perjantai 29. huhtikuuta 2011

Movies

Päätin tehä tämmäsen listauksen mun suosikkileffoista.:) Katselen suht paljon elokuvia, nii niitä on jonkin verran. Joidenkin lemppareitten nimiä en muista, joten tässä vaan ne, jotka muistui mieleen.  Elokuvat eivät ole parhaimmuus järjestyksessä. Suosittelen ehdottomasti katsomaan jokaisen elokuvan! :) Listasta tosin puuttuu vielä kaikki hyvät animaatiot! Mutta kuitenkin..:)

 Cloverfield
Viisi newyorkilaisnuorta pitää ystävälleen läksiäiset samana iltana kuin pilvenpiirtäjän kokoluokkaa oleva hirviö ilmestyy Manhattanille. Kaverusten videokameralla kuvattu tarina on dokumentti heidän yrityksestään selviytyä elämänsä epätodellisimmasta ja kauhistuttavammasta tapahtumasta.
Genre: Action, Drama, Sci-Fi, Thriller
Collateral
Vincent (Tom Cruise - Minority Report, Vaarallinen tehtävä 2) on palkkamurhaaja, joka aikoo hoitaa viisi keikkaa samana iltana pahaa-aavistamattoman taksinkuljettajat Maxin (Jamie Foxx - Ray, Ali) avustuksella. Maxilla ei ole aavistustakaan, mitä on tekeillä, kunnes karmea totuus paljastuu kertarysäyksellä ja hänestä itsestään tulee tappajan henkivakuutus. Tänä yönä kaikki muuttui...
Genre: Action

Open Water
Susan ja Daniel päättävät viettää unohtumattoman loman Bahamalla kaukana arjen kiireistä. Avioparin suunnitelmat saavat täysin uuden kurssin, kun sukellusretken vetäjä unohtaa parin keskelle aavaa valtamerta.
Monen tunnin epätoivoinen odotus laukaisee paniikin, joka koettelee Susanin ja Danielin suhdetta sekä uskoa toisiinsa. Syyttelyä ja kinastelua seuraa raivo ja hysteria. 
Genre: Thriller
Running Scared
Joey Gazelle on mafian rivigangsteri, jonka kujanjuoksu alkaa kun huumekauppa menee poskelleen ja piilokyttä ammutaan. Joey saa tehtäväkseen hävittää murha-aseen kuten tavallista. Hän ei kuitenkaan tee näin, vaan laittaa pistoolin varmaan talteen - henkivakuutus pahojen päivien varalle, Joey tuumii. Gangsterin valitsema piilopaikka ei kuitenkaan ole häävi, ja pian ase katoaa. Joeyn pojan paras ystävä käyttää revolveria kohtalokkain seurauksin ja kohta tuskanhiki virtaa Joey-paran otsalta alas. Hänen on saatava ase takaisin ennen kuin hänen työnantajansa saa kuulla miehen niskuroinnista…
Tulikuuma murha-ase matkaa New Jerseyn alamaailman halki ja epätoivoinen mafiakonna tekee kaikkensa saadakseen sen jälleen käsiinsä. Running Scared on aggressiivinen, vauhdikas ja taatusti yllättävä action-leffa, joka lyö katsojalta ilmat pihalle hurjilla käänteillään. Kaupungin öisille kaduille sijoittuva menopala on lastattu ääriään myöten täyteen adrenaliinia ja pääosassa kaasuttaa teräskatseinen Paul Walker (The Fast and the Furious), joka saa kerrankin revitellä kunnolla!
Genre: Action
The Hunted
Aaron Hallam (Benicio Del Toro) on huippuunsa hiottu tappokone, amerikkalainen erikoisjoukkojen sotilas Kosovon sodassa. Mutta Hallamin huippusalaisilla operaatioilla suorittamat veriteot eivät jätä häntä rauhaan taistelujen tauottuakaan. Kun Hallamin henkinen tasapaino alkaa järkkyä, hän saa lähtöpassit armeijasta. Tyhjän päälle putoava sotilas jää yksin painajaistensa kanssa. Pian Yhdysvaltojen luoteisosassa paljastuu sarja julmia murhia, joissa metsästäjät on julmasti teurastettu. Tapauksia tutkiva FBI:n agentti Abby Durrel on neuvoton ja pyytää apua. Eläkkeelle vetäytynyttä Bonhamia kaivataan jälleen etulinjaan. Legendaarinen erikoisjoukkojen kouluttaja Bonham epäilee uhrit nähtyään, että asialla on ollut joku hänen vanhoista oppilaistaan. Alkaa hyytävä kissa ja hiiri -leikki, jonka aikana paljastuu, että Bonhamin on pysäytettävä paras oppilaansa. Osat vain ovat vaihtuneet siinä määrin, että käy yhä vaikeammaksi sanoa, kumpi lopultakin on opettaja ja kumpi oppipoika; kumpi on saalistaja ja kumpi saalis.
Genre: Action
The Island 
Lincoln Six-Echo (Ewan McGregor) ja Jordan Two-Delta (Scarlett Johansson) elävät näennäisen täydellisessä, mutta eristetyssä laitoksessa 2000-luvun puolessa välissä. Lincoln toivoo, että hänet valittaisiin lähtemään "Saarelle", joka on tietojen mukaan planeetan ainoa saastumaton paikka. Mutta pian Lincolnille selviää, että kaikki hänen olemassaoloonsa liittyvä on valetta.
Lincoln lähtee uhkarohkealle pakomatkalle kauniin laitostoverinsa Jordanin kanssa. He pakenevat maailmaan, jonka olemassaolosta he eivät edes tienneet, ja kamppailevat henkensä edestä oudossa ympäristössä takaa-ajavia, aseistettuja palkkasotureita vastaan. Pian he huomaavat, että he ovat arvokkaampia kuolleina kuin elävinä tässä toimintaa pursuavassa seikkailussa. 
Genre: Action

