maanantai 4. huhtikuuta 2011

Silver Clean

Ajattelin tehdä teille postauksen hopeakorujen puhdistuksesta ja huollosta.:)
Hopea tummuu, koska se hapettuu. Ja hapettuminen johtuu ilman rikkipitoisuudesta ja ihmisen iholla olevasta suolasta ja liasta. Myöskin hiuslakka, hajuvedet ja kaikki rasvat auttavat hopeaa tummumaan nopeammin. Jos mahdollista, niin pue korut päälle vasta meikkauksen ja hiustenlaiton jälkeen.:)


Melkein jokainen kantaa jossain vaiheessa elämäänsä jonkinlaista korua oli se sitten sormus, kaulakoru, nilkkaketju tai rannekoru ja olipa koru sitten terästä, hopeaa, kultaa tai helmiä, niitä täytyy joskus puhdistaa. Aina ei tarvitse kuitenkaan kiikuttaa koruja kultasepänliikkeeseen puhdistettavaksi, vaan omia koruja voi helposti ja hellävaraisesti puhdistaa myös kotona! Kultasepänliikkeissä myydään erilaisille koruille tarkoitettuja puhdistusliemiä, -liinoja ja -vaahtoja, jotka ovat hellävaraisia. Hopealle oma, kullalle oma, helmille oma jne.

Puhdistin tänään erittäin tummuneita hopeisia napakorujani esimerkiksi.:)

Hyi miten mustia!:(
Käytin puhdistukseen Hagertyn Silver Clean nestettä. Purkki maksaa 8€ ja on erittäin riittoisaa! Mukana purkissa on pieni kori, jonne voi pudottaa hopeiset korut ja kätevästi huuhdella kraanan alla, ettei korut valahda viemäriin. Mukana tulee myös pieni sieni, jolla voi pyyhkiä laajemmat tummentumat esim. kynttilänjaloista tai jos korussa on kivi, jota ei saa upottaa nesteeseen on kätevää pyyhkiä sienellä vain kiven ympäriltä. Koru siis upotetaan nesteeseen vain 5-10 sekunniksi ja sen jälkeen huuhdellaan erittäin huolellisesti, koska litku on myrkyllistä.
Ja puhdasta tuli!:)
Lopuksi kiillotin korut vielä Hagertyn hopeanpuhdistusliinalla:

Kaikkihan tietää vanhat "kotikonstit" hopeakorujen puhdistukseen.. Hammastahnaa, suolaa, kuumaa vettä ja foliota...Jos et halua, että korusi kulahtaa ja kuluu ennenaikojaan, niin älä missään nimessä käytä näitä konsteja! Helpommalla pääsee, jos ostaa tuollaisen purnukan tai liinan.

Guessin koruja omistaville: Guessin korut eivät ole hopeaa eikä kultaa vaan korut ovat hopeoitua ja kullattua korumetallia, jonka päällä on lakkapinnoite. Näitä koruja siis ei saa puhdistaa hopeakoruille tarkoitetuilla aineilla. Paras puhdistus ja huoltokeino on, että laitat korut viimeisenä päälle ja riisut ekana ja jos koru on likainen, niin puhdista se haaleassa vedessä varoen ja kuivaa liinalla. Hopeointi ja kultaus kuluvat pois nopeammin ja ruma metallin väri alkaa pilkottaa alta, jos ei puhdista oikein. Näin säilytät korusi pitkään hyvinä.:)

Toivottavasti tästä oli iloa ja apua jollekin!:)

8 kommenttia:

 1. Oho tekeekö se foliokonsti oikeesti pahaa koruille? :o

  Täytyykin hankkia noita puhdistusjuttuja, tosi hyvää jälkee sait kyllä aikaan :)

  Toisaalta oon vähän pettyny Guessin koruihin, ne on kuitenki aika hintavia ja sitten ne on vaan hopeoituja ja kullattuja... Sillä hinnalla pitäis saada parempaa laatua. Vaikka ne onkin ihania koruja.

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon vinkeistä! :) kivaa kun postaat välillä tällasia "vakavampia" asiapostauksia ja toi guess korujen putsausinfo tuli tosiian tarpeeseen :)))

  VastaaPoista
 3. hienoa ja opettavaista tekstiä:)

  VastaaPoista
 4. OPRI: Nämä vanhat menetelmät eivät ole niin hellävaraisia, kuin oikeasti koruille tehdyt puhdistusaineet.:) Esim. suola syövyttää hopeaa.
  Olen samaa mieltä, että guessin korut vois olla ihan laatutavaraa, mut jos ne ois hopeaa, niin korut tulisivat maksamaan ainakin 200-300€. Merkkihän siinä maksaa:(

  Anon1 ja 2: Kiitokset! :)

  VastaaPoista
 5. Oi onneksi mainitsit noista Gessin koruista, koska itselläni on kaulakoru ja rannekoru. Kaulakorun sydämestä on lähtenyt se "lakkapinta" irtoileen ja on tosi ruman näköinen. Miten voisin "korjata" asian?

  VastaaPoista
 6. Anon: Jotkut kultasepät eivät tee Guessin koruille mitään, mutta sen voi kyllä korjata, jos siihen laittaa uuden lakkapinnan päälle.(ja jos se ei ole vielä ihan pahan näköinen) Kannattaa tiedustella eri kultasepänliikkeistä! :)

  VastaaPoista
 7. Jännä että jonkun mielestä Guessin korut on kalliita.. mä taas en todellakaan millään 60-80 eurolla odota saavani aitoa kultaa/hopea..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kultakoruja saa ihan parilla kympillä ja hopeakoruja esim korviksia jopa parilla eurolla.:-) Guessin korut todellakin ovat aika arvokkaita siihen nähden, että ovat vain korumetallia, mutta merkki sen tekee.

   Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.