maanantai 8. huhtikuuta 2019

Viikonlopun kuulumiset: nepalilaista ruokaa ja synttärijuhlia

Jälleen on yksi viikko vierähtänyt ja toinen alkanut! Tuntuu, ettei pää pysy enää mukana tässä ajan kulussa. Meillä oli tosi kiva viikonloppu ja ajattelin tulla jakamaan tänne vähän kuulumisia! Aurinkokin helli meitä lauantaina oikein urakalla ja ulkona oli hei oikeasti 15 astetta lämmintä! Mä olin aamusta laittanut päälleni paksun karvakauluksisen parkatakin ja vähän ihmettelin, kun pääsin töistä ja tulin ulos, kun oli niin lämmin! Takki jäi siis autoon ja matka jatkui sisävaatteilla ja huivilla.

Ollaan nähty Pipsan kanssa nyt tosi paljon ja tehty yhdessä kaikkea mukavaa. Hänen seuransa on aina niin piristävää ja musta on kivaa, miten hän on tsempannut mua tosi paljon esimerkiks tässä blogin jatkamisessakin ja niinhän siinä kävi, että innostus on palannut ja oon tosi kiitollinen tästä.♡ (P.s. Kaikki Nepalilaisesta otetut kuvat on Pipsan ottamia.)

Käytiin "Pako porukalla" lauantaina siis syömässä Nepalilaisessa Yak&Yeti ravintolassa, niinkuin meidän oli silloin peli-iltana tarkoitus käydä, mutta kivempi näin, kun ei ollut mihinkään kiire ja sai nauttia rauhassa upeista makuelämyksistä. Pipsa ja hänen miehensä pyysivät meitä syömään heidän kanssaan ja oli mukava nähdä taas ja kun tuota höpötystä aina tällä porukalla riittää!
jF98OXOI Collage
Me ei oltu mun miehen kanssa ennen käyty tässä paikassa, mutta ollaan kyllä käyty toisessa nepalilaisessa ravintolassa ja ihastuttiin ruokaan. Yak & Yeti on ihanan kodikas ja siisti ravintola, jossa meidät otettiin iloisesti vastaan ja istutettiin pöytään. Alkupalaksi meille tarjoiltiin Samosat, mikä on vähän kuin pieni täytetty rapea kasvispiirakka. Alkupalaan kuului lisäksi pieni salaattipöytä. Tykkäsin myös, kun kaikki ruoat oli tarjolla tuollaisissa kauniissa astioissa, eikä ihan pelkistetyissä peruskulhoissa.
5J39EsYY kollaasi1 Meille tuotiin pääruoaksi näppärä maistelumenu, josta saatiin porukalla kivasti maistella eri makuja yksittäisten annosten sijaan! Maistelumenuun kuului pehmeää ohutta naan -leipää, iso jaettava riisikulho sekä tandooriuunissa grillattuja jaettavia annoksia: Butter Chicken -kanaa kermaisessa sashikastikkeessa, Cheese & Chicken -talon juustoa ja kananrintaa kermaisessa cashewkastikkeessa, Lamb & Tikka -lampaan sisäfilettä masalakastikkeessa sekä Tandoor Mix -lampaan sisäfilettä, kananrintaa ja jättikatkarapuja talon kastikkeessa.

Mun ja Pipsan ehdottomiksi lemppareiksi valikoitui kaksi ensimmäistä, sillä nämä lammaskastikkeet olivat selkeästi tulisempia ja mä en tulisuudesta ihan hirveästi välitä, kun suu vaan palaa enkä maista mitään, mutta herkullisia oli nämäkin. Miehet taas äänestivät juurikin nämä tuliset vaihtoehdot lemppareiksi.

Herkullinen mangolassi, eli intialainen jugurttipohjainen makea mangojuoma neutralisoi suun aina mukavasti tulisen suupalan jälkeen, mutta tää juoma sopii silti mielestäni enemmän jälkkäriksi, kun on sen verran makea. Tää on aina pakko tilata nepalilaisessa ja suosittelen maistamaan, jos ette ole vielä maistaneet!
Collage2
Jälkkäreiksi saatiin myös maistelumenu, eli saatiin maistaa jokaista annosta, mikä oli tosi kiva! Jälkiruoat oli aika jäätelöpainotteisia, mutta jäätelön suurena ystävänä tämä oli vain hyvä. En olisi jaksanutkaan noin tuhdin ruoan jälkeen maistella leivoksiakaan, joten sopi mulle.:)

Ja hei, kun seuraavana aamuna mittasin paastoarvon itseltäni tän lauantaisen herkuttelun jälkeen niin arvot oli 4,7. eli erittäin hyvä. Sillointällöin herkuttelu ei siis oo kiellettyä onneksi. ♡ Oon jonkin verran huojentunut!
Collage Sunnuntaina meillä oli mieheni veljentytön, ihanan pikkurinsessan 5v. synttärit ja oli niin hauskaa huomata, miten ikionnellinen hän oli jokaisesta saamastaan lahjasta, sellaista vilpitöntä onnea, ja kiitti vielä erikseen jokaista lahjasta. Mä "jouduin" yhtäkkiä myös ihan töihin täällä synttäreillä, kun lapset pyysivät mua maalaamaan heille kasvomaalauksia! Oli kyllä super hauskaa, vaikka he kaikki halusivatkin sitten kakka-emojit poskeensa.:"D Lapset on kyllä niin hassuja ja osaa ottaa ilon irti ihan kaikesta.

Hei kiva, jos luit postauksen ja tykkäsit! Seuraavaksi oliskin pientä sisustusjuttua tiedossa. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.