torstai 31. maaliskuuta 2016

Vinkkejä yksinäiseen päivään


Joskus  tuntuu, kun on yksin kotona, ettei ole kerta kaikkiaan mitään tekemistä, mutta jotain olisi silti kiva saada aikaiseksi, ettei päivä menisi ihan hukkaan. Kokosin muutamia kivoja juttuja, mitä kaikkea voi tehdä yksin ja joita myös tykkään itse tehdä!

014
● Aloita oma blogi/kirjoita uusi postaus -  Blogin kirjoittaminen on ainakin mulle tosi terapeuttista puuhaa ja varsinkin yksin ollessa tulee kirjoiteltua enemmän, kun saa rauhassa uppoutua omiin mietteisiin. Välillä tosin tulee sellaisiakin päiviä, että vaikka kuinka haluaisikin kirjoittaa uutta postausta, päässä ei kulje yhtään mikään ja silloin on ehkä parasta jättää kirjoittaminen suosiolla toiseen päivään, eikä yrittää väkisin. Blogien lueskelu ja inspiraation hakeminen on silloin toinen hyvä vaihtoehto!

● Hömppäelokuvien katselu - Mieheni ei ihan hirveesti tykkää katsella mun kanssa mitään lapsellisia tyttöhömppäpiirrettyelokuvia, joita taas itse rakastan yli kaiken, niiden tarinoiden, huumorin ja keveyden takia, joten usein yksin ollessani teen jonkun ihanan herkkuhedelmälautasen, käperryn sohvalle viltin alle ja laitan leffan pyörimään!

● Kirjojen lukeminen - Kirjoja tulee luettuja varsinkin kipeänä ollessa, kun silloin ei oikein olekaan muuta, kuin aikaa ja mun mielestä silloin on  ihana uppotua kirjojen mielikuvitusmaailmaan syvälle peiton alle kääriytyneenä. Mutta tätä voisi harrastaa myös useammin vapaapäivinä yksinäisyyden yllättäessä! Aloitin taas pitkästä aikaa lukemaan Harry Pottereita ja muutamassa päivässä tuli lukaistua yhtäkkiä kolme paksua kirjaa!
003
● Herkkujen teko - niinkuin ylempänä jo tuli mainittua, elokuvia katsellessa tulee usein tehtyä jotain pientä hyvää naposteltavaa leffaevääksi. Parhaimpia snackseja ovat mun mielestäni(Filmtownin irtokarkkien jälkeen) hedelmä- ja vihanneslautaset dipin kera tai rapeat suolaiset juureslastut, joihin hullaannuin vuosi sitten. Namskis!

● Kokkailu/leipominen - En ihan hirveästi tykkää tehdä itselleni mitään erikoista ruokaa yksin ollessa, mutta joskus on kiva tehdä jotain vähän parempaa ruokaa ja jos esimerkiksi mies on tulossa illalla kotiin, voin tehdä ruoan ja jotain herkku jälkkäriä hänelle yllätykseksi! Mun bravuureita on ehdottomasti tortillat, täytetyt patongit, lasagne ja erilaiset pasta-annokset.

● Valokuvaaminen - Tykkään ottaa kuvia, kun näen jotain pientä ja kaunista, mikä olisi ihana saada taltioitua kuviin. Sitä on aika paljonkin tullut kehityttä valokuvaamisessa ja silmää löytyy ihan eri tavalla, kuin esimerkiksi bloggailun aloitettuani. Kuviin liittyy myös paljon muistoja erilaisista hetkistä elämäni varrelta ja joskus onkin ihana jäädä selailemaan koneelle kuvia, joissa minä näen paljon enemmän, kuin moni muu.
2014-05-024 Kasvonaamio - Varsinkin saunan jälkeen on ihana laittaa hetkeksi naamio kasvoille ja antaa ihon puhdistua kunnolla. Mä suosin erilaisia savi-, turve- ja peel off -naamioita, joilla saa hyvin puhdistettua tukkeutuneita ihohuokosia.

Kynsien lakkailu - Arkisin kynsien lakkailu usein unohtuu kaiken muun tekemisen keskellä, mutta vapaapäivisin on hyvää aikaa laittaa kädet kauniiksi. ja se kaikkein tärkein, kynnet saavat kuivua ihan rauhassa, kun ei ole kiire mihinkään!

