maanantai 3. syyskuuta 2012

Mushrooms!


Tänään oli vapaapäivä ja lähdettiin siskon kanssa sienimetsään!:) Löytyi valtava määrä karvarouskuja ja vaalea orakasta, josta me tehtiin äsken kanssa iltapalaa. Tajusin just, että otin kuvia vaan myrkkysienistä, joten kaikille tiedoksi, että ei siis poimittu noita eikä syöty, vaan ne oli vain niin nätin näköisiä, että oli pakko ottaa kuvia!:D

Vaalea orakas on oikein maukas ruokasieni ja me tehtiin niistä makoisa iltapala seuraavasti: Sienet huuhdellaan hyvin, jonka jälkeen ne pyöritellään kanamunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Pannulle voita ja paistumaan ja mausteeksi suolaa ja valkopippuria. Voila!:) Sitten kauraleivänpäälle ja namskis!



Me tykätään hirveästi käydä sienimetsällä ja tehdä esim. sienisalaattia ja kanttarellikastiketta. Ihanaa, kun luonnon antimista saa tehtyä niin maukkaita ruokia! Toisia sienihulluja?:D




6 kommenttia:

  1. Sienet on kyllä ihania ja herkullisia! Pitäisi itsekkin lähteä sienimetsälle, jos vain tuntisin sienet paremmin. Ehkä pyydän jonkun mukaan! Jospa matkustan sinne Poriin ja tuun sun kanssa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänne vaan niin johan löytyy sieniä!:D Ainoo, että tänä vuonna sanotaan, että on vähän huonompi sienisato, kuin yleensä.:)

      Poista
  2. Itse tykkään myös käydä sienimetsällä. Se onnistumisen ja löytämisen tunne on todella mahtava!! (tosin välillä turheuttavakin mikäli satoa ei meinaa löytää hihi)
    Mustikoita poimiessa saa helposti ämpärin täyteen, mutta sieniä etsiessä täytyy kulkea ja olla tarkkana ettei vain jää huomaamatta :)

    Vaikkakin metsällä viihdyn niin sieniä en kuitenkaan syö, en vain tykkää siitä mausta :)
    Taidan olla vähän höpsö! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha ihana!:D Oon samaa mieltä sun kanssa, että se on aivan mahtavaa just etsiä ja kun vihdoin ja viimein löytää sen ruokasienen niin JEE!

      Poista
  3. Sienet on niiiiiin hyviä :D

    Oliko Hessu muuten mukana sienimetsällä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, oli se!:) Sitä voi onneks pitää metsässä ihan vapaana kun se ei lähe minnekään!

      Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.