keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Ring upon ring

Nyt kirjoitan asiasta kultasepänmyyjän näkökulmasta. Tää on ihan vain vinkkinä ja helpotuksena kaikille, joille tuo sormustenhankinta tulee jossainvaiheessa ajankohtaiseksi.:)

Kihlasormusta valitessa kannattaa miettiä vähän, minkälaisen vihkisormuksen joskus haluaa, sillä jos ottaa monimutkaisen kihlan, voi olla hankalaa etsiä sille paria. Puolipyöreihin perusmalleihin löytyy yleensä todella paljon vaihtoehtoja, mutta jos valkkaa esimerkiksi yksikivisen tai erikoisen muotoisen sormuksen, se onkin jo vähän hankalampaa.:)Monissa maissa miehet käyttävät naisen kihlaan ja vihkisormukseen jopa kolmen kuukauden palkkansa verran rahaa. Ja mitä isompi on timantti, sen parempi. Suomalaiset ovat usein hieman pidättyväisiä ostamaan kihlasormukseksi sormusta, jossa on kiviä tai joka maksaa vähän enemmän. Usein tapaa sellaisia miehiä, joille naisen sormus saa maksaa korkeintaan 200€. Se on aika hämmentävää, sillä kuitenkin suomalaiset miehet laittavat keskimäärin jopa auton vanteisiin enemmän rahaa, kuin sormuksiin. Ja täytyy muistaa, ettei se halvinkaan sormus ole aina se kestävin. Se tulee äkkiä kalliiksi, jos joutuu ostamaan uudet sormukset jonkin ajan päästä, kun vanhat ovat kuluneet puhki. Ja kyllähän se oma kulta on sen kunnon sormuksen arvoinen, eikö niin.:)

Usein ajatellaan myös, että näyttävä sormus on liian pramea tai että vain vihkisormuksessa saa olla kiviä. Tää on mun mielestä todella vanhanaikainen ja etenkin perus suomalainen ajattelutapa. Kihlassa saa olla niin paljon timantteja, kuin haluaa, eikä se näytä ollenkaan liian pramealta, tärkeintä, että itse tykkää siitä ja se tuntuu oikealta, sillä näitä sormuksia tullaan kuitenkin pitämään ikuisesti(toivottavasti). Toiset tykkää tietenkin vähän simppelimmästä ja toiset näyttävämmästä. Makuja on monia ja onneksi sormusmallejakin!:)


Toiset taas haluavat, että molempien sormukset ovat samanlaiset. Perus puolipyöreät tai vähän jotain erilaista kuviota tai vaikka kaksiväriset. Kivoja kihloja ja miksei vihkisormuksiakin löytyy esim. Aurialta, kihlasormukset.com. Täältä ajattelimme ostaa :lle sormuksen, jos joskus menemme kihloihin.:)

Sormuksen valinta tietysti riippuu omien mieltymysten lisäksi myös siitä, kuinka käytännöllinen se on. Jos tekee esimerkiksi paljon käsillä työtä, kannattaa valita sellainen sormus, mikä ei ota kiinni mihinkään, ettei kivet ja runko vaurioidu. Toinen on, että ottaa sormukset työn ajaksi vallan pois.

Sormuksia kannattaa alkaa metsästämään jo hyvissä ajoin, sillä malleja on miljoonia, eikä kultasepänliikkeiden tiskistä välttämättä löydy heti oikeaa kokoasi, jolloin sormus täytyy tilata. Joskus tehtailla on valmiina oikeaa kokoa varastossa, jolloin aikaa menee se muutama päivä postissa, mutta jos oikeaa kokoa ei ole, joudutaan sormus teettämään ja tehtaalla voi mennä kolmekin viikkoa, ennenkuin saavat sen lähetettyä matkaan. Kannattaa myös pitää mielessä kesäloma-ajat, jolloin tuotantopuoli on suljettuna jonkin aikaa. Vinkkinä siis, että koskaan ei ole liian aikaista mennä katsomaan sormuksia, niitähän ei tarvitse vielä ostaa, mutta kannattaa vähän alkaa miettimään mahdollista mallia ja varautua ainakin kuukautta ennen varsinaista ostoa. Ja jos haluaa kaverrukset sormuksiin ennen juhlapäivää, niin sekin kannattaa ottaa huomioon ajanjaksosta riippuen ainakin pari päivää. Näin välttyy mm. häitäedeltäviltä paniikkikohtauksilta.;) Näitäkin ihmisiä tapaa, jotka tulevat hakemaan vihkisormuksia kahden päivän varoitusajalla..

