torstai 30. lokakuuta 2014

ITALIALAISTYYLISTÄ PIZZAA KOTONA

002
Monet Instagramiani seuraavat ovatkin jo nähneet, että kokkailin yksi ilta ruoaksi meille sitä pizzaa, johon ihastuin Helsingissä ollessamme! Oli kiva kokeilla vähän erilaisempia täytteitä ja pizza oli kyllä jälleen todella herkullinen ja aiomme ehdottomasti tehdä tätä toistekin! Tässä reseptiä teille, jos tykkäätte kokeilla! Aineiden määrä on suhteellinen, koska en mittaa niitä koskaan kovin tarkasti, oma maku ratkaisee, joten maistele rohkeasti!:)

Pohja:
3dl vettä
2 rkl öljyä
Puolipussia kuivahiivaa
1tl suolaa
Oreganoa
Valkosipulijauhetta
Jauhoja sopivasti

Olisin halunnut pohjasta hieman ohuemman ja rapsakamman, mutta tässä oma pizzapohjaohjeeni, mikä on myös todella hyvä: Laita isoon kulhoon 3dl kädenlämpöistä kuumempaa vettä ja sekoita kuivahiiva, öljy, suola, oregano ja valkosipulijauhe keskenään. Pizzan maustamisen voi aloittaa jo pohjasta ja lisätä siihen rohkeasti erilaisia mausteita makua tuomaan! Lisää jauhoja sopivasti ja anna turvota liinan alla, kun valmistelet muita täytteitä.

Makea tomaattikastike:
1purkki tomaattimurskaa
 sokeria
hyppysellinen suolaa
mustapippuria
1 kynsi valkosipulia
 pieni loraus oliiviöljyä
pari basilikanlehteä hienonnettuna

Halusin tomaattikastikkeesta makean, niinkuin alkuperäisessäkin pizzassa ja lisäsin tomaattimurskaan vähän sokeria, suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Mukaan murskasin yhden kynnen valkosipulia ja pari lehteä tuoretta basilikaa. Muista maistella!

Basilikaöljy
pinjansiemeniä
oliiviöljyä
hyppysellinen parmesanjuustoraastetta
basilikanlehtiä

Basilikaöljyn tein peston tapaan, mutta lisäsin oliiviöljyä enemmän, jotta seoksesta tuli juoksevampi. Murskaa morttelilla pinjansiemeniä, tuoreita basilikan lehtiä, parmesanjuustoa ja valkosipulia(maun mukaan). Lisää sekaan oliiviöljyä, jotta seoksesta tulee tahnamaistaja lopuksi juoksevaa.

Täytteet:
artisokan sydämiä säilykkeenä suolaliemessä
mustia oliiveja
makeita kirsikkatomaatteja
parmesan juustoa
pinjansiemeniä
tuoretta rucolaa

Kun taikina on kohonnut sopivasti, on täytteiden aika! Ensin levitin makean tomaattikastikkeen pohjalle ja ripottelin hieman parmesanjuustoa. Paloittelin artisokat ja kirsikkatomaatit sopivan kokoisiksi, lisäsin oliivit ja levitin pohjalle. Päälle ripottelin reilusti parmesanjuustoa, pari palaa mozzarellajuustoa olisi myös sopinut kaveriksi. Pizza uuniin 225 asteeseen noin 15-20 minuutiksi. Kun pizza on uunissa paahdoin pinjansiemeniä pannulla, kunnes ne olivat saaneet kauniin kullanruskean värin. Kun pizza on valmis, leivtä päälle pinjansiemenet ja tuoretta rucola. Pirskottele basilikaöljyä pizzan päälle ja lisää sitä halutessasi lisää oman palasi päälle.

 Herkkuhetkiä!

003

6 kommenttia:

  1. Oi kuulostaa niin hyvältä, pakko kokeilla joku päivä! :)Varmasti kivaa vaihtelua niihin ainaisiin kinkkuananas-pizzoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!:) Todella herkullista!

      Poista
  2. Vaikuttaa todella hyvältä. Täytyy siis kokeilla myös. Kiitos ohjeista! :)
    -Anna.K

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä herkulliselta! :)

    VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.