmasti silloin vanhaan aikaan joku hieman kateellinen nainen on tuon uskomuksen keksinyt, kun jollain tulevalla morsiamella on ollut helmet kaulassa ja näyttänyt niin kauniilta.:D hahhaa, täytyy nyt yrittää pysyä poissa noista taikausko asioista!:)

   Poista
 2. Höpö höpö kuuluu samaan kastiin nämä helmijutut kuin kaikki olemattomat juhanustaiat. Ystävälläni oli häissään todella upea helmikaulakoru ja edelleen ovat onnellisesti nsimisissa. Kaikkea kanssa :D onkohan neiti nyt hieman jännittyneessä tilassa kun häät lähestyvät....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalaa, kun tuollaisia kaikenlaisia taikauskoloruja on keksitty!:D Yritän olla miettimättä ja nauttia vaan!:)

   Poista
 3. Ihan höpöhöpö-juttuja tommoset uskomukset! :) on nyt vaan sattumaa, että se sun kaverisi ja hänen ystävänsä ovat eronneet, kun ovat helmiä häissä pitäneet.. Helmillä ei ole varmasti osuutta tähän! :) noin puolet avioliitoista päätyy nykyään eroon, joten eiköhän eroihin syyt löydy ihan muualta kuin helmistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaa, totta turiset!:) Mutta ihan kamalaa, että jotkut ovat keksineet joskus tuollaisen tarinan, mitä sepitetään varsinkin näin häiden alla muutenkin paniikissa oleville morseimille.;D :D

   Poista
 4. Tiedäks mistä sais leviksen sortseja ? (Muutakun netist) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantsii tsekkailla leviksen jälleenmyyntikauppoja!:)

   Poista
 5. Helmet esille vaan, ne on onnenkyyneleitä sitten! <3 Uskomuksia on niin paljon, että jos kaikkiin uskois, niin ei sais mitään elämässä tehdä ;) Nimim. äitillä oli päähineesään omissa häissään helmiä, ja 29 vuotta naimisissa ollut :) No panic! <3 - K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa minäkin tässä ajattelen, mutta aina hyvin väliajoin joku tulee ja muistuttaa tuosta:DD ihan varmasti entisaikaan joku katkera vanhapiika keksinyt tuon jutun, kun toinen nainen on mennyt naimisiin ja saanut kauniit helmet päällensä.:D♥

   Poista
  2. Hyvin todennäköstä!:D Mutta mä oon ite sen verran taikauskonen, että ymmärrän kyllä! Sit vaan koittaa miettiä, että hitot! Minähän helmet laitan jos niin haluan :D<3

   Poista
 6. Ootko tosissasi...? Ehkä se avioliiton onnistuminen on vähän muista asioista kiinni, kuin jostain helmistä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut ovat vähän taikauskoisempia, kuin toiset. Ei tarvitse alkaa ilkeilemään siellä.:)

   Poista
 7. En itse ole taikauskoinen,mutta nähdessäni mustan kissan menevän tien yli,tulee kiire tehdä tietty rituaali - murattia en uskalla ostaa,kun se kuolee,kuolee kuulemma joku läheinen.... itse en laittanut häihini helmiä koska edelliseen vedoten en ole taikauskoinen,mutta ...pelkuri? En ajatellut epäonnena niinkään avioeroa vaan jotain pahaa rakkaalleni.En kai uskaltanut uhmata uskomuksia.Minusta jokainen tekee niin kuin itsestä tuntuu parhaalta,jos asia mietityttää sinua,älä laita helmiä (vaikkeivat epäonnea tuottaisivatkaan),älä turhaan aiheuta stressiä itsellesi miettimällä uskoako vai ei uskomuksiin.Tai huijaa kohtaloa -älä käytä aitoja helmiä;)
  -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi Heidi! Mä voisin samaistua kyllä täysin sinuun, sillä vaikken itseäni nyt niin kovin taikauskoisena ole pitänyt, niin nyt kun alkaa ajattelemaan, niin kyllä niitä joitakin asioita on, missä ajattelee jonkin jutun tuovan joko onnea tai epäonnea!:) Löysin esimerkiksi toissapäivänä neliapilan, säilytin sen ja tein toivomuksen.:)

   Poista
 8. Haha voi sua, ei varmastikaan kannata uskoa tollaisiin höpsöihin juttuihin edes hääpaniikin keskellä ;) Aina noita kaikenlaisia keksitään! Pidä ihmeessä kiinni helmiin liittyvistä suunnitelmista :)

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, olen kyllä varautunut tekohelmin.:D No ei sillä, mutta löysin todella kauniit korut, jotka eivät ole aitoja, ehkä se lievittää myös hieman tätä "uskomustakin":D Rannekoru tulee kyllä olemaan aidoista helmistä.

   Poista
 9. Höpöjuttuja :)
  Itse en uskoisi tuollaisiin juttuihin, kyllä se ero johtuu jostain muusta sitten kun jostain helmistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä, mutta sitä ajatusta ei vaan saa jotenkaan pois.:D Enkä nyt siis tarkoittanut, että ero tulisi helmien myötä, mutta kyyneleitä, epäonnea ehkä?

   Poista
 10. Itselläni oli runsaasti helmiä häissäni, niin puvussa itsessään kuin koruinakin. Erohan siinä sitten tuli, mutta olisi tullut varmasti muutenkin. Mutta sen verran taikauskoinen olen, että seuraavissa häissäni käytän joitakin muita koristeita. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei♥ Mutta varmasti muutenkin haluaa täysin erilaista, ehkä jopa ihan täysin päin vastaista, mitä on silloin ollut.:)

   Poista
 11. Itse löysin häämekkoa etsiessäni kolme vuotta sitten yhden täydellisen mekon. Se oli kaikkea mitä olin toivonut, uskomattoman kaunis, tuntui ja näytti upelta päällä, mutta... Siinä oli mustia yksityiskohtia. Musta ei värinä sovi häihin, musta on surun, epätoivon ja pelon väri, eihän se vaan voi sopia... Rakastuin kuitenkin mekkoon enkä saanut sitä pois mielestäni, pohdin kuitenkin että voisiko mekko tuoda meille huonoa onnea, johon mummoni tokaisi suoraan sydämestään "teille ei voi MIKÄÄN tuoda huonoa onnea". <3 tähän ajatukseen tukeuduin ja olen niin onnellinen että sain päälleni sen täydellisen mekon! Huonoa onnea ei toistaiseksi ole näkynyt, nyt kolmatta vuotta naimisissa edelleen ihanan miehen kanssa ja pieni rakkauden hedelmämmekin syntyi 4kk sitten. Joten no worries, MIKÄÄN ei voi tuoda teille huonoa onnea ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana mummo♥ ja ihana sinä! kiitos tästä ihastuttavasta kommentista!:)♥

   Poista
 12. Voi, helmet on niin kauniita! :)

  VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.