keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Water resistant


Kuvat We heart it
Heippa! Viime postauksen innoittamana, mä ajattelin nyt kertoa teille hieman hyödyllistä tietoa kellojen vesitiiviysmerkinnöistä, jotka ovat usein hieman epäselviä ja harhaanjohtavia! Näin voit pitää hyvää huolta kellostasi, jotta se kestää mahdollisimman pitkään hyvänä!:)

Kellon takapohjissa lukee usein water resistant, mutta se ei kuitenkaan tarkoita, että kello kestäisi veteen upottamista, vaan se on yleensä vain rajoitetusti vesitiivis, eli kestää ainoastaan ja vain roiskevettä. Kellotaulussa ilmoitetaan usein kellon vesitiiviysmerkinnät, kuinka paljon vettä se kestää. Esimerkiksi 50m merkintä ei suinkaan tarkoita, että kello kestää vettä 50 metriin, vaan että kelloa on testattu 5metrin syvyydessä vaikuttavassa paineessa eli 5bar 10 sekunnin ajan! Alla on aika selkeät selitteet näistä merkinnöistä:

 • 3atm, 3bar, 30m rajoitetusti vesitiivis, kello on vain roiskevesitiivis, eikä kestä veteen upottamista.
 • 5atm, 5bar, 50m rajoitetusti vesitiivis, kestää suihkun, mutta ei suositella uimiseen.
 • 10atm, 10bar, 100m vesitiivis, soveltuu pintauintikäyttöön ja snorkkelisukellukseen, ei laitesukellukseen.
Tästä yli menevät, kuten 200m ja 300m ovat laitesukellukseen sopivia kelloja.

Huom! Mikään kello ei kestä saunassa käymistä! Metalliosat laajenevat lämmöstä ja näin ollen voivat päästää kosteutta kellon sisään. Kelloa ei ole tarkoitettu kestämään sellaisia lämpötilavaihteluja.

 Lisää kellojen vesitiiviydestä voi lukea esim. täältä

10 kommenttia:

 1. Voi kumpa saisi nuo kaikki kellot, aivan upeita kaikki<3 tosi tarpeellinen postaus!(itse kun en ainekaa enne tätä ymmärtänyt noita:D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä!:) Ehkä jonain päivänä mäkin omistan kellon!:) Ja kiva, kun postauksesta oli apua!

   Poista
 2. Mites se kello kestää vaikka talvella pakkaset, kylmästä lämpimään? ;o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kello on aika hyvin suojassa siellä talvivaatteiden alla ihoa vasten.:)

   Poista
 3. Oi nuo rose gold kellot on niin ihania <3 oli tosi hyvä postaus nimittäin mä oon tähän päivään asti luullut että esim tuo 5m kestää just 5m asti vettä :D tainnut jopa hehkuttaa asiaa, että minun kellossani on semmoinen Haha :D :O oli kattava postaus, kiitos! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!♥ haha, tosi monilla on ollut sama kuva, joten sen takia tää postyaus oli mun mielestä kiva ottaa esille, ettei sitten tuhoa vahingossa sitä omaa rakasta kelloa!:D

   Poista
 4. Ai, luulin tosiaan, että kello kestäisi vettä 5 barin paineeseen asti. ;o Miksihän nuo on ilmoitettu noin harhaanjohtavasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olit kuitenkin aika perillä!:) Sanoppa muuta, kai ne on nämä kansainväliset merkinnät vähän tämmöisiä. Onneksi kaupoissa aina selostetaan ennen ostoa kaikki kellon toiminnot.

   Poista
 5. onks toi sun kello mikä on tossa kuvassa jonkun ranteessa ? :)

  VastaaPoista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.