sunnuntai 27. syyskuuta 2015

No ne sormukset.

IMG_2501
Monet pyyteli jo silloin kuvaa sormuksesta, kun mentiin kihloihin, mutta jostain syystä se ihan unohtui, vaikka tarkoitus oli tehdä siitä postausta. Mutta ehkä nyt on silti parempi aika kuitenkin esitellä, kun on ne molemmat sormukset yhdessä. Kokonaisuutena.

Tullessani kuusi vuotta sitten töihin nykyiseen työpaikkaani, iskin silmäni jo silloin kahteen tiettyyn sormukseen. Sandbergin Kassiopeiaan ja Tillanderin Vuokkoon. Nämä sormukset ovat pysyneet mielessäni siitä asti ja nyt ne molemmat sitten sädehtivät nimettömässäni! Se on todella harvinaista, että kultasepänliikkeessä työskentelevä ihminen naulitsee silmänsä noin tiukasti tiettyihin sormusmalleihin, kun päivittäin näkee erilaisia malleja, joten jotain niissä sormuksissa oli pakko olla. Ne oli luotuja minulle.
Monet ovat vähän ehkä ihmetelleet vihkisormusvalintaani, sillä se ei ole ihan mikään perinteinen malli ja vaikka hetken aikaa yritin miettiä jotain muuta sormusmallia, päädyin lopulta siihen tulokseen, että katuisin lopun elämääni, jos en ottaisi sitä sormusta, mikä on kuitenkin ollut mielessä jo niin kauan. Sormusta valittaessa on mielestäni tärkeää, että se on kantajansa näköinen. Sellainen, jota ajattelet pitäväsi lopun elämääsi. Mä en henkilökohtaisesti halua ajatella sellaista vaihtoehtoa, että vaihtaisin jossain vaiheessa sormukseni johonkin toiseen malliin vuosien saatossa, koska nämä sormukset ovat ne, jotka pappi on siunannut. Ne alkuperäiset, joissa tunnearvo on mittaamaton. Kihla, jonka löysin silloin skumppalasin pohjalta ja vihkisormus, joka oli sidottuna satiiniseen nauhaan isossa simpukankuoressa, kunnes A pujotti sen sormeeni.

IMG_2478
Mieheni sormus on Aurian 7mm leveä valkokultainen Silta sormus.

IMG_2495 IMG_2415.

29 kommenttia:

 1. Kauniit sormukset :)

  Itse en halunnut kallista sormusta, mutta kuitenkin sellaisen joka on omannäköinen ja ihana. Valitsin hopeisen Kalevalan sormuksen. Se alkuperäinen vihkisormushan sitten varastettiin, kun unohdin sen sinne uimahalliin. Tunnearvon puolesta toki harmitti aivan vietävästi.

  Mutta kuitenkin palatakseni siihen sormukseen, niin en pidä niin tärkeänä sen materiaalista ja hinnallista arvoa enkä niin paljon myöskään ulkoista arvoa, koska tärkeintä on se, että pitää sen valitsemansa miehen lopun eläm vierellään kuin yhden sormuksen sormessa, vaikka se onkin avioliiton merkki.

  Siksi ymmärrän niitä, jotka eivät halua mennä naimisiin ollenkaan ja siksi ihmettelen sitä miksi useimmat haluaa sen priimasormuksen. Joo joku materiaali kestää ilamn yhtäkään likaantumista tai muuta, mutta kuten jotkut sormusmateriaalit keräävät likaa ym, niin myös ne avioliitot kokevat kolhuja, mutta kuten sormukset puhdistetaan, niin myös avioliitoissa asiat sovitaan ja selvitetään :)

  VastaaPoista
 2. Musta nuo on aivan ihania :) Niin kauniita <3 Ja persoonallisuus on vaan hyvä asia mun mielestä :)

  Erika

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat sormukset! Ja sopivat yhteen mielettömän hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Joko on vauvakuume ;) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki, mutta vielä ei oo sopiva aika miettiä vauvoja taloon, muutoin tapahtuu liikaa pienessä ajassa, nyt täytyy rauhoittua hetkeksi.:D♥

   Poista
  2. Jep :) monta lasta haluaisit joskus :) ?

