sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulukalenteri - Luukku 22


Hessusta on pyydetty niin paljon juttua, että päätin omistaa yhden joulukalenterin luukun tälle ihanalle valkomonsterilleni. Mä olen kirjoittanut Hessusta täällä ennenkin ja postaukseen pääsee tästä, jos joku haluaa lukea mun ja Hessun tarinan, mistä kaikki silloin joskus alkoi

Tein tällaisen pienen yhteenvedon kysytyimmistä kysymyksistä:

101-001

Tuleeko  hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa?
-Hessu tykkää tutustua uusiin koirakavereihin, vaikka alussa se on tosi varovainen, mutta nopeasti kuitenkin on jo leikit päällä, jos toinen koira on kiltti ja haluaa myös tutustua! Samoin uusien ihmisten kanssa, ensin tutustutaan varovasti ja lopulta ollaan parhaat kaverit.:)

Onko yhtään nirso vai syökö hyvin?
-Hessu ei ole, kuin monet muut koirat, jotka hotkaisevat minkä tahansa ruokaa muistuttavan kitaansa, ennenkuin ehtii edes aata sanoa.Kun antaa ruoan, joudun aina hoputtamaan sitä, jotta se nousisi syömään. Ruokakuppi saa olla kokoajan täynnä napuja, jotta syö tarpeeksi. Olen kuullut vastaavaa Huskyjen suhteen, että koira tosiaan syö vain sen, minkä kuluttaa, eikä yhtään sen enmpää!

Tykkääkö Hessu uida?

- Ei sitten ollenkaan! Vedessä tykkää kyllä kahlailla, mutta koskaan ei ole tykännyt mennä niin syvälle, että olisi uinut. Joskus yritettiin ja hän kapusi selkääni turvaan! Tuli kivat raapaleet!:D

Onko Hessulla joitakin hassuja tapoja?
-Onhan sillä paljonkin haha.:D Esimerkiksi tämä alapuolella näkyvä video!  Aina kakkahädän iskiessä Hessu tanssii "kakka tanssia", jolloin on lähdettävä pihalle.:D Samoin on "nakki tanssi". Hessun suurinta herkkua ovat nakit, jolloin hän tanssii samaista tanssia nakin ympärillä.:DParhaat ja huonot puolet?
- Kaikki on Hessussa parasta. Ihan jokainen ele ja ilme!:) Jos joitain huonoja tapoja täytyy manita, niin turkin nuoleminen kovaan ääneen keskellä yötä! Se ääni on jotain niin häiritsevää ja joka yö täytyy huudahtaa, että hiljaa! :D Hessu tykkää ilmeisesti peseytyä öisin..

Miten päädyit juuri tähän rotuun?
-Ihan sattumalta luin, että tämän rotuisia pentuja olisi myytävänä, kun etsiskelin pentua. Ihastuin rotuun ja tiesin, että tämä on ehdottomasti se mun koirani!

Saako Hessu tulla sänkyyn nukkumaan?
-Jos A on töissä yötä, Hessu kiipeää yleensä ihan itsekseen keskellä yötä mun viereen tai jalkopäähän nukkumaan. Jos A on kotona, H ei edes yritä sänkyyn!

006-001
Lähteekö paljon karvaa?
- Tällä rodulla on luontaisesti todella hienojakoinen karva, kuin kissalla. Karvaa lähtee aika(todella) paljon, mutta se on pieni juttu, kun saa nauttia näin ihanasta perheenjäsenestä.

Miten teiän kämppä muuten pysyy siistinä kun teillä on tuo koira? :D Pesetkö sen tassut aina kun se tulee sisälle ulkoa vai miten?
- Jos on ihan kaamea kurakeli, mennään suoraan tassupesulle, mutta muutoin kuivataan jalat aina sen vaatiessa eteisessä säilytettävään Hessun jalkapyyhkeeseen.:) Karva on ehkä lähinnä eniten meillä se ongelma, mikä näkyy heti varsinkin meidän tummilla lattioilla. Kun oon imuroinut kämpän ja Hessu tulee puuhastelemaan omia juttujaan siihen, vartin päästä lattia on taas saman näköinen, kuin sitä ei olisi imuroitukaan.:D Imuroida saisi joka toinen päivä!

