torstai 13. syyskuuta 2012

Pienistä puroista syntyy iso joki

Nälkäpäivä on keräys, jossa kerätään varoja Punaisen Ristin katastofirahastoon. Varoilla autetaan sekä ulkomailla että Suomessa. Operaatio Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys. Nälkäpäivä järjestetään 13. - 15.9.2012. Keräys järjestetään tänä vuonna 32. kerran.Katastrofirahastoon tallennetut varat ovat sitomattomia, eli niitä ei ole ennalta osoitettu tiettyyn kohteeseen. Varoilla voidaan auttaa siellä, missä kulloinkin on suurin hätä. Katastrofirahastosta autetaan esimerkiksi luonnonkatastrofien ja sotien uhreja eri puolilla maailmaa. Lisäksi lahjoituksilla tehdään pitkäaikaista kehitysyhteistyötä. Varoja käytetään myös kotimaassa: apua annetaan henkilöille ja perheille, jotka ovat äkillisissä onnettomuuksissa joutuneet vaikeaan tilanteeseen. Tällainen tilanne voi olla vaikkapa tulipalo, tulva tai rikoksen uhriksi joutuminen. Jokaisesta katastrofirahastoon lahjoitetusta eurosta vähintään 85 senttiä menee avustustukohteeseen. Katastrofirahaston sääntöjen mukaan keräyskulut saavat olla korkeintaan 15 prosenttia. Keräyskulut koostuvat keräysvälineiden, kuten keräyslippaiden ja liivien hankinnasta, keräysturvallisuudesta ja viestinnästä. Katastrofirahaston säännöt ja tiukka valvonta säätelevät lahjoitettujen rahojen käyttöä
Viime vuoden aikana Suomen Punainen Ristin on toimittanut apua yli 30 maahan ympäri maailman Vuonna 2011 Suomen Punaisen Ristin kansainvälistä apua rahoitettiin katastrofirahastosta 10,4 miljoonalla eurolla.
Yhteensä Suomen Punainen Risti käytti kansainväliseen apuun noin 35,7 miljoonaa euroa. Suomen Punaisen Ristin työtä rahoittavat lisäksi muun muassa Suomen ulkoasiainministeriö ja Euroopan komissioItse osallistuin nälkäpäiväkeräykseen ostamalla oman Prismamme lipaskerääjiltä Nälkäpäivä -limppuja. Otto-automaatilla on myös todella kätevää osallistua Nälkäpäivä -keräykseen. Pienistä puroista syntyy iso joki.

Haastan Anniinan ja Reetan. :)

Ohjeet haasteeseen menevät seuraavasti:

1. Kerro blogissasi Nälkäpäivä-keräyksestä http://www.nalkapaiva.fi/

2. Kirjoita, miten itse kannat kortesi kekoon: lähtemällä lipaskerääjäksi, lahjoittamalla Otto-automaatilla, tilisiirrolla, netissä tai lahjoituspuhelimella vai osallistumalla bloggaajien omaan virtuaaliseen keräyslippaaseen.

3. Halutessasi voit lisätä blogiisi myös bloggaajien keräyslippaan koodin, jonka saat täältä:http://www.lahjoituslipas.fi/nalkapaiva/bloggaajienkerayslipas/ tai kannustaa lahjoittamaan bloggaajien keräyslippaaseen Facebookissa http://www.lahjoituslipas.fi/nalkapaiva/bloggaajienkerayslipas/lahjoita/.


4. Haasta mukaan kaksi bloggaajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.