maanantai 27. lokakuuta 2014

ETANOITA


etanat
Ollaan kokkailtu herkullisia etanoita jo muutaman kerran kotona hankittuamme omat etanapannut. Nämä mönkijäiset ovat kyllä hirmu herkullisia ja ajattelin jakaa tämän pienen ja helpon etanareseptin, jos jotkut teistä haluaisitte joskus tehdä näitä kotona, mutta ette ole ehkä vielä uskaltaneet kokeilla?:)
Me löysimme omat etanapannumme tosi edullisesti HongKong tavaratalosta hintaan 3,90€/kpl (jos oikein muistan).

Etanoita myydään säilykkeenä todella monissa kaupoissa ja hinta ei myöskään ole päätä huimaava, sillä yhdessä purkissa on noin 24 etanaa ja purkki maksaa 3-5€. Tavallisesti ravintolassa yksi etanapannu sisältää sen kuusi etanaa ja maksaa tyyliin 10€.

Etanat kannattaa ensin huuhdella huolellisesti siivilässä veden alla, sillä niistä saattaa löytyä hiekkaa. Pesun jälkeen etanat kuivataan huolellisesti ja asetellaan etanapannun kuoppiin. Tämän jälkeen  päälle laitetaan reilut nokareet valkosipuli-persilja-voiseosta tai jos ei tykkää valkosipulista, mausteinen yrttivoi on myös todella herkullinen vaihtoehto! Päälle ripotellaan reilusti parmesaanijuustoraastetta ja me laitetaan yleensä lisäksi vielä aurajuustoa tuomaan makua. Etanoita paistetaan 250 lämpöisessä uunissa noin 10-12 minuuttia. Tarjoile etanat kovakuorisen patongin tai leivän kera ja  sitä voi sitten dippailla herkullisessa voikastikkeessa. Etanoiden päälle voi koristeeksi laittaa vielä muutama tuore persiljanlehtinen. Etanat ovat muuten sitten todella kuumia, kun ovat tulleet pois uunista, joten kannattaa varoa polttamasta heti suutansa!:)

Herkullisia etanahetkiä!

8 kommenttia:

  1. Ää mun on ihan pakko kokeilla! En oo koskaan maistanut, mutta niin moni on etanoita hehkuttanu, että nyt otan kyllä oikeesti asiakseni testata niitä yrttivoin ja runsaan aurajuuston kera. Kuulostaa niin lupaavalta ja kaiken lisäks helpoilta valmistaa!

    Erika

    VastaaPoista
  2. Namm näyttää hyvältä ♥ olispa kans tuollainen etanapannu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan hankkimaan oma etanapannu tai nyt kun joulu on kohta lähellä, niin vinkkaat jollekin!;) :D♥

      Poista
  3. en ole koskaan etanoita maistanut ja ehkä siksi miulla onkin pieni ennakkoluulo niitä kohtaan :D kuitenkin kertomasi resepti vaikuttaa oikeasti kiinnostavalta, ehkä vielä joskus uskaltaudun maistamaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, suosittelen kyllä maistamaan!:) Mä yleensä inhoan kaikkea limaista ja outoa ruokaa, mutta näihin olen kyllä ihan hullaantunut!

      Poista
  4. Oon aina halunnut tollaset etanapannut!! Olis niin kiva tehdä etanoita kun joku joskus tulee kylään :) Oikee löytö kyllä jos noin halvalla on lähtenyt noi, on meinaan melko hintavia nuo. Mutta niinkun tossa jo sanoit niin hyvä joululahja(toive) oliskin kyllä tommoset ;)

    VastaaPoista
  5. Olen itse tehnyt noita etanoita valkosipulissa, mutta jos laittaa eka sita valkosipuli voita kuoppaan ja etanan päälle ja sen päälle lisää valkosipulivoita niin maku on aivan toisenlainen. :D

    VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.