 Stardust - Tähtisumua
Nuori mies Tristan yrittää voittaa kauniin, mutta hieman etäisen Victorian sydämen lähtemällä matkalle, jonka tarkoituksena on löytää pudonnut tähti. Se vie hänet outoon ja kiellettyyn paikkaan hänen kylänsä ulkopuolelle. Siellä hän löytää tähden, joka muuttuukin Yvaine-nimiseksi tytöksi.
Tristan ei ole kuitenkaan ainoa, joka on etsimässä tähteä. Kuninkaan neljä elossa olevaa poikaa - unohtamatta kolmen kuolleen veljen haamua - tavoittelevat tähteä, koska se olisi avain valtaistuimelle. Tristanin täytyy voittaa myös paha noita Lamia, joka puolestaan tarvitsee tähden tullakseen jälleen nuoreksi. Tristanin taistellessä näitä vaaroja vastaan, hän törmää samalla merirosvo Kapteeni Shakespeareen sekä hieman hämäräperäiseen kauppiaaseen, jolloin hänen tehtävänsä muuttuu. Hänen täytyy voittaa tähden sydän puolelleeen löytääkseen oikean rakkauden merkityksen.
Genre: Adventure, Fantasy, Romantic movie


DejaVu
Jokainen on joskus kokenut mystisen ilmiön nimeltä déjà-vu – kun tapaa uuden ihmisen, saattaa tuntua siltä kuin olisi tuntenut hänet aina tai joskus voi aistia tulleensa tuttuun paikkaan, vaikka tietää varmasti olevansa siellä ensimmäistä kertaa. Mitä jos nuo aavemaiset tuntemukset ovatkin itse asiassa menneisyydestä lähetettyjä varoituksia tai vihjeitä tulevasta?
Jerry Bruckheimerin tuottamassa, Tony Scottin ohjaamassa ja Terry Rossion & Bill Marsiliin käsikirjoittamassa uudessa toimintajännärissä juuri déjà-vu johdattaa ATF:n agentin Doug Carlinin (Denzel Washington) järkyttävän rikoksen jäljille. Carlin lähetetään tutkimaan tuhoisaa pommiräjähdystä. Pian hän joutuu kuitenkin toteamaan, että moni asia, jonka ihmiset luulevat olevan vain heidän omaa mielikuvitustaan, kumpuaakin paljon syvemmältä – ja niin hän tempautuu mukaan jännittävään ajojahtiin, jossa pelissä on satoja ihmishenkiä. 
Genre: Thriller

The Descent
Kuusi naista. Syrjäinen vuoristo. Tutkimaton luola.
Vuosi traagisesta onnettomuudesta on kulunut, ja kuusi ystävätärtä tapaavat seikkailun merkeissä. Luolaretki muuttuu kuitenkin painajaiseksi, kun sortuma tukkii ulospääsyn ja ryhmä jää loukkuun syvälle maan alle. Luolaverkosto on tutkimaton, ja ainoa toivo selvitä hengissä on löytää toinen ulospääsytie. He eivät kuitenkaan ole yksin...
Verenjanoiset saalistajat vaanivat luolan pimeissä sopukoissa. Piinaavissa olosuhteissa ystävysten salaisuudet alkavat paljastua ja lojaalisuus joutuu koetukselle. Pian järkyttävä totuus alkaa valjeta: hirviöiden lisäksi he pelkäävät myös toisiaan. 
Genre: Horror

