Muistatte varmaan postauksen, jossa tein yllätysaamiaisen rakkaalleni? Olen mukana Indiedaysin ja Vaasanin sano se leivällä -kampanjassa, jossa tunteet kerrotaan leivän muodossa. Tällä kertaa esittelen teille meidän yhteisen kesäherkun, toast skagenin eli katkarapuleivän!
Vaasan TaikaRuis -viipaleet sopivat tähän herkkuun täydellisesti. Leipä on miedon makuinen, kuin tavallinen vaalea leipä, mutta runsaskuituinen, laktoositon ja maidoton. Mä tykkään ruisleivästä, mutta välillä vahva ruis pistää vatsani närästämään. Vaasan TaikaRuis -leivästä ei ole tullut oireita ja onkin ollut siitä asti ruisleipien suosikkini, kun sitä ekan kerran joskus maistoin!
Vaasan TaikaRuis -viipaleet sopivat tähän herkkuun täydellisesti. Leipä on miedon makuinen, kuin tavallinen vaalea leipä, mutta runsaskuituinen, laktoositon ja maidoton. Mä tykkään ruisleivästä, mutta välillä vahva ruis pistää vatsani närästämään. Vaasan TaikaRuis -leivästä ei ole tullut oireita ja onkin ollut siitä asti ruisleipien suosikkini, kun sitä ekan kerran joskus maistoin!
Toast skagen leivät on todella helppo valmistaa vaikkapa tarjoiltavaksi vieraille tai välipalaksi perheelle. Tässä ohjeet herkkuleivän tekoon:
Valmistusaineet
tuoretta tilliä
kaviar merilevävalmistetta
Katkaraputahna:
kuorittuja katkarapuja sulatettuna
1prk (150g) ranskankermaa
1rkl sinappia
hinonnettua tilliä
hiononnettua punasipulia
1rkl sitruunamehua
1tl valkoviinietikkaa
1tl valkoviinietikkaa
ripaus rouhittua mustapippuria sekä suolaa
Valmistusohje:
Lisää kulhoon ranskankerma, sinappi, valutetut katkaravut(katkaravut kannattaa kuivata vielä talouspaperin päällä, jotta liiallinen neste lähtee pois), hienonnetut yrtit ja mausteet ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Paahda Vaasan Taika ruis viipaileet tai käytä tuoreeltaan. Kasaa leivän päälle katkaraputahnaa, kaviar merilevävalmistetta ja muutama tuore tillin oksa koristeeksi. Nauti.♥
Ja vielä on aikaa osallistua Instagramissa Vaasanin ihanaan lukijakilpailuun! @vaasan_leipomot arpoo omalla instagram-tilillään joka perjantai kaksi voittajaa, jotka saavat palkinnoksi herkulliset eväskorit, joiden arvo on noin 40€. Julkaise omat leipäterveiset instagramissa hashtagein #sanoseleivällä, #jyväntaikaa ja @vaasan_leipomot. Onnea arvontaan!
Herkkuhetkiä ♥
Pikku ruoanvalmistusvinkki; sulata ja valuta nuo katkaravut hyvin ennen kuin yhdistät ne hieman vaahdotettuun (kyllä,luit oikein) creme fraicheen.Saat napakamman päällysteen,ei valu eikä suttaa. Tulipas nälkä kuviasi katsellessa😀
VastaaPoistaHei kiitos hyvästä vinkistä, täytyypä kokeilla seuraavalla kerralla tuon ranskankerman vaahdottamista!:)
VastaaPoistaNam kuulostaa ja näyttää hyvältä! Ens viikonloppuna menee kyllä kokeiluun toi katkaraputahna, teen sen avulla herkullisia leipiä sekä kaverin synttäreille että mummon 75-vuotisjuhliin :) Kiitos tästä ohjeesta!
VastaaPoistaErika
Kiva, että sait inspiraatiota!:) Itse tein näitä leipiä myös joskus, kun tuli vieraita kylään ja kaikki tykkäsivät todella paljon!
Poista