sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kesäinen herkku


IMG_6535
Muistatte varmaan postauksen, jossa tein yllätysaamiaisen rakkaalleni? Olen mukana Indiedaysin ja Vaasanin sano se leivällä -kampanjassa, jossa tunteet kerrotaan leivän muodossa. Tällä kertaa esittelen teille meidän yhteisen kesäherkun, toast skagenin eli katkarapuleivän!

Vaasan TaikaRuis -viipaleet sopivat tähän herkkuun täydellisesti. Leipä on miedon makuinen, kuin tavallinen vaalea leipä, mutta runsaskuituinen, laktoositon ja maidoton. Mä tykkään ruisleivästä, mutta välillä vahva ruis pistää vatsani närästämään. Vaasan TaikaRuis -leivästä ei ole tullut oireita ja onkin ollut siitä asti ruisleipien suosikkini, kun sitä ekan kerran joskus maistoin!
IMG_6562
IMG_6538
Toast skagen leivät on todella helppo valmistaa vaikkapa tarjoiltavaksi vieraille tai välipalaksi perheelle. Tässä ohjeet herkkuleivän tekoon:

Valmistusaineet
tuoretta tilliä
kaviar merilevävalmistetta

Katkaraputahna:
kuorittuja katkarapuja sulatettuna
1prk (150g) ranskankermaa
1rkl sinappia
 hinonnettua tilliä
hiononnettua punasipulia
1rkl sitruunamehua 
1tl valkoviinietikkaa
ripaus rouhittua mustapippuria sekä suolaa

Valmistusohje: 
Lisää kulhoon ranskankerma, sinappi, valutetut katkaravut(katkaravut kannattaa kuivata vielä talouspaperin päällä, jotta liiallinen neste lähtee pois), hienonnetut yrtit ja mausteet ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Paahda Vaasan Taika ruis viipaileet tai käytä tuoreeltaan. Kasaa leivän päälle katkaraputahnaa, kaviar merilevävalmistetta ja muutama tuore tillin oksa koristeeksi. Nauti.
IMG_6561
Ja vielä on aikaa osallistua Instagramissa Vaasanin ihanaan lukijakilpailuun! @vaasan_leipomot arpoo omalla instagram-tilillään joka perjantai kaksi voittajaa, jotka saavat palkinnoksi herkulliset eväskorit, joiden arvo on  noin 40€. Julkaise omat leipäterveiset instagramissa hashtagein #sanoseleivällä, #jyväntaikaa ja @vaasan_leipomot. Onnea arvontaan!

 Herkkuhetkiä 
IMG_6532
IMG_6568

4 kommenttia:

  1. Pikku ruoanvalmistusvinkki; sulata ja valuta nuo katkaravut hyvin ennen kuin yhdistät ne hieman vaahdotettuun (kyllä,luit oikein) creme fraicheen.Saat napakamman päällysteen,ei valu eikä suttaa. Tulipas nälkä kuviasi katsellessa😀

    VastaaPoista
  2. Hei kiitos hyvästä vinkistä, täytyypä kokeilla seuraavalla kerralla tuon ranskankerman vaahdottamista!:)

    VastaaPoista
  3. Nam kuulostaa ja näyttää hyvältä! Ens viikonloppuna menee kyllä kokeiluun toi katkaraputahna, teen sen avulla herkullisia leipiä sekä kaverin synttäreille että mummon 75-vuotisjuhliin :) Kiitos tästä ohjeesta!

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sait inspiraatiota!:) Itse tein näitä leipiä myös joskus, kun tuli vieraita kylään ja kaikki tykkäsivät todella paljon!

      Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.