The Replicant
Etsivä Jake Riley (Michael Rooker) on metsästänyt jo useita kuukausia sarjamurhaajaa, joka on täyttänyt Seattlen ruumishuoneen halkeamispisteeseen asti, mutta ilman tuloksia. Uhrien nimilista kasvaa vakaasti, ilman että Riley on päässyt askelmaakaan lähemmäksi murhaajaa.
Viimeinen epätoivoinen keino päättää poliisin aivan uuteen ja todella salaiseen menetelmään - Kloonaukseen! Tutkijat tuottavat tarkan kopion tappajasta DNA:n avulla, jonka he löysivät yhdestä uhrista. Suunnitelmana on oppia tuntemaan tappaja kaksoisolennon avulla.
Mutta yksi asia jäi huomioimatta - kopiolla ei ole vain täysin samanlainen identiteetti ja samanlainen ajattelutapa murhaajan kanssa, vaan hänellä on myös samanlainen verenhimoinen vaisto. Tutkijat loivat siis tikittävän pommin, joka vain odottaa laukaisua... 
Genre: Thriller, Action

Terminator 2
Kun Schwarzengger sanoi "I´ll be back", hän todella tarkoitti sitä. Paluu tapahtuu suureleisesti, enennäkemättömässä versiossa. Tämä on ohjaaja James Cameronin oma, ohjaajan versio eli "Director´s Cut". Vartin pidempi ja täynnä uusia kohtauksia joka antaa teokselle uuden ulottuvuuden - se muuttuu Fantastisesta Täydelliseksi. T2 oli miljardibudjetillaan aikanaan elokuvahistorian kallein tekele. Neljän miljardin kassatuloillaan teos oli ennätys juuri toimintapuolen elokuvissa. Oscar-gaalassa elokuva sai peräti 4 pystiä ja koko maailman median ylistys oli kovaäänistä. Yleisö nyökytteli myöntävästi kun Empire kirjoitti: "T2:ssa on yhtä paljon toimintaa kuin kahdessakymmenessä toimintaelokuvassa yhteensä". 
Genre: Action
The Butterfly Effect
Evan (Kutcher) on kärsinyt pienestä pojasta lähtien muistikatkoksista. Järkyttävät tapahtumat lapsuudessa ovat pyyhkiytyneet hänen mielestään. Nuorena miehenä Evan huomaa pystyvänsä liikkumaan ajassa ja haluaa palata lapsuuteensa korjaamaan rakkaimpaansa (Smart) kohdistuneet rikokset.
Muuttamalla yhden asian Evan kuitenkin muuttaa kaiken ja seuraukset ovat kohtalokkaat. Mikä on se yksi ja ainoa muutos lapsuudessa, joka pelastaa Evanin ja hänen läheistensä tulevaisuuden
Genre: Sci-Fi, Action

Tie
Isä ja poika vaeltavat halki totaalisen tuhon runteleman maan kohti tuntematonta toivon ja toistensa turvin. Säännöt ja moraali ovat hautautuneet hävityksestä selvinneiden epätoivoisen elinkamppailun alle. Tie on upea filmatisointi Cormac McCarthyn Pulitzer-palkitusta romaanista The Road.
Genre: Thriller

Paranormal Activity
Kun nuori, keskiluokkainen pariskunta muuttaa normaalilta vaikuttavaan taloon lähiössä, he tulevat hyvin pian tietoisiksi jonkun tai jonkin, joka voi olla demoninen, läsnäolosta, mutta joka todellakin on aktiivisimmillaan keskellä yötä. Varsinkin heidän nukkuessaan.
Paranormal Activityn jännitys tiivistyy yö yöltä järkyttävään loppuun saakka. Siitä vaan kokeilemaan uskallatko todella katsoa tämän kotona... ainakin voit jättää valot päälle. 
Genre: Horror

Maailmojen Sota
Maata järisyttävä toimintaseikkailu, joka sekä naulitsee penkkiin että hämmästyttää (Michael Wilmington, Chicago Tribune). Elokuvassa Maailmojen sota supertähti Tom Cruise ja Oscar - palkittu ohjaaja Steven Spielberg kohtaavat jälleen luodakseen yhden kaikkien aikojen upeimman elokuvaelämyksen!
Tämä elokuva kertoo nykyaikaan sovitettuna H.G. Wellsin klassisen scifi-trillerin tarinana paljastaen katsojille uskomattoman taistelun ihmiskunnan tulevaisuudesta amerikkalaisen perheen silmin nähtynä. Ray Farrier (Cruise) pakenee maapallon ulkopuolelta tulleita tripodeja, jotka tuhoavat kaiken tielleen osuvan. Hänen tavoitteenaan on vain pitää perheensä turvassa. Maailjojen sota on toimintaa uhkuva seikkailu, joka on täynnä toinen toistaan räjähtävämpiä erikoistehosteita
Genre: Action