   Poista
  3. Lasten saaminenhan ei koskaan ole itsestään selvyys, mutta toivoisin saavani joskus kaksi lasta.:)

   Poista
  4. Jep sen takia kysyinkin että monta HALUAISIT.. Enkä "monta lasta teet" tiedän yhden parin kuka on yrittänyt 6 vuotta lasta ja ei vaan saa :/ niin kurjaa :(

   Poista
 5. Mielettömän kauniit sormukset ja ihan sun näköiset ♥

  VastaaPoista
 6. Onko sulla minkälainen koulutus, että pääsit töihin kultaliikkeeseen? Mua kiinnostais sama ala :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ammattinimikkeeltäni kultasepänalan artesaani, mutta toki kultasepänliikkeeseen voi hakea, vaikka ei olisi mitään tuollaista koulutusta, rohkeasti vaan. Kyllä työpaikoilla aina perehdytetään työhön, jos kiinnostusta löytyy ja paikkoja on vapaana.:)

   Poista
 7. Ihanat sormukset ja vähän uniikimpi malli tuossa toisessa. Itsellänihän on myös kaikkea muuta kuin perinteinen vihkisormus, mutta miehellä on silti paljon blingimpi kuin minun. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Minusta se on hienoa, että uskaltaa ottaa sen vähän erilaisemman sormusmallin, jos se vain näyttää omalta!:)

   Poista
 8. Tosi kauniit sormukset. :)

  VastaaPoista
 9. Wau. Sun tyyli vaan on pettämätön kaikessa. Tykkään sun tavasta pukeutua, meikata, sisustaa... oot ihan täydellinen. Nuo hääkynnet ja sormuksetkin on taas aivan ihka ihania!
  T: Helmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä ihanasta viestistä, miten kauniisti sanottu, kiitos.<3 ihana kuulla, että oot tykännyt jutuistani, meillä on sitten samanlainen maku.:) hääkynsistä kiitos kuuluu ystävälleni Jennylle, hän on kyllä ihan huikea työssään!:)

   Poista
 10. Onnea vielä!
  Minullakin on tuo Vuokko. . .vuonna 2002 sain omani! Ajatuksena liittää siihen samaiset korvikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kanssa haaveillut joskus niistä korvakoruista.:) Olisivat todella upeat!

   Poista
 11. Tuo vihkisormus on kyllä niin hieno :) Tuossa sormuksessa yhdistyy arvokkuus ja silti on hiukan erilainen. Juuri sitä mitä itsekin haluaisin vihkisormukseltani joskus :)

  Itse kuulun siihen kastiin joka hakee aina hiukan erinlaista ja omannäköistä, en myöskään niin välitä onko sormus tuhannen euron vai satasen arvoinen. Minusta jopa tuntuu hölmöltä maksaa hirvee summa "tavanomaisesta" sormuksesta kun tuntuu ettei siinä ole mitään uniikkia ja omanlaista... tuntuu että kaikilla on niitä samantyylisiä. Jokaisella tietenkin makunsa.

  Minulta muuten löytyy hopeinen kaulakoru joka hyvin paljon on samantyylinen kun tuo vuokko-sormus, ja olen tykästynyt siihen kovasti. Olen yrittänyt etsiä sen mallia ja löytää samaa sarjaa olevat korvakorut, mutta tuloksetta kunnes... tutustuin Aliexpressiin hiljattain :D Siellähän oli tismalleen sama kaulakoru myynnissä - kyllä, ihan kiinasta ne ovat ja halpaa hopeaa mutta juuri kaipaamaani erilaisuutta siinäkin on :) ja löytyi sieltä muuten siihen koruun sopivat korvakorutkin!

  Onnea teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti.:) ♥ Kun johonkin juttuun kiinnittää silmänsä, ei siitä pääse yli helpolla. Tää sormusmalli vei kyllä sydämeni täysin!
   Mun pitäis kans tutustua noihin ebay sun muihin halpoihin nettikauppoihin, kun kaikki tuntuu tekevän ihan mielettömiä löytöjä noista!

   Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.