keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Näin suunnittelet onnistuneet illanistujaiset!

Mä rakastan suunnitella erilaisia juhlia ja illanistujaisia. Tykkään yllättää ihmisiä ja saada viihtymään, nähdä hymyn kasvoilla ja kuulla naurun raikuvan. Koota läheiset ihmiset ympärilleni viettämään hyvää aikaa yhdessä! Kokosin tähän postaukseen erilaisia vinkkejä kivojen juhlien järjestämiseen. Jos esimerkiksi suunnittelet vappujuhlia, näistä vinkeistä toivottavasti saat vähän inspiraatiota!:)
14037269208_b3bfe70ca9_o
Koristeet - Mulle suunnittelu lähtee aina koristeista. Juhliin on aina hauska keksiä jokin teema, johon alkaa rakentamaan kokonaisuutta. Teema voi olla esimerkiksi jokin elokuva, maa, harrastus tai vaikka yksinkertaisesti jokin väriyhdistelmä. Kun teema on selvillä, mun pää alkaa täyttymään aina kaikenlaisista ideoista, joita lähden toteuttamaan joko itse tekemällä tai ostamalla erilaisia tarvikkeita. Tarvikkeet jäävät kuitenkin aina itselle varastoon ja niitä voi hyödyntää joskus toistekin, nimim. varastomme pursuaa tavaraa! Vinkkejä ja ideoita voi ammentaa esimerkiksi Pinterestistä, josta erilaisilla Party -hakusanoilla löytyy vaikka mitä ihanaa!

Vinkki vapuksi! Heliumittomia vappupalloja voi myös tehdä itse laittamalla ensin 1 dl viinietikkaa muovipulloon  ja sitten pari rkl ruokasoodaa suppilon avulla ilmapallon sisälle. Pingota ilmapallo varovasti muovipullon suun ympärille ja heilauta pulloa varovasti niin, että sooda ja etikka pääsevät kosketuksiin. Kemiallinen rektio saa aikaan paineen pullon sisässä ja ilmapallo alkaa täyttyä! Tee solmu palloon ja kiinnitä siihen myös naru, jottei pallo pääse karkaamaan. Huom! Koko operaatio kannattaa tehdä ulkona tai kylpyhuoneessa, jotta vältytään mahdollisilta sotkuvahingoilta!
201618 Ruoka - Suunnitelkaa yhdessä kavereiden kanssa herkullinen menu. Kokkailkaa yhdessä tai valmistakaa herkut jo kotona, näin säästyy enemmän aikaa höpöttelylle, vaikka keittiössäkin saadaan varmasti aikaan erilaisia puheen- ja naurunaiheita!

Juoma - Tehkää yhdessä booli tai valmistakaa erilaisia herkkudrinkkejä! Hyvään booliin voi sekoittaa teeman mukaisesti vaikka hedelmiä, erimuotoisia jääkuutioita tai mehujääpuikkoja!

Kertakäyttövälineet - Suosittelen hankkimaan juhliin kertakäyttölautasia ja mukeja, jottei tiskivuoresta tuu ihan kauhea. Vieraat voivat syömisen ja juomisen jälkeen heittää astiat suoraan roskiin. Kivampi  aamullakin herätä, kun ei tarvitse niin kovasti siivota.
14037521049_8b2307c612_o
Budjetti - Kun suunnitellaan yhdessä, myöskin kulut jaetaan yhdessä. Jokainen tuo jotakin. Jos maistellaan alkoholijuomia, jokainen myös tuo omat hörpittävänsä.  Jos kyseessä on vaikka omat synttärisi ja vieraita tulossa paljon, voi silti rohkeasti esittää, että naposteltavat tuodaan nyyttärimeiningillä! On sitäpaitsi todella hauskaa, kun naposteltavaa löytyy eri sortteja!

Vieraat - Juhlien suunnittelussa tärkeää on myös miettiä, mikätyyppisiä ihmisiä juhliin on tulossa. Jos vieraat ovat oma tuttu kaveriporukkasi, ei tässä kohtaa ole huolta. Muutoin kannattaa ottaa huomioon vähän ihmisten luonnetta, jottei kukaan jää juhlan tiimellyksessä varjoon.
14214532235_a05cdd3c1c_o 14036952408_3f3895c50d_o Tekemistä - Mä tykkään yleensä järkätä jotain pientä tekemistä, vaikka vain höpöttelykin on mukavaa. Tykkään saada porukan innostumaan ja luoda yhteenkuuluvuutta, jottei vieraat jakaannu eri porukoihin. Pienellä kisalla, hauskalla lautapelillä tai olympialaiset järjestämällä saadaan nostatettua kivasti yhteishenkeä ja loppuillasta voi sitten rauhoittua, jos enää pystyy!;)
Tässä muutamia pelejä ja leikkejä, joihin kannattaa tutustua:

Haaste - lautapeli, huikea monisärmäinen lautapeli, jota pelaessa ei varmasti tule tylsää hetkeä!
Piha Alias -peli kauniilla kesäilmalla tää on ihan mahtavaa, nopeimmat syö hitaat!
Kuutamolla -peli, jossa jokainen kertoo itsestään kolme väittämää, yksi on totta ja muut koettavat arvata mikä.
Juomapeli - juo jos... sinulla on jotain punaista päällä, sinulla on silmälasit, taskuissasi on rahaa, jne.
Eikä pidä unohtaa vanhoja lapsuudesta tuttuja pelejä, kuten:
10 tikkua laudalla
Väri
Peili
Hyppynarupelit
Natti
Tikanheitto
Vain mielikuvitus on rajana, eikä ihminen oo koskaan liian vanha pelaamaan ja hulluttelemaan! Päin vastoin, siinähän vaan nuortuu!:)

Paljuilu - Vuokratkaa kimpassa kylpytynnyri, jos olosuhteet antavat mahdollisuuden! Me vietettiin yksi uusivuosi kavereiden kanssa paljussa nauttien ja lilluttiin vedessä huomaamattamme jopa seitsemän tuntia! Ihanan rentouttavaa!

Piknik -Ottakaa kassiin mukaan esimerkiksi vilttejä, tyynyjä, aurinkokennovalaisimia ja tietysti herkulliset piknik eväät ja juomat. Tähdätkää rannalle, kallioille, puistoon tai vaikka metsään telttailemaan ja etsikää itsestänne erämieshenkeä!:) Villeimmistäkin ideoista kannatta ottaa kiinni!
201618
Hauskoja juhlia! :)

2 kommenttia:

  1. Aivan huippu ideoita. Kiitos kun jaoit nämä vinkit! :)

    -Mari

    VastaaPoista
  2. Ihania vinkkejä ja eikä, iin ihanan värikkäät ja kauniit kuvat!!

    VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.