Kampauksien kokeileminen - Ennen jaksoin näpertää tien mitä nutturaa ja myttyä päähäni mutta nyt oon laiskistunut tekemään hiuksilleni yhtikäs mitään paitsi vetämään ponnarille ja jättämään hiukset kokonaan auki. Nyt kun omat hiukset ovat niin paljon kasvaneet, voisi useammin kokeilla kaikkia kivoja kampauksia. Varsinkin lettikampaukset houkuttelevat!
026 ● Huoneen järjestäminen uuteen uskoon/sisustuksen suunnittelua - Sisustusta ja suunnittelua mä harrastankin oikeastaan melkein joka päivä surffailemalla huonekalukauppojen sivuilla, selailemalla netissä kauniita kuvia tai sisustuslehtiä  ja miettimällä huone huoneelta kivaa kokonaisuutta. Kevät ja kesäaikaan sisustuksessa houkuttelee merellinen tai itämainen tyyli.

● Tuunailu/askarteleminen - Tää on myös mun lempparipuuhaa yksin ollessa. Mun mielestä on ihanaa uppoutua johonkin uuteen projektiin ja nähdä lopussa, mitä on saanut aikaiseksi! Tällä hetkellä projektina on askarrella koristeita pieniin yllärijuhliin kaverilleni.:)

● Laulaminen - Laulaminen on aina ollut yksi mun intohimoistani ja laulan usein yksin ollessani. Harjoittelen uusia kappaleita ja välillä kuvittelen esittäväni sen suurelle yleisölle, vaikkei se todellisuudessa olisikaan mahdollista, haaveita saa olla!
019
● Vaatekaapin järjestäminen - Tätä pitäis kyllä harrastaa paljon useammin. Vaatekaappi nimittäin räjähtää mulla hyvin usein ja tälläkin hetkellä se on siinä kunnossa, ettei sieltä hirveästi mitään löydä, jos jotain tiettyä vaatetta koittaa etsiä.. Tiedän ainakin, mitä tehdä seuraavana vapaana!

● Uusien asukokonaisuuksien luominen - Tää sopii hyvin yhteen tuon vaatekaapin siivoamisen kanssa, sillä samalla siivoillessa voi vähän mätsäillä uusia asukokonaisuuksia, mitä ei ehkä olis muuten arvannut yhdistää ja tietysti heittää sellaiset vaatteet kokonaan pois, mitä ei ole tullut pitkään aikaan käytettyä!

● Uusien meikkien kokeileminen - Tää on mun mielestä tosi hauskaa ja usein laittautuessani saatan kokeilla erilaista silmämeikkiä, jos ei tarvitse lähteä ihmisten ilmoille ja saa rauhassa kokeilla villejäkin värejä ja tekniikoita!
083
 ● Shoppaileminen - Mä itseasiassa tykkään shoppailla mieluummin yksin, kuin seurassa. Jotenkin sitä saa helpommin mieleen erilaisia asukokonaisuuksia, kun saa rauhassa hypistellä ja tutkia vaatteita.

● Tanssiminen - Tätä en oo koskaan oikein itse harrastanut, vain kavereiden kanssa hullutellessa ja yöelämään mentäessä. Mussa ei piile mitään suurta tanssijalahjakkuutta, vaikka tykkäänkin tosi paljon heilua. Mutta tällainen tanssiminen kotona hyvän musan tahdissa voisi mennä jo pienestä jumpastakin!

● Liikunta - Mä tykkään hölkätä yksin ja yhdessä. Olen myös alkanut tekemään pieniä jumppatuokioita yksin kotona ollessa. Käsipainoilla, kahvakuulalla, kyykkyjä ja vatsoja. Enemmän tykkäisin tehdä tätä silti jonkun kanssa, joka motivoisi ja tsemppaisi mua samalla!
DSC06399
● Suunnittele juhlat! - Synttärit, grilli-ilta, tyttöjenilta, keilaamista ynnä muuta kivaa! Hauskaa yhdessäoloa hyvässä seurassa ja aika lentää vauhdilla suunnitellessa kivaa tekemistä!:)

● Ota yhteyttä kavereihin - Usein yksin ollessa tulen ajatelleeksi ihmisiä, joiden kanssa ei ole vähään aikaan ollut yhteydessä. Tämä asia harmittaa mua usein todella paljon, sillä haluaisin nähdä kaikkia kavereitani yhtä paljon, mutta se ei ole aina niin helppoa saada aikatauluja yksiin. Varsinkin kauempana asuviin. Toivon, että kaikki kaverini ymmärtävät tämän ja tietävät, että ovat mielessäni ja sydämessäni, vaikka emme näkisikään vähään aikaan.

Toivottavasti löysitte inspiraatiota yksinäisen päivän varalle!

