perjantai 24. elokuuta 2012

Türkiye Matkapäiväkirja ☀ Day 4 Wood Food & Icmeler


Keskiviikkona 15.8 oli Icmelerin markkinat, jonne päätettiin lähteä kävellen. Ensin mentiin altaille lojumaan ja keräämään voimia ja rohkeutta kuumaa matkaa varten ja lähdettiin vasta sen jälkeen matkaan.
Nukuttiin aamulla niin pitkään, että meiltä meni oman hotellin aamupala ohi, joten päätettiin haukata sitten matkalla jotain murkinaa.Lähdettiin altailta kävelemään Icmeleriin johtavaa rantakatua, mikä oli oikein nätti. Vähän erilainen, kuin Marmarikseen päin. Rantatie oli vähän varjoisempaa, mikä oli siinä auringonpaahteessa oikein hyvä varsinkin, kun olimme liikenteessä kävellen. Tällä tiellä ei ollut basaareja tai mitään kauppoja. Sai rauhassa kävellä vähän enemmän luonnon helmassa.


Hetken aikaa käveltyämme tuntui, kuin joku olisi katsellut meitä ja havahduin pieniin tuijottaviin silmiin, jotka pilkisti katukivetyksestä. En ole varmaan koskaan saanut noin paljon katseita. Ja vielä alapuolelta! Hyi mitä tirkistelyä!


Vähän matkan päässä oli todella mukavan näköinen ruokapaikka, jonne jäätiin syömään aamupalaa.. Valitettavasti menun saadessamme eteen huomattiin, että siitä paikasta ei saanut kuin salaattia tai burgereita, joten päädyttiin burgereihin. Ihme.


Hamppiateriat oli oikein maukkaita, paitsi että rutikuivia, eikä sitä pelastanut tuo olemattoman kokoinen kokislasikaan. Ei minkäännäköistä kastiketta tai ketsuppia. Ollaan muuten aika kulinaristeja, kun vedetään vaan pizzaa ja hampurilaisia!:D No mutta tässä paikassa ei ollut valinnanvaraakaan, joten puolustaudun sillä.


Sisäinen apinani heräsi ja olin aivan innoissani, kun huomasin että ravintola oli rakennettu puiden keskelle jyrkänteelle, joten meidän alapuolella käveli siis ihmisiä rannalle. Varmaan kivaa, kun tippuu leivänmuruja niskaan. Toi paikka on varmasti tosi kivannäköinen myös pimeällä, kun katosta roikkui sellaisia pieniä lyhtyjä. Harmittaa, kun en ottanut enempää kuvia tosta, mutta en kehdannut mennä kuvailemaan toisten ruokapöytään maisemia.

Matka jatkui ja ihoni alkoi tuoksahtamaan pienoiselle grillille, kun huomattiin, että ihana pitkä hiekkaranta siinsi edessä. Suoraan sanottuna juoksin vaatteet päällä tonne veteen ja huokaisin helpotuksesta, kun iho lakkasi sihisemästä ja olo jäähtyi hetkiseksi. Ette saaneet varrastettua mua tänäänkään! Mua oli vaikea saada tuolta vedestä enää pois ja ehdotin, että jos olisimme uineet loppumatkan Icmeleriin, mutta valitettavasti se ei jostais syystä käynyt. Höh.


Matka jatkui taas hetken aikaa ja pysähdyttiin ostamaan vettä. En tiedä koska vesi on maistunut niiin hyvältä! Matkaa oli vielä jonkun verran ja jouduttiin jälleen kerran pysäämään, koska musta tuntui, että vieno grillin haju tuli taas jostakin. Istuskeltiin leikkipuistossa ja sain mennä sellaseen kivaan karuselliin..tietysti sillä verukkeella, että se viilensi kivasti.


Turkissa on tosi paljon kulkusissoja. Enemmän, kuin koiria, joita niitäkin näkyi. Yksi kissa tuli kerran norkoomaan meidän ruokapöytään, kun syötiin..se ei ollut kauheen kivaa. Samalla säälitti, mutta vähän myös ärsytti, kun toinen on melkein sun lautasella makaamassa.


Vihdoin päästiin markkinoille ja shoppailtiin siellä kaikennäkösta, kunnes tuli taas aika pitää paussi.
Siinä kokista (ylläri) juodessani


Tollaset pöksyt ostin Icmelerin markkinoilta. Laitan niistä kuvaa nyt tähän, koska kotona kaadoin vahingossa jotain kastiketta niille, ja ne on nyt pyykkikorissa. Noi on tosi hyvät jalassa ja kivannäköiset!

Laittautuessani
Aah, kokista!
Alkupalaksi tietenkin Lavash leipää. Tätä tarjoiltiin aina automaattisesti. Se kuului jokaiseen ateriaan.


Tälläkertaa en ottanut pizzaa, vaan pastaa! Siinä oli pastaa, herkkusieniä, juustoa ja pekonia kermakastikkeessa. Toi oli ehkä parasta pastaa, mitä oon koskaan saanut.

 

Jälkkäriksi syötiin friteerattua ananasta ja banaania jäätölöllä. Maha kiitti ja kuittasi.

Oltiin niin tyytyväisiä palveluun ja ruokaan, että pääätettiin mennä seuraavallakin kerralla Maymiin. Ja niinhän me myös mentiin..:)

Jatkuu seuraavassa numerossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.