Tässä muutamia sivustoja, joissa kannattaa käydä vilkuilemassa sormusmalleja. Harmonia on oman pomoni Olli Lindroosin suunnittelema sormusmallisto.:)


13 kommenttia:

 1. Tää oli niin loistava että päädyin lukemaan tätä ääneen vinkiksi tuolle toiselle puoliskolle.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah, kiitos paljon ja ihana kuulla, että tekstistä oli hyötyä!:D ;)

   Poista
 2. Kiitos ihanasta postauksesta!! Eipä oo ennen tullut aatelleeksi sen kummempia. Nyt sit osaa kattoa kun sen aika tulee niin sopivia sormuksia jne. Aivan ihana postaus!!! :)

  VastaaPoista
 3. Paljonko noi Tillanderin sormukset keskimäärin maksaa? Aivan ihania.. Ne kihlatkin tuolla niiden sivuilla<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu tietenkin mallista ja kivien koosta mutta sanotaanko keskihinnaksi 1000-2000€.:)

   Poista
 4. Voih miten kauniita sormuksia! Mulla on vaan tälläinen "perus" tylsä valkokultainen sormus jossa on ns. siksak kuviota!? =D Anteeksi en osaa näitä termejä. Toisaalta harmittaa ettei tullut kauemmin etsittyä sitä juuri oikeaa sormusta, mutta naimisiin kn mennään niin sitten joku pramee tähän vierelle! ;-)

  VastaaPoista
 5. Olipa mukava lukea tälläinen postaus! Vaikka suomalaisten ajattelutapa on mikä onkin, niin silti itsekin on panostanut enemmän vihkisormukseen. Totta kai kihlasormuskin on valittu itseä miellyttäen, mutta silti kaikista tärkein on se vihkisormus; silloin ollaan virallisesti ja pysyvästi sitouduttu toiseen kun naimisiin on menty:) Voi sitä aikaa, kun etsittiin sormuksia<3

  Itse en missään nimessä käyttäisi tai vaatisi miestä käyttämään sormukseen monia satoja saatika tuhatta euroa. Se on mielestäni melko järjetöntä :) Sormus on kuitenkin vain sormus, vaikka se tärkein sormus nimettömässä onkin. Jos sen joskus joutuu uusimaan niin se on ihan jees, vaihtelua vaihtelua ;)Meillä oli selvä budjetti kihlasormuksiin. Vihkisormukseeni ei budjettia juurikaan ollut, mutta silti kiertelyn ja kaartelun jälkeen löytyi täydellisin minulle (ja erikoiseen kihlasormukseeni) sopiva kaksivärinen vihkisormus joka oli tarjouksessa ja jolle jäi hintaa n.250 euroa. Ja on kestänyt hyvin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä halusin lisätä tähän juttuun kun puhuit tuosta "varausajasta", että hyvissä ajoin liikenteessä. Meillä tuli pieni kiirus kun mentiin joulun alla kihloihin ja etsitiin 23. joulukuuta sitten sormuksia ennen kauppojen kiinnimenoa. Itsellä vielä niin pieni sormi että pieniä kokoja oli hyvin harvassa tarjolla. Olishan sen voinut muutaman päivän odottaa ja katella sitten, mutta kovasti haluttiin just sillon jo sormukset ja onneks löyty!

   Oon kyllä samaa mieltä että jos ehdottomasti jotain tilaisuutta varten tai päivää varten sormuksen haluaa niin kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Tietysti kihlautumisesta ei koskaan voi olla varma eikä sitä etukäteen hirveesti kannata katsella, mutta vihkisormukset nyt järkikin sanoo jo hankkimaan etukäteen ennen hääpäivää!:D

   Poista
 6. Olipa kiva postaus! Just satuin sopivasti lukemaan tätä, kun poikaystäväni tuli tuohon :D Hän vain tuhahti, että ei kukaan todellakaan laita monen kuun palkkaa johonkin sormukseen.. Miehet..

  http://the-nomi.blogspot.fi Blogissani käynnissä iso meikkiarvonta, käyhän osallistumassa :)

  VastaaPoista
 7. Nice!
  i follow you on bloglovin,
  follow me back? xx

  VastaaPoista
 8. Meillä on miehen kanssa Kalevalan hopeiset Polku-sormukset. Mies oli YKSIN valitsemassa näitä sormuksia ja kihlasi minut yllättäen, olin sormusvalinnasta enemmän yllättynyt kuin itse kihlauksesta! Miten löysikin mallin joka sopii sekä miehille että naisille ja noh, Kalevala on aina Kalevalaa ;) ♥ varmasti on ollut myyjä apuna, tai sitten oon toooosi ylpeä!

  ♥ Leetta

  leeetta.blogspot.com

  VastaaPoista
 9. Meillä ei onneksi ole sormusongelmaa, vaikka vuosi ollaan melkein jo kihloissa oltu. Ei nimittäin pidetä sormuksia ollenkaan. Jos joskus menemme naimisiin niin sitten minä voisin ottaa sormuksen, jota voisin pitää vaikka esim. kaulaketjussa mukana, koska minua yleensä ärsyttää kaikki korut sormissa todella helposti (: Mies tuskin sormusta tulee koskaa ottamaan (:

  VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.