Hopeanuoli
Japanin erämaissa ihmiset elävät vaarallisen lähellä Grissly-karhuja, joten hyvin koulutetut metsästyskoirat joutuvat usein suojelemaan isäntiään.
Hopeanuoli kertoo pienenstä Akita-rotuisesta karhukoira Ginistä, joka traagisesti menetti isänsä taistelussa hirviö karhu Akakabutoa vastaan. Alkaa Ginin matka kohti aikuisuutta ja taistelua hirviö karhua vastaan.
Genre: Action, Anime
Weed
Jatkoa Hopeanuoli-sarjalle. Weed-sarjan 4 ensimmäistä jaksoa. Kun Weedin emo kuolee, vanha GB-englanninsetteri lupaa viedä Weedin hänen isänsä, Ohu-vuoren villikoirien legendaarisen johtajan, Hopeanuolen, luo.
Genre: Action, Anime
TSH - Trilogia
Frodo ja kahdeksan rohkeaa Sormuksen ritaria lähtevät vaaralliselle matkalle kohti Mordorin maata tehtävänään tuhota mahtavia taikavoimia sisältävä Valtasormus. Musta Ruhtinas Sauron - Sormuksen takoja - lähettää pahuuden palvelijansa tuhoamaan saattueen. Jos Sauron saa Sormuksen haltuunsa, Keski-Maa on tuhoon tuomittu. Neljällä Oscarilla palkittu tarunomainen elokuva, hyvän ja pahan taistelusta, ystävyydestä ja uhrauksista vie katsojan maailmaan, jolle mielikuvituskaan ei vedä vertoja.
Genre: Adventure, Action

Twilight -Saga
Minkä puolesta elät, jos olet kuolematon?
17-vuotias Bella Swan on varma kolmesta asiasta. Edward Cullen on vampyyri. Osa Edwardista himoaa hänen vertaan. Ja hän on korviaan myöten rakastunut Edwardiin! "Twilightia" on sanottu suurimmaksi rakkaustarinaksi sitten "Titanicin". Elokuva tuo yhteen kaksi täysin erilaista maailmaa. Tavallinen, amerikkalainen high school -tyttö kohtaa joukon vampyyreitä, jotka ovat eläneet keskuudessamme rauhanomaisesti - tähän saakka. Elokuva perustuu Stephenie Meyerin menestyskirjaan, jota on myyty jo yli 17 miljoonaa kappaletta ympäri maailman.
Genre: Romantic movie, action

Harry Potter
Harry Potter on koko pienen ikänsä luullut olevansa normaali poika, jonka vanhemmat ovat kuolleet auto-onnettomuudessa, hänen ollessa vauva, ja sen takia hänet on laitettu asumaan ainoiden tietämiensä sukulaisten Dursleyden luo. Heidän perheeseensä kuuluu Isä Vernon (Harryn setä), äiti Petunia (Harryn täti) ja lihava poika Dudley (Harryn serkku).
Harryn 11-vuotis syntymäpäivänä hän sai tietää olevansa velho ja, että hänen vanhempansa olivat kuolleet taistellessaan Harryn puolesta pimeyden velho Lordi Voldemortia vastaan. Voldemort oli murhannut lukuisia noitia, velhoja ja jästejä eli normaaleja ihmisiä. Ainoa, joka oli kyennyt vastustamaan Lordi Voldemortin mahtia oli ollut pieni Harry, joka oli saanut siitä muistoksi otsaansa pienen salaman muotoisen arven.
Harryt kutsutaan Tylypahkan noitien ja velhojen kouluun, jossa hänelle avautuu aivan uudenlainen maailma. Hän ystävystyy Ron (Ronald) Weasleyn ja Hermione Grangerin kanssa. Tarina käy jännittäväksi, kun koulun ohella ystävykset rupeavat selvittämään viisasten kiven arvoitusta.
Tarinan edetessä kohti loppuaan Harry joutuu kohtaamaan "vanhan vastustajansa" Lordi Voldemortin…
Genre: Adventure, ActionKuvat Google ja tekstit Makuuni.

5 kommenttia:

 1. Sua oottaa haaste mun blogissa :)

  VastaaPoista
 2. Tykkäät todella monista elokuvista :) Itsekin katson aika lailla leffoja. Musta Collarated, Deja Vu, TSH, HP ja Twilight leffat on kanssa olleet hyviä.

  VastaaPoista
 3. Merja; Jaahas!:) ja kiitos :D

  maija: Juu! Musta sellaset leffat on parhaita, joissa on sellanen mukaansavetävä erikoinen juoni!:)

  VastaaPoista
 4. Kiitti vinkeistä! Ääh nyt on pakko kattoo toi The Island, en oo nähny sitä vuosiin ja muistaakseni se oli sika hyvä ^^ Menee moni kyllä katsontalistalle tosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan sikä hyvä leffa!:) Kivaa huumoria ja kuitenkin sellanen mukaansa tempaavan jännä!! Täytyy vissii kans ite kattoo se nyt, kun tästä on jo vähän aikaa, ku viimeks katoin!xD

   Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.