16 kommenttia:

  1. Hyviä ideoita! Olen ollut hieman yksinäinen nämä pari viikkoa, kun olen asunut sukulaisilla pari viikkoa ja nyt viimeisen viikon yksin, sillä aloitin työt toisella puolella Suomea. Onneksi lauantaina saan miehen ja meidän kissan tänne etelään ja muutetaan uuteen kotiin ja yksinäisyys loppuu. :) Olen tällä viikolla lueskellut paljon töiden jälkeen, kun saa olla rauhassa ja yksin. Tietokirjoja, sarjakuvia ja aloitin jopa Tuntemattoman sotilaan lukemisen! Ja tietysti iltaisin on saanut katsoa rauhassa omia suosikkitv-ohjelmiaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti näiden vinkkien avulla saisit ajan lentämään mukavammin ja nopeammin.😊🌸 ja onnea uuteen tulevaan kotiin!

      Poista
  2. Kiva postaus! Itsekin tykkään shoppailla yksinäni. Myös kuntosalilla tulee tehtyä huomattavasti tehokkaampi treeni kun menee yksin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) mä taas tarvisin salille ehdottomasti jonkun tsemppaamaan:D mutta lenkillä on kiva käydä yksin. Saa koottua omia ajatuksia ja pohdiskella elämää.:)

      Poista
  3. Todella kiva postaus ! Oli listattu hieman enemmänkin kuin vain muutama perusjuttu :-) Tykkäsin kovasti.

    http://janitakristina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Ihana postaus ! :) Itse tulee tehtyy hyvinki paljon samanlaisia asioita yksin ollessa ja nautin kyl yksin olosta tosi paljon kun pääsee akkuja latailee rauhassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) niin juuri! Joskus on vaan ihanaa olla omassa rauhassa. Vaikka rakastankin olla ihmisten seurassa, niin yksin oleminen on myös todella tärkeää.

      Poista
  5. Voi miten suloinen postaus ja tosi hyviä ideoita! <3 :)

    VastaaPoista
  6. Mä niin haluaisin alkaa bloggaamaan. oon siitä jo vuosia haaveillut, mutta pelkään, että mulla ei pahemmin aiheita löydy :(. Olen todella monisairas, olen jäänyt eläkkeelle 2009, 31 vuotiaana, ja työkykyistä ei minusta enää saa :/. Olen melko yksinäinen, vaikka minulla onkin maailman ihanin mies ja poika. Mutta elämäni kuluu lähinnä neljän seinän sisällä,tai Satakunnan keskussairaalassa. Ja kun ei pysty olemaan työelämässä, ei ole pahemmin varaa shoppailla. Lähinnä kirppareilta teen löytöni. Ja kyllä sieltä superlöytöjäkin onneksi tekee.
    Haluaisin aloittaa ehkä jonkun lifestyle-blogin. Koska pidän sisustamisesta, ja tietyiltä osin meillä on ihan kaunista. Tykkään myös seurata muotia, ja meikkailen melkein päivittäin omaksi ilokseni. Oon kiinnostunut kauneudenhoidosta. Mutta pelkkään ulkonäköön keskittyvään blogiin on turha haaveilla,kun olen niitä isompia tyttöjä...
    Mietin, että onkohan ihan turha haaveilla bloggaamisesta,jos ei kykene tekemään kuin 1-2 postausta viikosta.
    No, inspiraatiota ja uskallusta odotellessa seuraan varsinkin teidän porilaisten blogeja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos, kun kirjoitit. Ihana kuulla, että olet tykännyt lueskella blogiani. Olen myös otettu, että kerroit elämäntilanteestasi.

      Mielestäni sun kannattaisi ehdottomasti alkaa kirjoittamaan blogia, jos ajatus on jo pidemmän aikaa kutkuttanut mielessäsi!:)

      Blogin kirjoittaminen on todella rentouttava harrastus, jossa saa tyhjentää kaikki ajatukset vapaasti kirjoittamalla. Aiheet voivat olla todella monipuolisia ja muodin ja kauneuden lisäksi voi kertoa niistä ihan tavallisista arjen askareista. Vaikka itsestä joskus tuntuu, että kuka muka haluaisi lukea niitä arkisia asioita, niin usein ne kirjoitukset ovat juuri niitä kiinnostavimpia! Rohkeasti vain kirjoittelemaan, jos se saa sinut iloiseksi!:)
      Omaan tahtiin ja niistä asioista, jotka tuntuu sinusta itsestäsi kiinnostavilta ja hyvältä.:) Aurinkoista alkanutta viikkoa♥

      Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.