torstai 23. elokuuta 2012

Türkiye Matkapäiväkirja ☀ Day 2 Boat Trip

 Ajda Pekkan - Arada Sirada 

Tätä biisiä soitettiin tuolla laivareissulla ja joka paikassa. Tää on vissiin joku Turkkilaisten hittibiisi tällähetkellä!:) Ei paha! Osman innostui tanssimaan napatanssia tän tahdissa(ei ehkä mikään paras esitys:D mutta hauskaa oli!). Ihania muistoja


Seuraavana päivänä lähdettiin tosiaan Osmanin veneretkelle. Suosittelen muuten ehdottomasti tätä reissua, jotka ootte lähdössä Turkkiin ja haluatte lähteä kivalle rennolle veneretkelle päiväksi! Oli meinaan ihan mahtava reissu! Osmanin laiva Bora I löytynee varmasti sieltä laivojen seasta!:) Osman puhuu selvää suomea, mikä helpottaa paljon asiaa. Retkellä ei siis ole pelkkiä suomalaisia, vaan muistakin maista, mikä oli mielestäni kivaa, koska meininki oli rennon hyväntuulista. Mitään känniörvelöitä ei reissulla ollut ainoatakaan. Ruoka oli hyvää ja se, että juomat sisältyivät hintaan, oli ehdottomasti parasta! Join kokista taas varmaan 2litraa, kun oli niin kuuma ja ruoan kanssa pari lasillista viiniä ja siideriä.

Laiva irtautui satamasta puoli 10 aamulla ja siitä se retki sitten alkoi! Maisemat olivat taas henkeäsalpaavia ja raikas merituuli teki kyllä terää tuolla keskipäivän paahteessa.

Tuolla näkyy muuten myös meidän pikkuruinen hotelli..:) Pieni punainen täplä tuossa isoimman vuoren oikealla alhaalla...Monet lähtivät tonne kannelle makoilemaan aurinkotuoleihin, mutta mä en ainakaan olis pystynyt olemaan siellä varttiakaan, kun olisin tullut grillattuna pois.:D Sitä ei usko, ennenkuin on paikan opäällä, kuinka kuuma tuolla on!


Veneretkellä oli mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten tämä pieni fosforiluola. Fosforin hohdetta ei näy, koska on niin valoisaa, mutta pimeällä luolasta olisi näkynyt hempeä valonkajo.

Haha Osmankin näkyy taustalla!:D


Koko retken aikana pysähdyttiin varmaan 4-5 kertaa uimaan, mikä oli tosi ihanaa! Vaikka vettä oli 6-7metriä, niin pohjaan näkyi niin selkeästi, kun vesi oli niin kristallin kirkasta!

Tässä vettä on 6-7 metriä. Ei ihan uskoisi, eihän?!!

Vesi oli toodella suolaista ja piti varoa, ettei pientäkään roisketta mene silmiin, se meinaan kirveli aika perhanasti!:D Kun tuli pois vedestä, suola kuivui iholle valkoiseksi jauheeksi.

 Sitten ruokittiin vähän kaloja.. Noi oli oikeasti aika isoja! Ison ahvenen kokoisia.

Pysähdyttiin vielä olikos se nyt sitten Mugla vai Siteler?:D :n markkinoille ja sieltä ostin vähän tuliaisia ja itselle löytyi pari korua. Esittelen kaikki ostokset vielä erillisessä postauksessa.:)Laiva palasi satamaan noin klo 17. Aika kului mielettömän nopeasti merellä!
Palattiin hotellille ja sieltä päätettiin lähteä omaan ravintolaan syömään.

Alkupalaksi Turkissa tarjoillaan lavash leipää ja dippejä. Oli niin suussasulavaa, että pitäis varmaan kokeilla joskus ihan ite kokata tota samaa!

Mun teki hirveästi mieli pizzaa ja tilasin tällaisen tomaatti-ananas-sieni-salami -pizzan. Maukasta, ihan erilaista, kuin Suomen pizzerioissa ja suomen turkkilaisten pitämissä kebab paikoissa tehdyt. Ei voi edes verrata!

♥ tilasi kebabia. Tämäkin oli aivan eri luokkaansa, kuin Suomessa tehdyt. Aivan mahtavan makuista! Kebabin alla on leipää ja tuo valkoinen on jugurttia.

Tässä aika havainnollistavat kuvat siitä, kuinka nopeasti pimeä tulee Turkissa. Vasemmalla otettu kuva on otettu klo. 20:18 ja oikealla klo. 20:30.

Syömisen jälkeen lähdettiin taas kiertelemään kauppoja ja ihailemaan Marmariksen iltaelämää.

 Illan asuna toimi taas tuubimekko.


Tähän väliin niille, jotka kyselitte mun suihkurusketuksesta, että miten kesti/kului pois:
Rusketus levittyi tasaisesti ilman minkäänlaisia rajoja luoden todella kivannäköisen rusketuksen ja kerrankin näytin oikeasti terveeltä ja kivalta rusketuksen kanssa!:)

Rusketus kesti ihan hyvin, mutta olisi varmasti kestänyt pidempään, jos en olisi uinut niin paljon meidän hotellin uima-altailla. Uima-altaiden vesihän sisältää paljon klooria, mikä toimii myös valkaisuaineena ja kulutti aika rivakasti mun rusketusta pois. Rusketus ei rapissut, vaan kului ihan huomaamatta tasaisesti pois. Tulette huomaamaan, kun joka postauksessa mun ihonväri vaalenee asteittain. Hassua, yleensä, kun menee ulkomaille, ihminen tummenee, mutta minä vaalenen!:D Mun iho kun ei vaan rusketu. Vaikka makaisin auringossa, kuin lahna kokopäivän, niin mun ihosta ei tuu sellasta kivan ruskeeta, vaikka kuinka haluaisin. Siksi käytän paljon itseruskettavia ja nyt kun kokeilin tuota suihkurusketusta, niin varmasti tulen käyttämään sitä jatkossakin!:)

Pakko laittaa tähän loppun kuvat meidän uima-altaista iltavalaistuksessa:


Jatkuu seuraavassa numerossa...

10 kommenttia:

 1. Tosi kivoja nää sun matkapostaukset. :) Mäkään en rusketu ikinä ja se vähän ärsyttää. Mulla on luonnostaan niin vaalea iho, että kyllä siihen kesäisin vähän väriä kaipaisi, kun iho on enemmän esillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäät!:) Tahtoisin niin vaihtaa osia ♥ kanssa, että mä ruskettuisin yhtä tummaksi, kuin se!:D

   Poista
 2. Oij ihana matkapostaus! Tekis mieli nyt heti just päästä pulahtamaan tuonne kirkkaisiin vesiin!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Kyllä tuolla olis viettänyt kernaasti toisenkin viikon!:D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Harmi vain, että niissä ei saanut enää uida klo 19 jälkeen.:(

   Poista
 4. Teidän matka kuulostaa/näyttää niin kivalta että! Miten oot tehnyt ton kolmanneksi viimeisen kuvan nutturan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Voisin tehdä siitä jonkun erillisen postauksen!:)

   Poista
 5. Upeita kuvia! :) Ihania noi sun mekot, mistä toi tuubimekko on ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon:) Tuubimekot on tuolta matkanvarrelta ostettu!:) Aivan ihania, kun oli niin kevyitä päällä!

   Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.