HESSU

Pelkääkö mitään?
- Hessu pelkää ilotulitteita ja kovia pamauksia yli kaiken. Uutena vuotena Hessu linnottautui meidän porukoiden saunan lauteiden alle piiloon eikä suostunut millään tulemaan pois, vaikka sauna oli vielä päälläkin! Ja jos satumme olemaan rakettien ampumisen aikaan pissalenkillä ulkona, H laittaa jarrut lukkoon, eikä suostu liikkumaan metriäkään! Oli kierrettävä melkoista reittiä, jotta päästiin turvallisesti takaisin kotiin. Voi raukkaa.

Onko  tehnyt tuhoja? Mitä?
-Hessu ei ole koskaan ollut onneksi mikään tuhooja tyyppi. Postit se syö, kun se makaa yleensä ovensuussa ja postit tippuu sen niskaan. ja jos korkkareita on jäänyt eteiseen, korot se saattaa joskus pureskella, mutta oon oppinut säilyttämään kenkiäni piilossa vaatehuoneen hyllyillä, mikä on myöskin ihan hyvä, ettei eteinen oo aina ihan täynnä kenkiä! Muuta ei ole tehnyt, jos ripulointia valkoiselle matolle ei lasketa, se on kerta kuitenkin hätätapaus.

Onko kova haukkumaan?
- H on siitä myös fiksu koira, että se haukkuu ainoastaan ja vain, jos on oikeasti tarvetta. Hessu ei koskaan hauku turhaan, vaan aina löytyy jokin syy.

Onko Hessu ollut haastava?
- Ei ollenkaan. Hessu on kuin ihmisen mieli ja mä oon kyllä saanut ja olen edelleen todella ylpeä mun omasta isosta valkoisesta.

10 kommenttia:

 1. Ihana ihana ihana! <3 Hessulle täältä kunnon halirapsutus jouluterkut!! :))

  VastaaPoista
 2. En kestä kun toi koira on niin symppiksen oloinen :D <3 Itseltäkin löytyy hiukan kompaktimman kokoinen kaveri ja se karvanlähtö on kyllä aivan sairasta! Mut onhan se pientä verrattuna siihen kuinka kiva kaveri koira on.

  Pakko kysyä vielä että eikös Hessu ollut hiukan jotain laumanvartijarotua? Vahtiiko se kovasti vieraita?

  VastaaPoista
 3. Munkaan mielestä Hessussa ei ole huonoja puolia. Aika ovela Hessu kun kiipeää itsekseen sänkyyn jos A on poissa :D

  VastaaPoista
 4. Tää oli aivan ihana postaus:) Hessu on suloinen tapaus!

  VastaaPoista
 5. Voih, Hessu vaikuttaa kyllä niin kultaiselta koiralta! Ihanuus <3 Ihanat noi iiisot tassut, kun oon ite tollasen pikkusen terrierin omistajana kans haaveillu isommastakin koirasta :) Ja karvat ne vaan kuuluu koiranomistajan elämään :D
  Joulurapsutuksia kovasti Hessulle täältä!

  -jela

  VastaaPoista
 6. Voi ihana koira! Meilläkin on kultainennoutaja♥

  VastaaPoista
 7. Sain päivän parhaat naurut tosta kakkatanssista :D Ihana postaus ja ihana Hessu :) <3

  VastaaPoista
 8. voi eikä toi kakka tanssi :''D aivan ihana! En voinu olla nauramatta tossa turkin kova äänisessä pesussa öisin, oma koira tekee samaa ja aina saa olla kailottamassa että nyt loppu :DD

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana Hessu! :) Piristi toi "kakka tanssi" kovasti :D

  VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.